Garmin OREGON 300 - OREGON 550

Navigacija, orientacija, karte, pripomočki, skratka vse, kar nam pomaga najti pravo pot

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Frenky » 26 Nov 2009 16:54

Vprašanje !. Če na oregonu 300 naložim v mapo custommaps dela OK , če pa to isto mapo prenesen na SD kartico , mi jih aparat pa ne najde. Kje sem ga kiksnil?
Zadnjič spremenil Frenky, dne 26 Nov 2009 19:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Na koncu bo vse dobro. Če ni dobro, potem še ni konec
Uporabniški avatar
Frenky
član
 
Prispevkov: 434
Pridružen: 08 Mar 2004 19:50
Kraj: Nova Gorica

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Tomi » 26 Nov 2009 17:03

naredi mapo Garmin/Custom maps tako kot na GPS
LP Tomi
Kolesarjenje je lep šport....ker sediš!!!
Uporabniški avatar
Tomi
Borec za nedeljske ture
 
Prispevkov: 4259
Pridružen: 11 Dec 2001 16:48
Kraj: Isola d'Istria

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Frenky » 26 Nov 2009 19:06

Hvala Tomi, sem poštekal , pa še to je treba pazit, da je CustomMaps napisano kot ena beseda.
Na koncu bo vse dobro. Če ni dobro, potem še ni konec
Uporabniški avatar
Frenky
član
 
Prispevkov: 434
Pridružen: 08 Mar 2004 19:50
Kraj: Nova Gorica

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Frenky » 30 Nov 2009 17:02

OK, še eno vprašanje: Na kartici imam custom maps, ampak , če jih mam več kot tri mi oregončk reče, da jih je preveč. ??? Why ?
Na koncu bo vse dobro. Če ni dobro, potem še ni konec
Uporabniški avatar
Frenky
član
 
Prispevkov: 434
Pridružen: 08 Mar 2004 19:50
Kraj: Nova Gorica

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Tomi » 30 Nov 2009 17:15

he he samo ena lahko dela!!!

Rešitev:

dovolj velik zemljevid
po potrebi preimenuješ nepotrebne zemljevide v *.km? in na terenu upaš da ne greš na naslednji zemljevid
kupiš xxx sd kartic in daš na vsako po en zemljevid
LP Tomi
Kolesarjenje je lep šport....ker sediš!!!
Uporabniški avatar
Tomi
Borec za nedeljske ture
 
Prispevkov: 4259
Pridružen: 11 Dec 2001 16:48
Kraj: Isola d'Istria

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a scorpioncek » 01 Dec 2009 09:04

Pa da še jaz nekaj vprašam :D :

Ali je to dobra cena http://cgi.ebay.de/GARMIN-GPS-OREGON-550T-550-T-MIT-TOPO-KARTE-2GB-mSD_W0QQitemZ290374900422QQcmdZViewItemQQptZCE_Auto_Hi_Fi_Mobile_Navigationssysteme_GPS?hash=item439bb15ac6

Ali se splača vzet 550t ali tiste karte itak ne rabiš in vzameš 550 navadnega in svoje karte?

Lp
Glavno da je vreme pa da se gunca
Uporabniški avatar
scorpioncek
član
 
Prispevkov: 276
Pridružen: 15 Sep 2004 20:37

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Tomi » 01 Dec 2009 09:17

550. "T" pa res ne rabiš.



Sem se pa včeraj igral z global maperjem in sestavil zemljevid iz kart 1:5000, ker mi en del niso pokrivale sem naložil še 1:25000 in dal prosojnost, tako da sta obe vidni in zgleda kar spodobno. Vsaj za prvo silo imaš tako pokrito vse.

In še en opazek:

Če naložim custom map mi tracka ne riše ampak riše samo ravno črto. Če vklopim še adria topo pa normalno riše track, pa še plastnice so vidne, vrhovi, GC točke,.... Zanimivo.

PS

Ima kdo 1:25 tabacco ki pokriva tržaški del?
LP Tomi
Kolesarjenje je lep šport....ker sediš!!!
Uporabniški avatar
Tomi
Borec za nedeljske ture
 
Prispevkov: 4259
Pridružen: 11 Dec 2001 16:48
Kraj: Isola d'Istria

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a scorpioncek » 01 Dec 2009 10:40

Glavno da je vreme pa da se gunca
Uporabniški avatar
scorpioncek
član
 
Prispevkov: 276
Pridružen: 15 Sep 2004 20:37

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Frenky » 01 Dec 2009 14:40

Tomi napisal/-a:he he samo ena lahko dela!!!

Rešitev:

dovolj velik zemljevid
po potrebi preimenuješ nepotrebne zemljevide v *.km? in na terenu upaš da ne greš na naslednji zemljevid
kupiš xxx sd kartic in daš na vsako po en zemljevid



Ma dve mape delata lepo , tri pa nič več. A bojo že kej pogruntali za naslednji apdejt..
TNX
Na koncu bo vse dobro. Če ni dobro, potem še ni konec
Uporabniški avatar
Frenky
član
 
Prispevkov: 434
Pridružen: 08 Mar 2004 19:50
Kraj: Nova Gorica

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Tomi » 01 Dec 2009 18:15

Verjetno je omejitev tistih 100kom.
LP Tomi
Kolesarjenje je lep šport....ker sediš!!!
Uporabniški avatar
Tomi
Borec za nedeljske ture
 
Prispevkov: 4259
Pridružen: 11 Dec 2001 16:48
Kraj: Isola d'Istria

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a pidalc » 01 Dec 2009 21:26

Tomi napisal/-a:Verjetno je omejitev tistih 100kom.


Če jih dobro obdelaš, lahko celo Slovenijo naložiš, kot naprimer tole:
Slika
Če še kdo ni vidu: TransAlp 2010
Uporabniški avatar
pidalc
član
 
Prispevkov: 195
Pridružen: 29 Sep 2004 09:53

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Trco » 02 Dec 2009 07:40

pidalc napisal/-a:Če jih dobro obdelaš, lahko celo Slovenijo naložiš, kot naprimer tole:


Luštno :D Kako pa to narediš oz. kako jih obdelaš?
Today is a good day to...RIDE
Uporabniški avatar
Trco
član
 
Prispevkov: 310
Pridružen: 22 Okt 2003 16:18
Kraj: Kidričevo

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Tomi » 02 Dec 2009 08:54

Global Mapper, Google earth, pa še kakšen program za obdelavo fotografij.
LP Tomi
Kolesarjenje je lep šport....ker sediš!!!
Uporabniški avatar
Tomi
Borec za nedeljske ture
 
Prispevkov: 4259
Pridružen: 11 Dec 2001 16:48
Kraj: Isola d'Istria

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Frenky » 02 Dec 2009 10:21

Evo , zdaj mi je uspelo spackat, da mi delajo tri, vendar se s kolesom ne smem peljat nad 50km/ h, ker mi karto ne osveži tako hitro, he,he .
Na koncu bo vse dobro. Če ni dobro, potem še ni konec
Uporabniški avatar
Frenky
član
 
Prispevkov: 434
Pridružen: 08 Mar 2004 19:50
Kraj: Nova Gorica

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Tomi » 02 Dec 2009 12:23

Dobro, sedaj pa še povej katere zemljevide si uporabil, kakšno območje si naredil in ostale podrobnosti :idea:
LP Tomi
Kolesarjenje je lep šport....ker sediš!!!
Uporabniški avatar
Tomi
Borec za nedeljske ture
 
Prispevkov: 4259
Pridružen: 11 Dec 2001 16:48
Kraj: Isola d'Istria

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a pidalc » 02 Dec 2009 17:10

Tomi napisal/-a:Global Mapper,...


GlobalMapper?!? Pobereš zaslonske slike, jih shraniš v jpg z cca 75% kompresijo. Paziti moraš, da so slike velike do cca 1500x1500 pixlov in da so manjše kot 1MB.
Primer: AS50k A2 razrezana na 16 delov: link
Če še kdo ni vidu: TransAlp 2010
Uporabniški avatar
pidalc
član
 
Prispevkov: 195
Pridružen: 29 Sep 2004 09:53

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Trco » 02 Dec 2009 18:46

fijuuu - to imaš narejeno za celo našo preljubo državo? Za koliko gajb piva moramo zbrati, da bi to podelil? :mrgreen:
Today is a good day to...RIDE
Uporabniški avatar
Trco
član
 
Prispevkov: 310
Pridružen: 22 Okt 2003 16:18
Kraj: Kidričevo

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a pidalc » 02 Dec 2009 20:01

Trco napisal/-a:fijuuu - to imaš narejeno za celo našo preljubo državo? Za koliko gajb piva moramo zbrati, da bi to podelil? :mrgreen:


Ko bo fertik se bomo zmenli! :D
Če še kdo ni vidu: TransAlp 2010
Uporabniški avatar
pidalc
član
 
Prispevkov: 195
Pridružen: 29 Sep 2004 09:53

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Beeble » 02 Dec 2009 21:07

Če boš vse spil, kar smo tle pripravljeni donirat se boš zapil :)) Count me in (če se seveda da :| )

LP B.
Beeble
član
 
Prispevkov: 138
Pridružen: 07 Dec 2003 09:46

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a ktone » 07 Dec 2009 10:02

Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a ktone » 08 Dec 2009 12:23

In spet nov Beta: http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=4741

Changes made from version 3.40 to 3.41:
Added ability to view elevation plot of upcoming active route or currently navigated track in blue.
Added Compass, Stopwatch, Active Geocache, and Elevation Plot dashboard options.
Introduced dashboard options to the Compass and Map pages.
Improved track navigation. Visit http://garmin.blogs.com/softwareupdates/trail-tech/ for more information.


Na prvi pogled zelo dobre in koristne dopolnitve! Komaj čakam, da preizkusim.

Na drugi pogled: Najboljša dopolnitev v zvezi z navigacijo po SLEDI do sedaj.
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Tomi » 08 Dec 2009 17:40

Tudi za OREGON 550 je nova beta verzija.

Changes made from version 2.70 to 2.71:

* Added ability to view elevation plot of upcoming active route or currently navigated track in blue.
* Added Compass, Stopwatch, Active Geocache, and Elevation Plot dashboard options.
* Introduced dashboard options to the Compass and Map pages.
* Improved track navigation. Visit http://garmin.blogs.com/softwareupdates/trail-tech/ for more information.
LP Tomi
Kolesarjenje je lep šport....ker sediš!!!
Uporabniški avatar
Tomi
Borec za nedeljske ture
 
Prispevkov: 4259
Pridružen: 11 Dec 2001 16:48
Kraj: Isola d'Istria

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a ktone » 23 Dec 2009 06:53

Spet novi beta:

Oregon 300 verzija 3.42 Beta: http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=4741
Oregon 550 verzija 2.81 Beta: http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=4743

Changes made from version 3.41 to 3.42:
Added date/time to Elevation Plot page when plot future is active.
Added display of icons to the lists in Where To? > Waypoints and the Geocaching application.
Fixed issue where vehicle position would switch between actual and on-road locations.
Fixed issue where searching for a geocache from the Geocaching-Active widget would return to the map page without ever giving the option to navigate to the geocache.

Nisem še preizkusil.
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re:

OdgovorNapisal/-a cicko » 27 Dec 2009 12:06

Tomaž VE. napisal/-a:Tomi imaš prav.
Oregona priključim na USB, file(GPX) skopiram na disk in ga preimenujem LLLL.MM.DD kje sem vozil-turnosmučal-hodil.gpx v mapo GARMIN Tracks.
V Sport Tracks ga z Import odprem in podam še nekaj informacij: Equipment, Location, Weather in še kak notes.
Importiran file potem pokaže desno spodaj na Google Earthu in prikaže skupne km z skupnimi vzponi/spusti. Več zaenkrat ne uporabljam.
Malo me le priganjajo potem "neoznačeni datumi" v koledarju, da bo treba migat.

Ne vem kako bi drugače uvozil file v program, ker je zato edino funkcija Import. Aja, podpira: All import files (*.gpx,*.hrm,*.fitlog,*.hst,*.tcx).

To je to za ta dnar.



Kako naložiš gogle earth v ta program??
hvala
cicko
član
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 27 Dec 2009 12:00

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a n1panter » 29 Dec 2009 19:08

Lp vsem skupej na forumu!
Namen imam kupiti GPS za "povprečnega uporabnika". Ker sem v teh zadevah GPS bolj strokovno podhranjen :) se obračam na Vas. In sicer s prošnjo predvsem za lastnike Oregon 550. Namreč zanimam me kako se ta GPS obnese v prksi govorim uporaba za kake pohode oz. gibanje v naravi, kolesarjenje ipd. A razpolaga samo z barometričnim višinomerjem ali računa višino tudi s pomočjo GPS sprejema? In še zadnja v čem je sploh razlika med 550 in 550t? Vem, da je razlika v neki karti ampak ali to vpliva na samo uporabo, če normalno namestim jast karto kot je TopoSlovenija, Adrijaroute, ipd.? Za vse odgovore, ki bi mi pomagali se vnaprej lepo zahvaljujem!! :)
n1panter
član
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 29 Dec 2009 18:57

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a ktone » 29 Dec 2009 20:09

Serija Oregon je namenjena prav gibanju v naravi (pohodništvo, MTB) tako da tu ni dileme. Pravkar prihaja novi Oregon 450, ki je enak 550, le da nima fotoaparata. Tisti z dodatkom T imajo prednaloženo TOPO karte Evrope, ki pa je, milo rečeno, slaba. Veliko bolje, je da naložiš TOPO karte posameznih držav ali regij (AdriaTopo, TOPO Avstrija, Topo Swiss, TransAlp ...). Vsi modeli Oregon (razen 200) imajo barometrični višinomer. Seveda pa vsi lahko prikažejo tudi GPS višino. V Sledi se običajno shranjuje barometrična višina, da pa se nastaviti, da se shranjuje tudi GPS višina (to je uporabno predvsem na letalu).

Link na novi Oregon 450: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID ... featureTab
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Slycer » 02 Jan 2010 12:02

Tone, bi ti torej trenutno priporocil 450-tko? Za fotoaparat mi je vseeno, pomembne so samo funkcije, baterija in kvaliteta izdelave.
Uporabniški avatar
Slycer
član
 
Prispevkov: 423
Pridružen: 29 Jul 2008 15:10
Kraj: Ljubljana

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a ktone » 02 Jan 2010 17:09

Slycer napisal/-a:Tone, bi ti torej trenutno priporocil 450-tko? Za fotoaparat mi je vseeno, pomembne so samo funkcije, baterija in kvaliteta izdelave.


Ja, po zdaj znanih podatkih je 450 optimalen nakup. Ima nekaj izboljšav v primerjavi s 300, za isto ceno.

Glej prinerjavo:

Slika
https://buy.garmin.com/shop/compare.do? ... duct=26875

Edini problem pa je, da ga še ni: Product Available: 1st Quarter, 2010
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Tomi » 02 Jan 2010 17:33

Naj dodam: OREGON 550

Fotoaparat je kar OK! Nekaj slik najdete TUKAJ!

Sem pa opazil, da fotoparat nenormalno troši baterije.

Če pa aparat ne pogrešate potem drži kar je KTone napisal.
LP Tomi
Kolesarjenje je lep šport....ker sediš!!!
Uporabniški avatar
Tomi
Borec za nedeljske ture
 
Prispevkov: 4259
Pridružen: 11 Dec 2001 16:48
Kraj: Isola d'Istria

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Slycer » 02 Jan 2010 17:53

Odlicno, hvala. Bom kar 450tko narocil.
Uporabniški avatar
Slycer
član
 
Prispevkov: 423
Pridružen: 29 Jul 2008 15:10
Kraj: Ljubljana

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a ktone » 14 Jan 2010 08:10

Spet nov UPGRADE: http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=4051

Changes made from version 3.40 to 3.50:
Added ability to view elevation plot of upcoming active route or currently navigated track in blue.
Added display of icons to the lists in Where To? > Waypoints and the Geocaching application.
Added phone numbers when available to POI review pages.
Added Compass, Stopwatch, Active Geocache, and Elevation Plot dashboard options.
Introduced dashboard options to the Compass and Map pages.
Improved track navigation.Visit http://garmin.blogs.com/softwareupdates/trail-tech/ for more information.

V bistvu je samo dokončano, kar smo že imeli v zadnjem Beta.
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a mare1240 » 19 Jan 2010 15:05

Zdravo
Sem novi lastnik Oregona 300. Ker nikjer ne najdem Slo navodil bi lepo prosil kakega lastnika če mi jih lahko posreduje (PDF)

Za vašo pomoč se vnaprej zahvaljujem!!

LP Mare mail: marekamnik@gmail.com
mare1240
član
 
Prispevkov: 18
Pridružen: 12 Avg 2009 16:30

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Tomi » 19 Jan 2010 15:07

he ne boš si dosti pomagal z njimi.....

bom pogledal doma. mogoče imam celo original knjigo. ti javim zvečer.
LP Tomi
Kolesarjenje je lep šport....ker sediš!!!
Uporabniški avatar
Tomi
Borec za nedeljske ture
 
Prispevkov: 4259
Pridružen: 11 Dec 2001 16:48
Kraj: Isola d'Istria

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a mare1240 » 19 Jan 2010 22:19

Če navodila so kje v kakšnem predalu bi se vseeno priporočil zanje. Verjamem pa da niso bogve kaj, gre bolkone za nek hiter pregled nad osnovnimi nastavitvami in funkcijami..... Zato vnaprej hvala

Imam takoj seeno vprasanje... kje se da nalozit program MapSource? Povsod same nadgradnje, programa ne najdem nikjer :?
mare1240
član
 
Prispevkov: 18
Pridružen: 12 Avg 2009 16:30

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a ktone » 19 Jan 2010 22:53

mare1240 napisal/-a: kje se da nalozit program MapSource? Povsod same nadgradnje, programa ne najdem nikjer :?

MapSource dobiš skupaj s kartografijo . npr. AdriaRoute.
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Tomi » 20 Jan 2010 07:31

OK! Sem pogledal....in našel NIČ!

mogoče najdeš tukaj kaj uporabnega..

http://www8.garmin.com/products/manual. ... 0-00697-01
LP Tomi
Kolesarjenje je lep šport....ker sediš!!!
Uporabniški avatar
Tomi
Borec za nedeljske ture
 
Prispevkov: 4259
Pridružen: 11 Dec 2001 16:48
Kraj: Isola d'Istria

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a komar » 20 Jan 2010 07:34

Če me spomin ne vara ni SLO manuala. Maš pa hrvaškega - korisnički priručnik: http://www8.garmin.com/products/manual.jsp?product=010-00697-01
LP
Uporabniški avatar
komar
član
 
Prispevkov: 1596
Pridružen: 17 Maj 2000 10:11
Kraj: novomesto.freeride

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a mare1240 » 20 Jan 2010 16:06

Evo zahvaljujem se za pomoč Navodil je res vseskupaj nič. Nekaj pa sem vendar odnesel.
Zanima me spet nekaj novega. In sicer: uspešno sem ze prenesel svojo sled na Google Earth in na Geopedio. Zdaj pa me zanima kako narediti obratno. Sepravi pripraviti pot....se na to narediti na Geopediji? Ortofoto posnetki so res veliko boljši od tistih na Google Earth.
Prosil bi za pomoč kako najenostavneje predpripravit pot.

Spet vnaprej hvala....LP M.
mare1240
član
 
Prispevkov: 18
Pridružen: 12 Avg 2009 16:30

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a ktone » 20 Jan 2010 17:38

mare1240 napisal/-a:Prosil bi za pomoč kako najenostavneje predpripravit pot.

Mislim, da se v Geopediji ne da naklikati sledi. Jaz uporabljam Oziexplorer, ki ima zelo dober sistem za pripravo sledi. Uporaben je tudi Quo. Garmin za to ponuja BaseCamp, ki za zdaj dela samo z vektorskimi kartami ..., za silo se da narediti tudi v MapSourcu. Pa še kakšen drug SW tudi obstaja.
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a mare1240 » 20 Jan 2010 18:13

Je morda kateri od teh programov brezplačen? Obstaja in se da dobiti kaksen link?
mare1240
član
 
Prispevkov: 18
Pridružen: 12 Avg 2009 16:30

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Milan48 » 20 Jan 2010 18:41

Jest sm pred leti naklikou turco na Poldanovec na Geopedijo. Ampak trenutno ni turc na zahodni strani, so le na vzhodni. Geopedija nekaj šteka, da bi dau povezavo.
Nulla tenaci invia est via!
https://plus.google.com/+MilanRejec
Uporabniški avatar
Milan48
Nonić
 
Prispevkov: 4457
Pridružen: 12 Jul 2000 14:09
Kraj: Šalara / Salara

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a gorazdZ. » 24 Jan 2010 21:50

Ali Garmin kupljen v USA, pri nas dela bp? Gledam tole: http://www.amazon.com/Garmin-Oregon-Han ... B0029LL5IY
Uporabniški avatar
gorazdZ.
član
 
Prispevkov: 505
Pridružen: 09 Avg 2003 10:27
Kraj: Kamnik

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a templ » 24 Jan 2010 22:46

deluje brez problemov.
Uporabniški avatar
templ
član
 
Prispevkov: 230
Pridružen: 05 Dec 2007 08:41
Kraj: Maribor

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a ktone » 29 Jan 2010 00:13

Nov UPDATE: http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=4051

Changes made from version 3.50 to 3.60:
Increased the map drawing range to allow maps to draw farther south.
Corrected issue with route line sometimes not drawing.
Corrected issues with marine POI.
Corrected issues with GB Discoverer maps.
Corrected issue with project waypoint bearing sometimes not showing the input value.

Ni neke pomembnejše dopolnitve. Preizkusil in deluje. (ni še vgrajena nova zaščita za karte, ki se napoveduje)

Za OREGON 550 pa še ni, kar je čudno. Verjetno bo jutri.
EDIT: je že: http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=4523
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a AleksanderVeliki » 08 Feb 2010 14:45

V kratkem imam namen kupit Oregon 550i. Vendar me ob vsej njegovi zmogljivosti bega ali ima model programsko opremo za osebne računalnike podobno kot jo ima polar za svoje boljše modele ur. Trenuitno imam polar 750x, preko polarjeve programske opreme redno spremljam dogajanje mojih treningov. Ali je smiselno, da ob oregono še vedno uporabljam dobre stare polarjeve aplikacije.

Hvala že v naprej
Adam
Vozi po PAMETI !!! Pa čim hitreje!!!
AleksanderVeliki
član
 
Prispevkov: 166
Pridružen: 11 Sep 2006 17:49

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Tomi » 08 Feb 2010 15:23

Zelo dober program je Sport Tracks, ki sicer ni garminov ampak je kar zmogljiv. Poglej malo TUKAJ

Pa vzami 550 brez i. Tisti i ni kdovekoliko uporaben.
LP Tomi
Kolesarjenje je lep šport....ker sediš!!!
Uporabniški avatar
Tomi
Borec za nedeljske ture
 
Prispevkov: 4259
Pridružen: 11 Dec 2001 16:48
Kraj: Isola d'Istria

Re: Garmin OREGON 300, 550, 450

OdgovorNapisal/-a ktone » 23 Feb 2010 13:05

ktone napisal/-a:Ja, po zdaj znanih podatkih je 450 optimalen nakup. Ima nekaj izboljšav v primerjavi s 300, za isto ceno.

Glej prinerjavo:

Slika
https://buy.garmin.com/shop/compare.do? ... duct=26875

Edini problem pa je, da ga še ni: Product Available: 1st Quarter, 2010


No, sedaj je pa že. Tudi v SLO se že dobi. Cena v SLO je 399€, kar je ceneje kot OREGON 300. Je enak kot 550, le da nima kamere.

Ga že testiram...
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Trco » 24 Feb 2010 16:27

pidalc napisal/-a:
Trco napisal/-a:fijuuu - to imaš narejeno za celo našo preljubo državo? Za koliko gajb piva moramo zbrati, da bi to podelil? :mrgreen:


Ko bo fertik se bomo zmenli! :D


Kako kaj kaže s kartami? :mrgreen:

Če je kaka pomoč potrebna rade volje priskočim na pomoč.
Today is a good day to...RIDE
Uporabniški avatar
Trco
član
 
Prispevkov: 310
Pridružen: 22 Okt 2003 16:18
Kraj: Kidričevo

Re: Garmin OREGON 300 - 550 - 450

OdgovorNapisal/-a ktone » 12 Mar 2010 09:35

Novost Oregon x50 software version 3.26 Beta
http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=4743

Changes made from version 3.20 to 3.26:
Added ability to change active track color.
Added custom waypoint and geocache symbols.
Added track archive options.
See the Trailtech Blog (http://garmin.blogs.com/softwareupdates/trail-tech/) for details on track archiving and custom symbols. Please report any problems with beta software to oregonbeta@garmin.com.

Kar nekaj zanimivih novosti, predvsem v zvezi z SLEDMI. Poleg barve aktivne sledi, je zelo koristna novost, nastavitev avtomatskega arhiviranja, kje je možno izbrati Dnevno ali Tedensko avtomatsko arhiviranje. To Dnevno smo/so pogrešali vsi, ki so bili navajeni na 60-ko. Dobrodošla je tudi novost, ki omogoča boljši pregled SLEDI, ki so shranjene na napravi, dodan je namreč ARHIV, kamor se odlagajo SLEDI, ki jih trenutno ne rabimo za navigacijo.

Je pa zanimivo, da je ta BETA samo za OREGON 550 in 450. Upam, da bo tudi za 300.
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a alioni » 19 Mar 2010 09:43

Tudi mene je začela zanimati navigacija, resda šele po sobotnem KTZK izletu nad Koprom. Po brskanju in iskanju informacij sem našel trgovino http://www.handtec.co.uk/product.php/1940/garmin-oregon-550/158a371e1f724e3d24f5b657739ba73a
Cena za 550 se mi zdi zelo ugodna, edino kar me muči pa je naslednje: - kako je z jezikom v meniju, ali je tudi slovenščina
- kako je z garancijo pri nas ,če je zadeva kupljena v tujini, ali ima garmin panevropsko, nekaj podobnega kot ima panasonic
Upam da mi bo kdo znal odgovoriti.
alioni
član
 
Prispevkov: 27
Pridružen: 17 Sep 2009 14:56

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a ktone » 19 Mar 2010 11:44

Kar se menujev tiče ni nobenega problema. Vsi jeziki so na volje ne glede na lokacijo nakupa. Glede garancije pa ne vem, bo odgovoril kdo drug, ki ima s tem izkušnjo.
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a templ » 20 Mar 2010 15:58

Jaz sem pred 2 leti kupil garmina (v nemčiji) takrat narejenega za ameriški trg. (v USA = garancija 1 leto, v EU pa 2 leti)
Pa mi 1.5 let starega v SLO niso hoteli popravit/zamenjat v garanciji, sem ga moral poslat v trgovino, ker sem ga kupil (cca 10 eur poštnie). potem sem v dobrih 14 dnevih dobil novo zadevo od njih...
Uporabniški avatar
templ
član
 
Prispevkov: 230
Pridružen: 05 Dec 2007 08:41
Kraj: Maribor

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a gorazdZ. » 29 Mar 2010 21:41

Preveril danes; če je Garmin kupljen v EU, potem garancijo lahko uveljavljaš tudi pri nas.
(Ko sem gospodično vprašal, če ga kupim v Angliji, mi torej velja garancija, mi ona odgovori, da če je Anglija v EU potem ja :roll: .
Uporabniški avatar
gorazdZ.
član
 
Prispevkov: 505
Pridružen: 09 Avg 2003 10:27
Kraj: Kamnik

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Tomaž VE. » 01 Apr 2010 15:23

Update for Oregon

Changes made from version 3.60 to 3.70:

* Added support for Garmin BirdsEye.
* Added mmHg pressure units.
* Added ability to change active track color.
* Added option to calibrate screen under Setup->Display.
Uporabniški avatar
Tomaž VE.
član
 
Prispevkov: 78
Pridružen: 03 Mar 2008 20:13
Kraj: blizveleja

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a gorazdZ. » 05 Apr 2010 10:51

Kolk se pa da v praksi Oregona uporabiti za navigacijo v avtu? Je najbrž malo majhen ekran...
Uporabniški avatar
gorazdZ.
član
 
Prispevkov: 505
Pridružen: 09 Avg 2003 10:27
Kraj: Kamnik

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a ktone » 05 Apr 2010 11:36

Jaz ga veliko uporabljam v avtu. Ni tako kot na Nuviju, je pa uporabno. Če imaš dobre oči, ni problem. Govornega vodenja ne pogrešam. Edino kar je moteče, da je vidnost ekrana včasih (kadar je neka čudna svetloba) malo slabša.
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Trco » 05 Apr 2010 11:39

gorazdZ. napisal/-a:Kolk se pa da v praksi Oregona uporabiti za navigacijo v avtu? Je najbrž malo majhen ekran...


V avtu uporabljam le Oregona :D
Nabavil Auto komplet s polnilcem in nosilcem. Resda je malo majhen ekran, ampak si ga pač montiraš malo bližje. Sicer pa ne gledaš nonstop v njega, ko pa je treba zavit pa tak al tak zapiska in pogledaš pač kam kaže puščica, ki pa je dovolj velika, da jo takoj opaziš in ne izgubiš preveč časa za gledanje na ekran, medtem ko en pred tabo na polno zavira :mrgreen:
Today is a good day to...RIDE
Uporabniški avatar
Trco
član
 
Prispevkov: 310
Pridružen: 22 Okt 2003 16:18
Kraj: Kidričevo

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a ktone » 05 Apr 2010 14:07

Tomaž VE. napisal/-a:Update for Oregon
Changes made from version 3.60 to 3.70:
* Added support for Garmin BirdsEye.
* Added mmHg pressure units.
* Added ability to change active track color.
* Added option to calibrate screen under Setup->Display.

Istočasno so bili objavljeni tudi UPDATE-i za OREGON 450 in 550.

Changes made from version 3.20 to 3.30:
Added support for Garmin BirdsEye.
Added mmHg pressure units.
Added support for Riyadh time zone.
Added ability to change active track color.
Added option to calibrate screen under Setup->Display.
Added custom waypoint symbol and geocache symbol support.

Glavna novost je podpora za BirdsEye. O tem več pišemo tukaj: viewtopic.php?f=12&t=98619
Bolj pomembno, kot kam greš, je, kje si bil.
Uporabniški avatar
ktone
član
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 23 Jan 2005 15:02
Kraj: Grosuplje

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Matko » 05 Apr 2010 18:13

Tile FW imajo tudi že podporo za dodatno zaščito zemljevidov ".gma",
takšno, kot jo ima Mapsource od verzije 6.15.11 naprej.
Matko
član
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 04 Nov 2004 23:08

Re: Garmin OREGON 300 - OREGON 550

OdgovorNapisal/-a Ferjo » 11 Apr 2010 21:52

Je že kdo naročal navigacijo ali kaj drugega na http://www.handtec.co.uk ?

Cene imajo kar malo preveč ugodne. Ponavadi za preveč ugodnimi zadevami sledi presenečenje.
Uporabniški avatar
Ferjo
član
 
Prispevkov: 104
Pridružen: 13 Nov 2007 11:44
Kraj: med Novo Gorico in Krasom

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Navigacija



Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov