Stran 1 od 1

Prepoved tekmovanja na ne-UCI tekmah

OdgovorObjavljeno: 05 Apr 2013 21:25
Napisal/-a Shifty
UCI uvaja pravilo, ki vsem tekmovalcem ki so registrirani pri UCI, prepoveduje tekmovanje na vseh tekmah ki jih ne organizira UCI ali pa nacionalna zveza.


No licence holder may participate in an event that has not been included on a national, continental or world calendar or that has not been recognised by a national federation, a continental confederation or the UCI.



Every racer will now have to choose between racing sanctioned and non-sanctioned events. A violation could mean being fined, suspended, or even the revocation of their UCI licenses. This means all athletes that choose to hold a UCI license are to be barred from attending events like the Enduro World Series, Teva Games, Downieville, Whiskey 50, Fontana, or even Crankworx for that matter.



http://www.pinkbike.com/news/UCI-Clarifies-Rule-on-Unsanctioned-Races.html

Sej ne vem kaj bi si mislil...

Re: Prepoved tekmovanja na ne-UCI tekmah

OdgovorObjavljeno: 05 Apr 2013 21:41
Napisal/-a problematiks
Ne vem, koliko se to sploh nanasa na Evropo.To pravilo namrec obstaja ze nekaj casa in naj bi se bolj ali manj po celem svetu glede tega zamizalo na eno oko, vsa ta galama zadnje case je pa zaradi tega, ker so se pri ameriski kolesarski zvezi odlocili, da bodo to pravilo zaceli uveljavljat.Razlog je najverjetneje cisto financni.Cez luzo namrec lepo cveti precej serij, ki niso pod okriljem kolesarske zveze (ker sami ocitno niso sposobni spravit skupaj normalnih tekem) in hocejo na ta nacin izsilit tekmovalce, da bodo hodili na "prave" tekme.

V vsakem primeru je pa ze sam obstoj takega pravila cisto sranje.

Marko

Re: Prepoved tekmovanja na ne-UCI tekmah

OdgovorObjavljeno: 06 Apr 2013 12:59
Napisal/-a Bastard
Stari prdci na UCI so kot otroci na peskovniku, ko jim vzameš avtomobilček se začnejo dret.

Re: Prepoved tekmovanja na ne-UCI tekmah

OdgovorObjavljeno: 11 Apr 2013 13:10
Napisal/-a vine
Se je zlobiralo...

"UCI Press release: Strict enforcement of rule 1.2.019 postponed

11.04.2013

The UCI listened to the feedback from the various groups involved and who feel affected by a strict and immediate enforcement of rule 1.2.019 and its associated sanctions. The UCI has decided to postpone strict enforcement of rule 1.2.019 in 2013 with the expectation that all stakeholders (National Federations, race directors, teams and riders) will discuss and do what is necessary to prepare for the rule’s full enforcement in 2014.

UCI Communication Services"

Re: Prepoved tekmovanja na ne-UCI tekmah

OdgovorObjavljeno: 11 Apr 2013 13:29
Napisal/-a bobi.k
Jasno. UCI je stopila na mino, ki jo je postavila ameriška zveza. Reakcija je bila burna in sponzorji in največji MTB klubi so postavili ultimat. Shoair Cannondale se je izpostavil in pred Sea Otter-jem si UCI ne sme privoščiti blamaže.