Spomladanska KTK turca: Mariborski kuclji - 8.4.2017

Obvestila, linki in vabila na skupne organizirane ture kolesarskih klubov in KTK, ki so odprte za vse.

Spomladanska KTK turca: Mariborski kuclji - 8.4.2017

OdgovorNapisal/-a Turno kolesarstvo » 27 Mar 2017 21:08

Če slučajno ne spremljate ktk.pzs.si - v soboto, 8. aprila, bo tradicionalna spomladanska KTK turca. Prilika, da srečate preganjane somišljenike, izmenjate besedo ali dve, potrdite nove FB prijatelje, sprobate štajersko grozdje, predelano v bolj trajno tekočino ...

Tokrat nas bo pot zanesla na Štajersko, natančneje v njeno prestolnico. Obiskali bomo vzpetine, ki obdajajo Maribor na njegovi severni strani. Domačinom je ta tura bolj znana kot "Piramidin krog", ima pa ogromno variacij. Začinili jo bomo še z vzponoma na Medič breg in Urban ter tako zajeli "ta glavne" mariborske kuclje. Kot se za začetek spodobi, klanci ne bodo dolgi, bodo pa nekateri postavljeni precej pokonci, za tiste najbolj našpičene. :-) Zaključek ture nas bo popeljal skozi staro mestno jedro do Hiše Stare trte, ki je tudi kontrolna točka Slovenske turnokolesarske poti in kjer bomo deležni tudi kratke predstavitve bogate zgodovine najstarejše vinske trte na svetu.

Vse tehnikalije: kje, kdaj, koliko, zemljevid, višinski profil ... na : https://ktk.pzs.si/novice.php?pid=11661

Vaši vodniki: Barbara, Pečo, Tadej in Maac

PS: Na predvečer pomladanske ture KTK PZS, torej 7. aprila 2017 ob 18. uri, bo v Hiši Stare trte v Mariboru tudi potopisno predavanje Pie Peršič in Andreja Martinčiča, ki sta lani prva v kosu prekolesarila STKP. Vabljeni!
Komisija za turno kolesarstvo - http://ktk.pzs.si/
Turno kolesarstvo
član
 
Prispevkov: 112
Pridružen: 27 Feb 2008 19:20
Kraj: Slovenija, gorata področja

Vrni se na Skupne organizirane gorskokolesarske tureKdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov