Fox shock CTD not working properly

Kako uspešno šariti po vijakih, zobnikih, nastavitvah in sploh vse o vzdrževanju in popravilih

Fox shock CTD not working properly

OdgovorNapisal/-a Outsyder » 23 Feb 2016 13:52

Zdravo,

Ima morda kdo izkušnje s tem.
Sam shock v Descend poziciji deluje BP.

Žal ob obračanju na Trail oz. Climb nobene občutne razlike.

Morda komu kaj jasno v čem bi lahko tičal problem.

Hvala za kakršen koli input.

LP J
Uporabniški avatar
Outsyder
član
 
Prispevkov: 191
Pridružen: 07 Feb 2008 20:29
Kraj: Bled

Re: Fox shock CTD not working properly

OdgovorNapisal/-a Snakes » 23 Feb 2016 14:40

Kater model evolution ali performance (z BV)?
Jaz na performancu skoraj ne obcutim razlike med CTD stopnjam, je res minimalna. Tako je ze od novega, mislim da je normalno oziroma odvisno kaksen je tune.
Uporabniški avatar
Snakes
član
 
Prispevkov: 2703
Pridružen: 26 Nov 2003 20:47
Kraj: tu pa tam

Re: Fox shock CTD not working properly

OdgovorNapisal/-a Outsyder » 23 Feb 2016 14:55

Gre za Performance model.

Čudno mi je, da gre za občutno manj odzivnosti ob spremembi kot npr. Spec.Enduro 2013 Fox CTD Evol.
Uporabniški avatar
Outsyder
član
 
Prispevkov: 191
Pridružen: 07 Feb 2008 20:29
Kraj: Bled

Re: Fox shock CTD not working properly

OdgovorNapisal/-a Snakes » 23 Feb 2016 16:01

Sem se tudi jaz temu cudil. Evolutioni imajo veliko bolj izrazito razliko.
A imas ti tudi Endurota? Moj performance je na Endurotu.
Uporabniški avatar
Snakes
član
 
Prispevkov: 2703
Pridružen: 26 Nov 2003 20:47
Kraj: tu pa tam

Re: Fox shock CTD not working properly

OdgovorNapisal/-a Outsyder » 23 Feb 2016 18:12

Snakes napisal/-a:Sem se tudi jaz temu cudil. Evolutioni imajo veliko bolj izrazito razliko.
A imas ti tudi Endurota? Moj performance je na Endurotu.


Nene, sam furam Orbeo Rallona. Nevem čemu je to ampak dejansko pri vzpenjanju kolo do dobra niha...
Uporabniški avatar
Outsyder
član
 
Prispevkov: 191
Pridružen: 07 Feb 2008 20:29
Kraj: Bled

Re: Fox shock CTD not working properly

OdgovorNapisal/-a MAAC » 22 Sep 2016 15:53

Da malo obudim to temo :-)

Vprašanje: Na Fox Float 32 CTD w/remote, Performance serija, model 2015, sem opravil zgolj osnovo osnovnega servisa - menjava mazalnega olja + čiščenje + namakanje penic v olju...niti zračnega dela zaradi pomanjkanja časa. kakorkoli, ko sem zadevo sestavil nazaj, sem ugotovil, da "C" del ne zapre vilice tako dobro, kot jo je pred posegom, torej praktično do lock-outa. Pri roki žal nisem imel zlatega 20wt olja, temveč zelenega 10wt. Zdaj, kolikor se spoznam na te zadeve, to sploh ne bi smelo igrati vloge, saj "drive" dela nisem razdiral. A igra razlika v gostoti olja tu kakšno vlogo? Saj naj bi drugače olje za kartušo človek zlival v zgornji del vilce, al je pri teh kakšna razlika? Nisem čisto na tekočem :oops: Tudi za pletenico za remote sem prepričan, da sem jo dovolj napeto namontiral (bom pa še enkrat preveril za vsak slučaj...) ;) Any idea?

Maac
Ni nam lahko... je pa fajn!!!
Uporabniški avatar
MAAC
aufbix PR
 
Prispevkov: 6278
Pridružen: 19 Maj 2000 09:34
Kraj: Maribor

Re: Fox shock CTD not working properly

OdgovorNapisal/-a koko82 » 22 Sep 2016 20:15

Si razdiral tudi remote na vili ?
Si se že kej pelov al si sam v delavnici probal ? Če se še nisi pelal jo probaj parkrat zakompresirat, da gre zrak spet na vrh kartuše.

Če ne bo delal se je mogoče razpadel compression piston. Lahko je bil že zlo na koncu shafta in je potem ko si šponal zajlo padel dol. Tle majo mal hecno narejeno, ker je batek samo na izi naprešan na shaft, obenem pa ga iz zadnje strani prednapeta vzmet rine iz shafta.
http://fcdn.mtbr.com/attachments/shocks ... large-.jpg
Mazalno olje nima veze pri lockoutu. Pri tem modelu se sicer dogaja da pride mazalno olje v kartušo, zato ima na vrhu blow off ventil da lahko odvečno olje steče nazaj v noge. Mogoče je clo bolš da daš notri zeleno olje, ker se meša z oljem za dušenje.
Uporabniški avatar
koko82
član
 
Prispevkov: 2683
Pridružen: 16 Feb 2005 18:06
Kraj: Bajkmanija

Re: Fox shock CTD not working properly

OdgovorNapisal/-a MAAC » 23 Sep 2016 07:23

Nič razdiral, samo zajlo snel, da sem lahko vilco odmontiral s kolesa, nato pa napel novo zajlo in to je bilo to glede remota. Ja, to finto glede kompresiranja vilice poznam, sem naredil tudi to...je sčasoma sicer postala bolj trda :) Sem pa mislil, da moraš to narediti takrat, ko menjaš olje v zgornjem delu (open-bath) ;) No, bom jo še malo postiskal gore dole, zajla za remote je namreč napeta tako kot mora biti. Sicer ni moteče, ker se popolni lock-out itak zelo poredko uporablja. Ampak mi ni dalo miru, zakaj se je to zgodilo, saj se nisem dotikal kartuše ;-)

Hvala, Koko o-o

Maac
Ni nam lahko... je pa fajn!!!
Uporabniški avatar
MAAC
aufbix PR
 
Prispevkov: 6278
Pridružen: 19 Maj 2000 09:34
Kraj: Maribor

Re: Fox shock CTD not working properly

OdgovorNapisal/-a MAAC » 23 Sep 2016 21:18

Samo v vednost, problem rešen :D Pletenica vseeno ni bila dovolj napeto privijačena v remote gumbek, kot bi morala biti, pa čeprav sem jo napenjal kolikor sem lahko. K sreči obstaja "micro-adjustment" na ročki, tako da sem z vijakom zajlo malo našpanal in lock-out spet deluje 100% :-)

Maac
Ni nam lahko... je pa fajn!!!
Uporabniški avatar
MAAC
aufbix PR
 
Prispevkov: 6278
Pridružen: 19 Maj 2000 09:34
Kraj: Maribor

Re: Fox shock CTD not working properly

OdgovorNapisal/-a jesen » 17 Jul 2018 13:00

MAAC napisal/-a:Samo v vednost, problem rešen :D Pletenica vseeno ni bila dovolj napeto privijačena v remote gumbek, kot bi morala biti, pa čeprav sem jo napenjal kolikor sem lahko. K sreči obstaja "micro-adjustment" na ročki, tako da sem z vijakom zajlo malo našpanal in lock-out spet deluje 100% :-)

Maac


Zlata vreden "v vednost" ! Sem nabavil rabljenega gorca in enaka težav, vidi se da so bile pletenice zamenjane in lock-out ne deluje. Bom najprej poiskusil z napenjanjem rešiti težavo (tega prejšni lastnik ni vedel).

Hvala ! o-o
Uporabniški avatar
jesen
član
 
Prispevkov: 50
Pridružen: 17 Jul 2018 06:23


Vrni se na Sam svoj mehanik



Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot], Mr.G.