Težave z zapestjem

Prva pomoč: ko se kaj z(a)lomi - s pridihom za gorske kolesarje. Prehrana kolesarjev. Kolesarske nesreče: Če se ti je zgodilo kaj pretresljivega, v naravi, v mestu ali na urejeni progi in to želiš deliti z ostalimi ali želiš da te samo potolažimo...

Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a kinserk » 06 Mar 2014 14:46

Zdravo,

Mene zanima, če je že kdo imel podobno težavo z zapestjem. Lansko leto spomladi, sem s kolesom skočil "pazi" na robnik in sem si pri potegu balance poškodoval levo zapestje tako, da dober mesec do dva sploh nisem mogel na kolo (šlo je s kolesom na kavo, pa še to ne čez robnik). Bolečina je bila na zunanjem delu zapestja, nekje okoli "bunkice" :D. En mesec ga nisem mogel normalno rotirat, se na roko naslonit, niti si nisem mogel s to roko zajet vodo pod pipo pri npr. umivanju zob. Dobro sem mislil dati času čas, ampak je težava trajala. Pač nisem po nepotrebnem bunnyhopal in tako dalje. Jeseni sem že lahko previdno bunnyhopal ampak sem spet na neki turi zapretiraval , ko je blo treba skočit na višjo stopničko, korenino in ista zgodba, sicer je okrevanje trajalo malo manj ampak ajde. Zdaj sem dal čas zapestju celo zimo, pa še vedno začutim bolečino če hočem bunnyhopat, sicer to naredim previdno, ampak vem, da bi se spet spravo v drek če bi zapretiraval. Načeloma nimam šibkih zapestij, saj se mi ni problem cele dneve spuščat v parku, nabijat jumpe ali na kakšni turi zdržat dolg spust. Pa tudi delo imam fizične- rokodelske narave. Problem nastane samo, ko z veliko silo potegnem balanco, se pravi npr bunnyhop. Zdravniku sem šel po 1 mesecu, prvič ko se je to zgodilo, ker pač me je mal skrbelo, ko si že 1 mesec nisem mogel normalno umivat zob, pa je sam poslikal in me poslal domov hladit, gret, počivat zadevo. Kot pravim, zdaj trenutno ni problem rotirat, se vozit, karkoli, problem pa nastane z bunnyhopom. Problem je tudi v tem, da ko sem v družbi nekoga, ki se na te zadeve spozna, sploh ne morem povedat zakaj se gre in kje je bolečin, ker bolečino ni blizu dokler ne pride do tiste prave sile, ki se ustvari ob bunny hopu. V glavnem zanima me, če je že kdo imel podobno težavo, se je je rešil in kako. Kakršenkoli koristen nasvet bi mi prišel prav. Pa pardon za spis. :D

Hvala za info.

Rok
kinserk
član
 
Prispevkov: 46
Pridružen: 17 Mar 2012 12:08

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a kuki666 » 06 Mar 2014 23:20

Ti bom še jaz spisal spis :-) Jaz ti pravim, da če je res tako hudo, vztrajaj pri zdravniku toliko časa da se ugotovi. Med drugim je možna tudi trajna poškodba kite. Povej mu koliko časa traja, zahtevaj napotnico za ortopeda, ortoped naj te da ne samo na RTG, temveč tudi na UZ in MR... Sicer ti bo pobralo veliko dragocenega časa, ko bi se lahko vozil, ampak če te res boli in bi rad spet normalno skakal... Vem kako je, ko bi rad pa ne moreš, sem imel eno leto težavo z levo ramo (pa sploh ne vem od česa se je pojavila bolečina - verjetno od kakega starega padca) ko nisem imel zaradi bolečine nobene moči, nisem mogel dvignir roke v zrak..., pa niso nič ugotovili, na koncu sem rešil z masažami s kremami s čebeljim strupom, tigrovo mastjo in tole čudežno lučko http://www.zepter.si/MainMenu/Products/Medical/Bioptron/BioptronCompact3.aspx , ki jo k sreči poseduje 92 letna babica moje partnerice (imajo jo tudi v boljših fizioterapevtskih centrih, vendar večjo). No bolečina je ponehala, popolnoma, se je pa septembra pojavila v desni rami (ko sem pribil z ramo ob tla ob padcu pri 40 km/h) :-) Zopet nisem premikal roke... nekaj dni, saniral že skoraj popolnoma na enak način tokrat brez zdravnika. Me pa še vedno boli, vendar ima feeling, da pojenjuje. Včasih sploh ne porajtam par dni, potem pa ponavadi zjutraj kdaj, ko imam čudno zaležano roko... Prav tako pa imam občasno bolečine v zapestjih od 25 let starih nabijanj z BMXom ko sem si ob doskokih kar nekajkrat zvil zapestja... Tu pa sam vem, da nič ne morem, le maže in počitek pomagajo, pač utrujeni in izrabljeni sklepi. Vendar je občutek ko ne moreš kar bi rad, povsem isti, in to je tisto kar najbolj boli :-)
Uporabniški avatar
kuki666
član
 
Prispevkov: 225
Pridružen: 30 Jan 2011 14:13
Kraj: Bliz centra... Slovenije

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a havli » 07 Mar 2014 08:41

Samo ne h ortopedom hodit za zapestje, ker se velika večina ne ukvarja s težavami v zapestju. Oni so bolj za proteze kolka, kolena...


Lpt.
Uporabniški avatar
havli
član
 
Prispevkov: 694
Pridružen: 30 Jul 2004 07:04
Kraj: Ljubljana

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a kinserk » 07 Mar 2014 18:42

Bom poskusil it pojamrat pa probat sfehtat nek MR, ampak kokr slišim je to pri nas pravi čudež, če pa že dobiš pa čakaš po več mesecev. :/ Si mislim, da me pa verjetno sploh ne bi jemali resno če bi rekel, da me boli samo takrat ko skočim s kolesom. :D
kinserk
član
 
Prispevkov: 46
Pridružen: 17 Mar 2012 12:08

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a Matko » 07 Mar 2014 20:30

Ne izgubljaj časa pri splošnih, naroči se pri specialistu.

Toplo priporočam: dr. Janez Pšenica iz bolnišnice Jesenice
Matko
član
 
Prispevkov: 460
Pridružen: 04 Nov 2004 23:08

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a kinserk » 08 Mar 2014 10:50

hvala za info.
kinserk
član
 
Prispevkov: 46
Pridružen: 17 Mar 2012 12:08

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a cebe » 08 Mar 2014 11:23

Glede na težavo, specialist in samoplačljiv nekje privat, drugače dvomim, da te bodo obravnavali resno.

Zadnja izkušnja z ortopedom na napotnico (pred tem že več slabih z različnimi ortopedi).
"obe rameni bo potrebno operirati" (imel sem izpahe na dnevni ravni obeh ramen, tako pretegnjeno je že bilo vse, mišice pa tudi v velikem nesorazmerju) in sem rekel, da nočem, da bom najprej poizkusil z vajami, s terapijami, itd. pa se mi je smejal, da se mi sanja ne kako uničeno imam vse in da me reši samo operacija. Pa se nisem dal in sem zavrnil oz. se nisem strinjal z njegovim mnenjem/predlogom poteka zdravljenja. Pa se mi je začel naglas posmehovati v obraz in se norce delati iz mene, da kao tako mlad, pa nimam več namena aktivno uporabljati rok. No, med odhajanjem iz ordinacije sem mu z nasmehom na obrazu rekel, da bomo videli... in 2 leti po tem sem začel plezati, predvsem bolderirati, redno bajk furati, itd. brez operacije kateregakoli ramena. To se je dogajalo v Celju...
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
cebe
član
 
Prispevkov: 3422
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: Pragwald

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a havli » 08 Mar 2014 14:09

Zakaj misliš, da povsod in / ali zmeraj od privatnika dobiš boljšo storitev kot od zdravnika zaposlenega v javni ustanovi?
Sprašujem, zakaj se ti zdi, da je storitev, ki jo ponudi / izvede privatnik kvalitetnejša, ne kaj je vzrok, da naj bi privatniki ponujali / izvajali kvalitetnejše storitve.


Lpt.
Uporabniški avatar
havli
član
 
Prispevkov: 694
Pridružen: 30 Jul 2004 07:04
Kraj: Ljubljana

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a cebe » 08 Mar 2014 17:01

...to je bolj v stilu: Tam imaš vsaj nekaj možnosti, da te jemljejo resno.

Jaz na javno zdravstvo ne dam nič več - grem, ker rabiš bolniško, itd. ampak sem že večkrat podpisal/zavrnil njihov predlog zdravljenja in se zaradi tega odpovedal zavarovalnini. In glej ga zlomka, po večkratnih istih poškodbah nimam več problemov, ko sem poslušal "sebe" in tiste, kis e ti posvetijo, namesto dohtarjev v javnem zdravstvu.

Če je kdo zdravnik in se čuti prizadetega, še enkrat, vse izkušnje grejo na celjsko bolnice in dohtarje/fizioterapeve/ortopede/itd. v celjski regiji.
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
cebe
član
 
Prispevkov: 3422
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: Pragwald

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a deportista » 22 Jul 2014 11:11

Živjo,
tudi jaz imam problem z zapestjem... da ne odpiram nove teme in smetim bom kar tukaj vprašala...
sem pa frišna tukaj gor tako da se že vnaprej opravičujem, če je bilo na to temo že kaj napisanega...

Skratka... pri daljšem kolesarjenju imam grozne težave z zapestjem. Začne se z bolečino v zapestju, potem pa se stopnjuje z mravljinci v prstih in potem še v celih rokah, v skrajni fazi mi roke mrtvijo... najhuje je seveda pri spuščanju, "rukanju" in zaviranju... včasih se moram že kar potrudit pri zaviranju, ker zarad bolečin nimam prave moči v rokah. Ironično sem po koncu kolesarjenja bolj utrujena od te bolečine kot od kolesarjenja samega... Poškodb nisem imela, težava se je pojavila sama od sebe..

Zanima me kako zadevo rešit (po možnosti brez zdravnikov in operacij)... obstajajo kakšni zapestni trakovi, ki dejansko pomagajo, kakšna mazila?... gre za pomanjkanje kakšnih snovi, ki se jih da nadomestiti s prehranskimi dopolnili?... Skratka, vsak nasvet bo dobrodošel.
deportista
član
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 22 Jul 2014 11:04

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a cebe » 22 Jul 2014 12:51

Kdaj se ti je pojavla bolečina ("sama od sebe") - ko si menjala kolo, gripe, sedež, dlje časa nisi kolesarila, itd.?
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
cebe
član
 
Prispevkov: 3422
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: Pragwald

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a jery » 22 Jul 2014 15:59

Sem imel podobne težave pred leti, ko so se uporabljala zelo ozka krmila, zamenjal sem za širše in ni bilo več problemov z zapestji.
jery
član
 
Prispevkov: 227
Pridružen: 28 Feb 2006 23:10

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a BoulyB » 22 Jul 2014 17:11

Hoj,
Po opisu sodeč bi lahko šlo za kakšen stisnjen živec. Po lastnih izkušnjah bi najprej okrivil rokavice. Lahko da so samo premajhne ali pa ti kjer preščipnejo kakšen živec. Poizkusi kakšno furo brez njih. Nato so tu še ščitniki.
Uporabniški avatar
BoulyB
član
 
Prispevkov: 44
Pridružen: 14 Maj 2008 07:19
Kraj: Ljubljana Črnuče

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a Jabooz » 22 Jul 2014 17:31

Kupi si anatomske gripe ala ERGON in rokavice z gelom.
mogoče še višjo balanco ?
Uporabniški avatar
Jabooz
Bush Doctor
 
Prispevkov: 3966
Pridružen: 02 Mar 2005 15:54
Kraj: Ljubljana

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a rush6 » 13 Okt 2014 13:29

Da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tu. Pred leti sem udaril v koleno, sedaj se mi občasno vnamejo sklepne ovojnice. Ker mi zdravnik ne pove nič pametnega ala. počivaj pa bo bolje bla bla me zanima če bi mi lahko pomagalo kakšno samozdravljenje npr kaj takega https://www.e-apoteka.si/index.php?route=product/product&product_id=180 vnetje se pojavlja občasno, traja pa kakšen dan vendar je še vedno nadležno. Ima kdo iste poškodbe in kakšen učinkovit recept kako to odpravit?
rush6
član
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 01 Mar 2014 10:10

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a bjakeb » 15 Okt 2014 10:37

deportista napisal/-a:Skratka... pri daljšem kolesarjenju imam grozne težave z zapestjem. Začne se z bolečino v zapestju, potem pa se stopnjuje z mravljinci v prstih in potem še v celih rokah, v skrajni fazi mi roke mrtvijo... najhuje je seveda pri spuščanju, "rukanju" in zaviranju... včasih se moram že kar potrudit pri zaviranju, ker zarad bolečin nimam prave moči v rokah. Ironično sem po koncu kolesarjenja bolj utrujena od te bolečine kot od kolesarjenja samega... Poškodb nisem imela, težava se je pojavila sama od sebe..

Zanima me kako zadevo rešit (po možnosti brez zdravnikov in operacij)... obstajajo kakšni zapestni trakovi, ki dejansko pomagajo, kakšna mazila?... gre za pomanjkanje kakšnih snovi, ki se jih da nadomestiti s prehranskimi dopolnili?... Skratka, vsak nasvet bo dobrodošel.

http://www.bikejames.com/strength/how-t ... -the-bike/
e-bikes are mopeds.
bjakeb
član
 
Prispevkov: 537
Pridružen: 03 Maj 2011 08:14
Kraj: el đej

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a SamuelPT » 16 Okt 2014 12:58

...
Zadnjič spremenil SamuelPT, dne 16 Okt 2014 18:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
SamuelPT
član
 
Prispevkov: 12
Pridružen: 31 Jul 2014 11:03
Kraj: ajgaaa med koreninam!!

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a Ortelius » 16 Okt 2014 18:32

Hm, nekomu, ki skupaj spravi takle primitivni traktat, se jaz tudi v trenutku najhujše šibkosti telesa in duha ne bi dal v obdelavo.
24 hours in a day.... 24 beer in a case.... Coincidence?
Uporabniški avatar
Ortelius
član
 
Prispevkov: 1216
Pridružen: 13 Avg 2003 07:19
Kraj: Tacen

Re: Težave z zapestjem

OdgovorNapisal/-a panx » 24 Okt 2014 02:45

pri bunny hopu se težave rade pojavljajo tudi zaradi previsoko nastavljenih zavornih ročk, ko kolo dvigneš za ušesa naj bi ble ročke nekako v vaservago
I`m Nepismen
trial by fire
[url]facebook.com/panx.bricelj[/url]
Uporabniški avatar
panx
član
 
Prispevkov: 875
Pridružen: 04 Mar 2004 11:38
Kraj: jesenice


Vrni se na Prva pomoč, kolesarske nesreče, prehrana, treningKdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov