Zavarovanje

Prva pomoč: ko se kaj z(a)lomi - s pridihom za gorske kolesarje. Prehrana kolesarjev. Kolesarske nesreče: Če se ti je zgodilo kaj pretresljivega, v naravi, v mestu ali na urejeni progi in to želiš deliti z ostalimi ali želiš da te samo potolažimo...

Zavarovanje

OdgovorNapisal/-a smučko » 12 Feb 2017 19:20

Pozdravljeni
Ker se počasi bliža polna sezona razmišljam o morebitnem nezgodnem zavarovanju.
Ima kdo od vas kje kaj sklenjeno?

hvala
smučko
član
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 12 Okt 2015 08:26

Re: Zavarovanje

OdgovorNapisal/-a audiofill » 13 Feb 2017 21:12

Jaz imam sklenjeno pri Triglavu. Sem jim napisal, da se rekreativno ukvarjam z gorskim kolesarstvom in to z vsemi prvinami tega športa, da ne bi polj slučajno bilo kakih problemov pri izplačilu poškodbe, če me bognedaj slučajno kje zruži na kakem downhillu, in približno koliko ur na mesec kolesarim. So skalkulirali riziko in dali ponudbo z nekaj malega večjo mesečno premijo kot bi sicer plačeval, če ne bi napisal nobenega športa in je ta riziko tudi vpisan v polico. Malo bolje spim kot če bi lagal, da ne športam nič, pa polj kje pride do česa in mi začno komplicirat.
audiofill
član
 
Prispevkov: 59
Pridružen: 24 Mar 2014 10:51
Kraj: Celje

Re: Zavarovanje

OdgovorNapisal/-a ICP » 18 Feb 2017 17:56

načeloma nobeno nezgodno ni problem, dokler nisi udeležen na tekmi...četudi plačaš zgolj štartnino in si rekreativc.

Preveri audiofill!
sicer pa vem da lahko ti prek službe pri Savi zelo ugodno skleneš, ziher boljšo kot pri Triglavu.

LP
Šus ni mus, je pa fajn!
Uporabniški avatar
ICP
član
 
Prispevkov: 48
Pridružen: 13 Jul 2015 20:46

Re: Zavarovanje

OdgovorNapisal/-a audiofill » 18 Feb 2017 18:35

V 8. členu splošnih pogojev PG-NE/10-4 glede omejitev obveznosti zavarovalnice piše takole:

Če ni izrecno dogovorjeno in če ni plačana ustrezna večja premija, se dogovorjene zavarovalne vsote zmanjšajo v razmerju med dejansko plačano premijo in premijo, ki bi jo bilo treba plačati, kadar nastane nezgoda:

pri športnem udejstvovanju na individualnih ali organiziranih treningih ter javnih športnih tekmovanjih, na katerih zavarovanec sodeluje kot registriran član športne organizacije ali društva.


Sam nisem član nobene športne organizacije niti društva, vsled česar zapisane omejitve zame ne veljajo. Če bi pa bil in se udeleževal, pa lahko v najslabšem primeru kvečjemu odštejejo nekaj stran od odškodnine, nikakor ne zavrnejo zahtevka.

Sava bi znala imeti še boljše pogoje ja. Ko sem sklepal pri Triglavu Save še ni bilo.

Aja moram še povedati, da imam kolektivno nezgodno zavarovanje tudi preko službe, ta pa je pri Adriatic Slovenica. Ko sem imel poškodbo so mi izplačali dosti prej in manj komplicirali kot pri Triglavu. Tako da z Adriaticom dobra izkušnja.

lp
audiofill
član
 
Prispevkov: 59
Pridružen: 24 Mar 2014 10:51
Kraj: Celje

Re: Zavarovanje

OdgovorNapisal/-a ICP » 18 Feb 2017 19:06

Ne bom ravno citiral pogojev, imam pa dosti izkušenj z zavarovanjem prek ZM oz. Save.

Največja prednost Save je v tem, da edina izplača dnevno nadomestilo, četudi nisi v bolniškem staležu. Pri ZT in AS-u je stalež obvezen.

Primer: tudi z zvitim gležnjem ali prstom ali le povezano roko, si lahko v službi in hkrati dobivaš dnevno nadomestilo.

p.s.: to kar si prilimal, velja tudi za udejstvovanja v recimo enduro4 fun, in franji in še kje...ker moreš bit član vsaj planinske ali kzs zveze...vsaj za enduro4fun sem ziher, da moreš bit član KZS.
Sicer pa tud na enkratnih obiskih določenih "tekm" moreš plačat kao dnevno članarine neke zveze, samo zarad zavarovanja odgovornosti.
toliko samo da boš pozoren.

Sicer pa ne rabiš glih povedat da si na tekmi pado, če te glih z rešilcem ne odpeljejo :)

LP
Šus ni mus, je pa fajn!
Uporabniški avatar
ICP
član
 
Prispevkov: 48
Pridružen: 13 Jul 2015 20:46

Re: Zavarovanje

OdgovorNapisal/-a audiofill » 18 Feb 2017 22:18

Ja to s Savo mi je znano. Je sodelavec delal v službi poškodovan in vlekel dnevno nadomestilo brez bolniškega staleža. To je kul ja 8)

Vem pa, da se lahko pri Adriaticu dogovoriš tudi za koriščenje letnega dopusta namesto bolniške in ti vseeno izplačajo dnevno nadomestilo. Ko sem sam po poškodbi končal z bolniškim staležem in že nazaj delal sem dobil termin za fizioterapijo. Ker zanjo nisem hotel vsak drugi dan v tednu koristit bolniško, sem se v službi dogovoril kar za dva tedna dopusta in obiskoval terapijo od doma. Triglav me je gladko zavrnil, da mi za dni fizioterapije ne pripada dnevno nadomestilo, ker nisem koristil bolniške temveč dopust, dočim Adriatic ni kompliciral nič in izplačal takoj. Ko sem Adriaticu naslovil odškodninski zahtevek sem dobil po mailu takoj odgovor, da je zahtevek v obdelavi. V roku menda dveh dni če se prav spomnim sem po mailu že prejel obvestilo, da so mi že nakazali odškodnino. Sem pozitivno presenečen njihovi brzini prav zijal kot bik v nova vrata. Vsaka jim čast na odzivnosti. Ko sem jim nato po koncu fizioterapije po mailu naslovil še dopolnitev zahtevka za dnevno nadomestilo za čas fizioterapije, ki sem jo obiskoval v času dopusta, spet v šusu povratni mail, da je v obdelavi in nato spet v roku menda dneva ali dveh že ponovno nakazilo. Prav presenečen nad njimi res. Za isti zahtevek so pri Triglavu rabili skoraj 14 dni, da so mi izplačali, onega za fizioterapijo pa kot sem že rekel zavrnili. In tako sem popušil nekaj evrčkov. Jebiga vsaka šola nekaj stane, zdaj vem za vnaprej obvezno vzami bolniško drugače te Triglav odj....

Kot pravim Adriatic me je ful pozitivno presenetil. Če ne bi imel pri Triglavu vsako leto toliko popusta, ki mi ga dajo na paket, saj imam vse zavarovano pri njih (dva avta, hišo, nezgodno, rizično, zdravstveno, varčevanje, otroke, pa še ziher kaj pozabil) bi že migriral na Adriatic :)

Hvala za info v zvezi tekem :)

lp
audiofill
član
 
Prispevkov: 59
Pridružen: 24 Mar 2014 10:51
Kraj: Celje

Re: Zavarovanje

OdgovorNapisal/-a Racman Jaka » 19 Jun 2017 23:33

Mi lahko poveste koliko plačujete za nezgodno zavarovanje? sem dobil od triglava ponudbo ( cca 25€/mesec ) pa se mi zdi malo visoka?
Zadnjič spremenil Racman Jaka, dne 15 Sep 2017 13:08, skupaj popravljeno 1 krat.
KvaK
Uporabniški avatar
Racman Jaka
član
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 14 Maj 2009 21:26

Re: Zavarovanje

OdgovorNapisal/-a RED_line » 22 Jul 2017 07:02

triglav je sranje. karkoli drugega je boljše kot to.
RED_line
član
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 02 Jun 2010 07:02

Re: Zavarovanje

OdgovorNapisal/-a biker6666 » 09 Avg 2018 19:28

Zdravo

Zanima me zavarovanje kratkotrajno za Kanado Whistler. Ne bi bil rad ob celo premozenje ce se mi tam kaj zgodi. Zanima me torej pri kateri zavarovalnici ste / boste / bi sklenili nezgodno zavarovanje za tujino Kanado. Za 14dni potrebuje,

Nekje na forumu sem prebral da imajo zavarovalnice cake in sicer da locijo zavarovanje oskrbe in zavarovanje poti. Vcasih pa je lahko strosek poti prevoza celo vecji kot sama oskrba. Ce te z letalom peljejo lezecega nazaj v Slovenijo..

Torej kaj predlagate, kaksne so vase izkusnje, ker imajo po defaultu vsi ekskulpacijske razloge za downhill in nic ne dobis

Lep pozdrav

biker
biker6666
član
 
Prispevkov: 26
Pridružen: 25 Avg 2013 10:02

Re: Zavarovanje

OdgovorNapisal/-a grgos » 11 Avg 2018 12:43

Jest mam ( tujino - bajk) opcijo prek Adriatika - Coris in imaš po tri stopnje zavarovanja tako rekreativno kot profi opcijo ter nad ali pod 3000m višine , pač kolk rabiš oz si pripravljen plačat - sigurno so še druge opcije pač jih mam pred nosom ...je pa cena poskočila za 60% ko sem uključil bajk rekreativno za profi pa poskoči 100%
grgos
Mako Fan Club
 
Prispevkov: 425
Pridružen: 16 Nov 2006 20:15


Vrni se na Prva pomoč, kolesarske nesreče, prehrana, treningKdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov