Ogled oddajnika Trdinov vrh to nedeljo, 14.7.2013

Ponudbe za kolesarske podvige, ki jih oganiziraš sam ali s prijatelji. Povej kam, kdaj in kako greš in kdo vse se ti (vam) lahko pridruži. Kratko in jedrnato ali v zadnjem hipu.

Ogled oddajnika Trdinov vrh to nedeljo, 14.7.2013

OdgovorNapisal/-a MarE » 12 Jul 2013 14:06

Ob 85-letnici delovanja oddajnikov in zvez, kolikor jih ima tudi Radio Slovenija, TV Slovenija pa 30 manj, vas RTV Slovenija vabi na dni odprtih vrat naših oddajnikov. Vabilo velja vsem pohodnikom, da se nam pridružite na sedmih slovenskih vrhovih, kjer stojijo oddajniški stolpi oziroma pretvornik.

V nedeljo, 14. julija, vas vabimo, da se nam med 8. in 14. uro pridružite pri oddajniku na Trdinovem vrhu. Strokovnjaki iz oddelka Oddajniki in zveze, ki dnevno skrbijo za nemoteno delovanje vseh naprav, ki omogočajo neprekinjeno oddajanje programov do vaših domov, vam bodo na vodenih ogledih predstavili delovanje oddajnika. Vse obiskovalce pa bomo opremili s posebnim kartončkom z žigi osvojenih vrhov.


Vir:
http://www.rtvslo.si/sporocila-za-javno ... vih/308349

Na vrh se seveda pride tudi z avtom. Jaz bom šel s kolesom. Če koga zanima, se lahko zmenimo za skupno turo.

Poleg stoji tudi novo arhitekturno "skropucalo", streha nad razvalinami sv. Jere, delo slavnega novomeškega zapravljivca EU sredstev za nekoristne projekte (glej priloženo sliko).

LP,
Mare

tvjera.JPG
Uporabniški avatar
MarE
Obuti MarE
 
Prispevkov: 13765
Pridružen: 05 Jul 2000 11:32
Kraj: ... ..... ....- -- - -...

Re: Ogled oddajnika Trdinov vrh to nedeljo, 14.7.2013

OdgovorNapisal/-a MarE » 14 Jul 2013 10:31

Bilo je zanimivo in poučno. Žal za rajo ni bilo vstopa v stolp. Vseeno sem se zmenil in šel na ogled tehnike in vzpon do prve ploščadi.
Uporabniški avatar
MarE
Obuti MarE
 
Prispevkov: 13765
Pridružen: 05 Jul 2000 11:32
Kraj: ... ..... ....- -- - -...

Re: Ogled oddajnika Trdinov vrh to nedeljo, 14.7.2013

OdgovorNapisal/-a MarE » 16 Jul 2013 13:14

rx666 napisal/-a:Živjo. Vidim, da si dolenc in da precej furaš po gorjancih.. Z kolegom imama namen jutri it z kolesom na trdinov vrh, pa nevem sploh kje se gre :) po pešpoti sem že šel (pešaka) z kolesom pa še ne... Zanima me, če bi mi lahko dal kak nasvet, mogoče kak printscreen karte iz google mapsa ali karkoli uporabnega :) seveda maš pivo in pa uslugo u dobrem ;) in lahko ti povem, da so moje usluge precej vredne, ko me 1x spoznaš.

Hvala in LP, Romex.Uh, kakšnih posebnih uslug ne potrebujem. :mrgreen:

Glede na to, da je sredi tedna, greš lahko kar iz Cerovega loga gor po makadamski cesti. Greš mimo kamnoloma, potem pa ob potoku in ko prideš do razcepa Škofovka, se usmeriš navzgor. V bistvu nimaš kaj veliko za falit, ker se stolp skoraj ves čas vidi. Ko prideš na Krvavi kamen, gresta levo dve cesti v smeri Miklavža. Ti greš desnoin na naslednjem križišču levo. Je tudi kažipot za Trdinov vrh.

Eden od možnih spustov je proti Miklavžu, potem naprej pa tole: http://goo.gl/maps/pg8fU

Druga, še boljša možnost je Laška pot. Tu se spustiš proti vzhodu po grebenu in ko prideš na makadamski kolovoz nadaljuješ naprej do oznak za državno mejo in kažipota za Cerov log. Tam se odcepiš levo od kolovoza in notri v hosto, kjer samo slediš najbolj zvoženi poti ter pristaneš nazaj v Cerovem logu. Za lažjo orientacijo: http://www.mapmytracks.com/explore/activity/969176
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=gzjenkacpljzgyxs

LP,
M.
Uporabniški avatar
MarE
Obuti MarE
 
Prispevkov: 13765
Pridružen: 05 Jul 2000 11:32
Kraj: ... ..... ....- -- - -...


Vrni se na Povabim te na turoKdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov