Zanimiv forum za novega člana foruma

Predstavi se in povej kaj iščeš ali pa kontaktiraj koga izmed tistih, ki so to že naredili. Tu ne vabiš na konkretno turo, ampak pustiš nekakšno odprto povabilo za dogovor za turo. Tu se predstavijo tudi vsi novi člani table.

Zanimiv forum za novega člana foruma

OdgovorNapisal/-a jesen » 18 Jul 2018 11:51

Ja na stara leta me je zagrabilo to s kolesarjenjem, ko smo bili mladi, razumljivo smo tudi vozili kolesa, samo lepo vas prosim se je stanje v petdesetih letih tako spremenilo, da ne moreš verjet. Spomnim se, kako zahtevna je bila zamenjava plašča, zračnice na kolesu takrat, danes mi je to uspelo v 15 minutah počasnega dela. Napredek je velik, brez dvoma, to se vidi na vsakem koraku. Čeprav smo ljudje že po naravi neučakani, bom najprej pregledal prispevke za nazaj, če je problematika, oziroma vprašanje bilo že obdelano, da se ne bi moral potem na nek način zagovarjati, čemu taka vprašanja sploh postavljam (res ne bi želel srati po tabli, vsaj zavedno ne). Lep pozdrav vsem članicam in članom foruma.
Uporabniški avatar
jesen
član
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 17 Jul 2018 06:23

Re: Zanimiv forum za novega člana foruma

OdgovorNapisal/-a Jernejk » 18 Jul 2018 12:36

Dobrodošel!

Ena izmed internetnih modrosti, ki sem se jo naučil na forumih, še iz pred Facebook in Instagram dobe, je ta, da ni neumnih vprašanj, neumen je tisti, ki ne vpraša.

Kot že sam omenjaš (ja, eno od kolesarskih pravil je, da se vsi med seboj tikamo), se kolesa in vse kar paše zraven močno spreminjajo. Sam resneje kolearim šesto sezono in lahko potrdim, da že v tem relativno kratkem obdobju opažam veliko sprememb. Te so mestoma tako drastične, da pet let stare objave na forumu niso več relevantne. Drži, fizika je ostala enaka, pa tudi kolesa niso ponovno izumili v tem času, a kljub temu določeno vedenje, ki je takrat veljalo, ni več relevantno. Če podam en štorast primer: 10 let nazaj bi se debata o ustreznoi dolžini sedežne opore lahko vlekla več forumskih strani, danes pa velika večina vozi potopne sedežne opore - ja, tudi dolžina teh je pomembna, ampak se tu debata povsem drugače razvija.

Skratka, nova tehnologija, novi standardi, novi trendi, vse to spreminja (tudi) kolesarsko sfero, tako da na novo zastavljena ("stara") vprašanja ne naredijo veliko škode, verjetno prav nasprotno.
Jernejk
član
 
Prispevkov: 134
Pridružen: 20 Jan 2013 18:51


Vrni se na Kolesarska centralaKdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov