Stran 1 od 1

MTB Bike park Rožnik-Mostec

OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2015 14:11
Napisal/-a superficiar
Mislite, da bi zaživel? :D :D :D prestolnica je oddaljena 45 sekund ali še manj (spusta), linij je full (sam sem peš naštel že preko 25 možnih linij), a čmo ?
Bo Zoki zrihtu :D

Re: MTB Bike park Rožnik-Mostec

OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2015 14:13
Napisal/-a fastdown
A bo znesl 80 višinskih spusta :mrgreen:

Re: MTB Bike park Rožnik-Mostec

OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2015 14:34
Napisal/-a whatever
Prevec folka.

Re: MTB Bike park Rožnik-Mostec

OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2015 14:43
Napisal/-a superficiar
Če bo imel na koncu okoli 25 linij, se bo folk na njemu porazgubil, tko k na Peci :mrgreen:

Re: MTB Bike park Rožnik-Mostec

OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2015 14:48
Napisal/-a Jernejk
Whatever je po mojem mislil preveč "pešakov"... Po mojem bi se dalo zastavit zanimiv projekt, dvomim pa, da bi izvedljiv prej kot za naše sinove/vnuke. Nisem nikakršen poznavalec prostorskega načrta, a se mi zdi, da je precejšen del Rožnika pod nekimi težkimi varstvi; bojda tako močno, da so se odločili, da določenega dela (med ZOO-jem in Mostecem) sploh ne bodo vzdrževali in pustili, da postane "pragozd". Sicer je žled precej posegel v realizacijo te ideje, a ideje verjetno ostajajo. Vsekakor pa sem, kot nekdo, ki stanuje tik pod Rožnikom, vsekakor zainteresiran ob takšnih pobudah. :)

Re: MTB Bike park Rožnik-Mostec

OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2015 15:07
Napisal/-a superficiar
Se mi je zdelo, da je mislil na pešake, pa sem se malo pošalil. :D
Glede na to, da je uno podjetje Koren sport al Koren neki neki šport, skoraj zgradilo adrenalinski park v Tivoliju/Šišenskem hribu, bi morebiti taka ideja, kjer ne bi bilo drugih posegov v prostor kot opozorilne table/potke/cestice zgolj za kolesarje (nezahtevni objekti - skoki/dropi/bande...), imela kaj več uspeha?

Ne vem sicer kakšno je mnenje občine, vendar.....za razmislek :D

Potem pa še vzepnjačo iz gradu premaknemo na Rožnik, se povežemo z ZOO-jem, tko da če kupiš celodnevno vstopnico za Bike park dobiš še gratis ogled ZOO-ja ;.=9/ ni da ni, aja pa v Mostec bi imel eno progo, k bi bila speljana na skakalnico (expert proga), pa bi lahko fural kot uni v Trondheimu....

No od malo manj resnih idej, bi se vsaj kakšna bolj verjetna lahko uresničila :lol:

Re: MTB Bike park Rožnik-Mostec

OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2015 19:26
Napisal/-a Surfac
Po moje bi tak bikepark odlično zaživel, saj je Ljubljana dovolj velika, da bi bil interes! Ne v klasični varianti z žičnico, ki bi bila težko rentabilna ampak npr z eno progo za vzpon s kolesom in nekaj variant za spust, da bi bilo primerno za AM oziroma enduro kolo. Rožnik ni tako majhen in ima dele, kjer ne srečaš nobenega pešca. Večina pešcev se drži ustaljenih poti! Ob primernih opozorilnih oznakah (hitri) kolesarji ne bi nikogar motili. Saj je konec koncev na Rožniku tudi smučarska skakalnica, pa se nihče ne pritožuje. :D Golovec bi bil še boljši, ima nekoliko več višincev ... Prepričan sem, da bi bil obisk velik, saj bi bil dosegliv s kolesom od doma.
Se pozna, da smo bili letos v Whistlerju in sem navduđen nad takimi idejami :idea:

Problem pa je v glavah - in zakonih. Naravne pogoje imamo.

Seveda pa je problem tudi v financiranju, za tak park ne moreš računat vstopnine.

Re: MTB Bike park Rožnik-Mostec

OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2015 22:33
Napisal/-a Jabooz
Legalno ne bo uspelo.

Je pa fora, da sem poznal prav vsako možno špuro, kar je omogačalo 1000 višincev spustov (z cca. 8-9 vzponi) ampak po žledu se je spucala le ena linija. Če ne bi imeli Depresije, sploh ne vem kaj bi bilo še za furat.

Dajte najprej počistit obstoječe, pa bo.

Hvala bogu da sem se odselil od vznožja rožnika, ker je bilo grozno gledat kako so ga rezali po žledu.

Re: MTB Bike park Rožnik-Mostec

OdgovorObjavljeno: 20 Nov 2015 09:23
Napisal/-a vr
Tudi, če bi legalno pri nas bil MTB raj, ne vidim smisla postavljati takšen park na Rožniku. Kot je rekel whatever, je preveč pohodnikov, ni višine... Večji potencial bi imel Golovec, ki je v resnici nek zapuščen Rožnik in "Šentviški hrib" pri stari smučarski poseki... Če bi kdo tam uredil vlečnico/sedežnico, bi se dalo marsikaj...