pazite pri objavljanju svojih podvigov

Vse povezano z legalizacijo MTB.

pazite pri objavljanju svojih podvigov

OdgovorNapisal/-a R2D2 » 22 Apr 2014 15:31

Sicer tema ni kolesarska, razkriva pa metode kako lahko nadzorniki kaznujejo kršitelje v dobi interneta.
http://www.siol.net/novice/slovenija/2014/04/triglavski_narodni_park.aspx
Svetoval bi previdnost pri objavljanju informacij o vožnji po "sveti zemlji"!
Uporabniški avatar
R2D2
član
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 20 Avg 2012 08:55
Kraj: Kranj

Re: pazite pri objavljanju svojih podvigov

OdgovorNapisal/-a cebe » 22 Apr 2014 15:58

Če odgovorim kar z objavo BOR-M-a na FB-u:
"No, takole se glasi strokovno pravno mnenje sošolke, ki je pravnica in posreduje že tudi pravne nasvete gospodarski zbornici.
Za primer pravne službe, (v tem primeru je to TNP), ki na podlagi medijev (slikovnega gradiva ali opisa preko spletnih portalov) najde usumljenca, ki krši zakon, ga po pravnih kriterijih nikakor ne more in nima nobene pravne podlage, da ga spozna za krivega in ga celo oglobi.
Le, če prestopnik sam osebno poda s svojimi dokumenti, da je kršil neko zadevo in jo preda organu pregona (se sam obtoži), potem je s pravnega vidika obsodba mogoča, pa še to le pogojno, ker sodni organi nimajo svojih pristnih obsodbenih podatkov, dokazov od policije, redarstva, ali drugih organov, ki pooblaščeno lahko nekoga osumijo dejanj.Pravi, da za vsak prekršek mora varuh zakona na mestu samem narediti zapisnik obtožene osebe in ga kot pristnega podati na kazensko ovadbo in ne drugače."
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
cebe
član
 
Prispevkov: 3468
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: Pragwald

Re: pazite pri objavljanju svojih podvigov

OdgovorNapisal/-a R2D2 » 22 Apr 2014 16:27

Tu so bile obvestila o prekrsku definitivno poslana. Zdaj kako se bo zadeva razpletla bi bilo pa fino izvedet. Mogoce bi nas eden od prekrskarjev, ki je registriran tudi na tabli (klajmber) lahko obvestil o epilogu, da bomo vedeli kako se obnasati v podobnih prime rih
Uporabniški avatar
R2D2
član
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 20 Avg 2012 08:55
Kraj: Kranj

Re: pazite pri objavljanju svojih podvigov

OdgovorNapisal/-a BOR-M » 22 Apr 2014 19:55

Ravno panike pa po moje tudi ni potrebno delat. Čisto teoretično, če meni nekdo pošlje kazen, zato ker imam na Picasi album iz TNP. Kako lahko on meni dokaže da sem bil jaz tam s kolesom? Večino so slikani kolegi, selfijev praktično ne delam. Pa tudi če rečem da sem s kolesom, teoretično ga lahko tudi nosim, nikjer ni prepovedano kolo nosit.

In kako mi bo sedaj nadzornik dokazal da sem se jaz tam vozil? Videl me ni, imam opis poti, ampak, Kolesarski vodnik po Sloveniji je tudi napisal Igor Maher (mislim da je že pokojni), pa je bil on kakor je meni znano invalid na vozičku.
Tracke mojih tur lahko dobijo le tisti ki dokazano pomagajo urejat poti! Ne zanima me če ste med kolesarjenjem dol vrgli kakšno vejo ali skalco, temveč konkretno urejanje!
Uporabniški avatar
BOR-M
član
 
Prispevkov: 556
Pridružen: 12 Okt 2008 07:13

Re: pazite pri objavljanju svojih podvigov

OdgovorNapisal/-a vr » 24 Apr 2014 10:50

Poglejte te napačno parkirane avte, a bodo tudi njim spisali kazni? Pomoje ne.

Slika
Uporabniški avatar
vr
član
 
Prispevkov: 686
Pridružen: 01 Jun 2009 08:35

Re: pazite pri objavljanju svojih podvigov

OdgovorNapisal/-a Vitto1 » 24 Apr 2014 11:55

vr: dobra ideja bi bila, da bi se res lotili objavljat podobne slike kjer se vidi v kakšni diskriminaciji se večkrat znajdemo kolesarji, kako nam po eni strani skačejo po glavi, po drugi pa določene službe ne opravljajo svojega dela tam, kjer gre za jasno ogrožanje varnosti- vsaj v ljubljani si jaz to tako predstavljam, če moram s kolesom namesto na zaparkirano stezo na pločnik ali cesto...

...čeprav je to bolj javni linč Zokijevih kavbojev kot kaj drugega... še en dokaz več, da znajo kaznovat predvsem študente, dostavljalce in take ki med službo rabimo 5- minutni postanek za kaj nest podpisat in nas ob povratku kljub prižganim smernikom čaka kazen, čeprav je kratkotrajno parkiranje nekaj kar se v normalnih mestih tolerira :roll:
Vitto1
član
 
Prispevkov: 950
Pridružen: 16 Okt 2012 17:50

Re: pazite pri objavljanju svojih podvigov

OdgovorNapisal/-a havli » 25 Apr 2014 12:23

Tale slika je narejena za Onkološkim inštitutom v Ljubljani. Do pred nekaj let, mislim da do izgradnje mostu med Cukrarno in Njegoševo, je ta del "pripadal" KC in OI. Sedaj so se spravili to očitno "urejat". V KC je zaposlenih pribl. 7.500 ljudi. Označenih parkirnih mest za KC in OI je v kompleksu "stare Zaloške" pomoje manj kot 100. Da ne rečem, da so za obiskovalce vseh bolnih, poškodovanih... v KC na voljo samo hudo draga parkirna mesta v parkirnih hišah, ki v okolici KC pridno rastejo in nosijo kar zajetne kupčke denarcev. Torej se vsi znajdemo po svoje.
Tudi ne vem, kdo se je spravil delat cesto (ali karkoli je že to) ob Ljubljanici, če je 20 m stran vzporedna Zaloška in na obeh straneh te poti zapornice.

Ne rečem, da je prav, da se parkira na kolesarski stezi. Ampak pri urejanju (ne vem, če je to pravi izraz) je pa treba tudi upoštevat vsaj kanček zdrave pameti...


Lpt.
Uporabniški avatar
havli
član
 
Prispevkov: 695
Pridružen: 30 Jul 2004 07:04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Zakonodaja, legalizacija in sorodno.Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov