Legalizacija Dh proge

Vse povezano z legalizacijo MTB.

Legalizacija Dh proge

OdgovorNapisal/-a mtbdh » 25 Feb 2015 15:51

Odločili smo se da probamo legalizirati našo dh špuro ki jo sicer furamo že par let,,in nimamo problemov z lastniki razen kak obisk modrih je že bil (tri položnice za 40 eu).
Zanima me če ima kdo razen fantov z Ribnice še kake izkušnje glede legaliziranja proge. Trenutno smo pridobili lastnike parcel in imamo namen pridobit soglasja.

Dobrodošla je vsaka preverjena informacija vem da je vse na netu ampak vseeno rad slišim mnenje nekoga ki ima že izkušnje s tem.

Ride on!
mtbdh
član
 
Prispevkov: 118
Pridružen: 19 Jan 2012 22:19

Re: Legalizacija Dh proge

OdgovorNapisal/-a MTBeasy » 25 Feb 2015 23:04

Poleg lastnikov je potrebno soglasje Zavoda za gozdove. Napišeš vlogo, nekaj prilog in upaš na srečo:)

Glede na nedorečeno zakonodajo tudi na Zavodu običajno ne vedo točno kaj narediti. Sploh za gradnjo novih trailov v gozdnem prostoru je suša v naši zakonodaji. Uspeh bo verjetno odvisen od "širine" odgovornih na območni enoti. Tisti malo bolj napredni se že zavedajo, da je potrebno zadeve urediti in regulirati.

Preglejte gozdnogospodarske načrte: http://www.mkgp.gov.si/si/delovna_podro ... 2011_2020/ (-glej karto členitev gozdnega prostora z vidika rekreacije in turizma za svoje območje)

Če imate progo v D ali C coni je precej možnosti, če je v B coni je malo težje a možno, če je v A ni šans. Preverite, če je proga v območju kakšnega drugega varovanega območja, čeprav so te omejitve večinoma upoštevani že v strožji conaciji.

V skladu z zakonom naj bi pri "označitvi" poti sodelovala tudi lokalna skupnost (40. člena ZG), čeprav v praksi ne vem kako naj bi to zgledalo.

Navedeno seveda velja ob predpostavki, da se proga nahaja v gozdu.
Zato v občinskih prostorskih aktih preverite namembnost prostora (verjetno G- Gozd). Če imate strašno srečo, da je proga na območju za šport in rekreacijo, vam odpade večina teh kolobocij.

Kar se gradbene zakonodaje tiče kolesarska proga spada med enostavne objekte, za katere ne rabiš gradbenega dovoljenja. Sicer pa tudi tu pojem gorsko kolesarstvo ni nikjer definiran. Problem lahko nastane pri kakšnih objektih.

Toliko zaenkrat, kar mi je padlo na pamet, da je koristno vedeti. Upam, da vam kakšna nformacija prav pride

Pa veliko sreče!

Poročaj prosim, kako se bodo stvari odvijale.
Uporabniški avatar
MTBeasy
član
 
Prispevkov: 33
Pridružen: 05 Nov 2014 21:53

Re: Legalizacija Dh proge

OdgovorNapisal/-a Surfac » 03 Mar 2015 20:08

Nekaj na to temo lahko zveste na Trejlbildvikendu, ki bo 8. in 9. maja.

http://www.trejlbildingvikend.si/
Uporabniški avatar
Surfac
član
 
Prispevkov: 2104
Pridružen: 08 Jan 2004 17:48
Kraj: Ljubljana Vic


Vrni se na Zakonodaja, legalizacija in sorodno.Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov