Zvezdica Zaspanka napisal/-a:lp!
prizadeta stran je lahko samo tisti, ki je v postopku, ki ima pravni in ekonomski interes za ustavno pobudo (ter za ustavno pritožbo, če se tiče pravic - mislim da tu ni te opcije). ne more biti nekdo tretji, ki ga to zanima ali ki bi potencilano lahko imel pravni interes. Še bolj konkretno: tisti, ki ga ujamejo in nihče drug. Samo tak da lahko pobudo za presojo ustavnosti.
Lahko se pa naheca poslance/drž. svet in oni vložijo zahtevo za presojo ustavnosti...
Kot piše not (in je tudi danes v Dnevniku!), bo nov predlog sprememb Zakona o Ust. sodišču RS, če bo sprejet, omejil ustavne pritožbe v prekrškovnih zadevah. Ker so kao minorne, nepomembne.
go figure...
ajde,
zz
Sajmon napisal/-a:Patrice napisal/-a:Mislim pa, da bi bil določeni medijski pritisk pred sprejetjem zakona več kot dobrodošel.
A vprašam Slaka, če bi naredil ena Trenja na to tematiko? Plus kakšen vklop s terena, v živo seveda.
Mick napisal/-a:Ali res kdo verjame, da bo/je kdaj kdo plačal kako kazen ker se je z becilkom vozil po gmajni?
Mick napisal/-a:Iz mojih izkušenj je tak zakon tudi nepotreben. ..
Milan48 napisal/-a: in da se je pred par leti začelo uvrščati tudi gorsko kolesarjenje med prireditve akcije Slovenija kolesari (LTO Blegoš, Kuščar Hoče, KK Rogla, kasneje Bassport IB, ...)
Zvezdica Zaspanka napisal/-a:/…/
Ne vem kje sem to zasledil, a nekaj so govorili, da novi Zakon o TNP ne more biti slab, ker je predsednik vlade alpinist. No comment. Kje jaz to živim... saj nismo Zimbabwe...
Juhuhu.
zz
Tomo napisal/-a:Da preveč ne zaidemo s teme se v tej temi ne bom več oglaševal. Prosim za razumevanje.
Zvezdica Zaspanka napisal/-a:tudi jaz se ne bom več oglašal, če ravno ne bo potrebe...
mito napisal/-a:4. ki se po planinskih poteh vozi z gorskim kolesom, kolesom z motorjem, motornim kolesom ali drugim motornim vozilom (32. člen).
Jabooz napisal/-a:Če KZS tega ne zna/noče, je potrebna neka druga formalna ogranizacija, ki se bo borila za pravice Gorcev.
Joc53 napisal/-a:Vzpostavitev lastne organizacije je zelo zahtevna in pri doseganju vplivnosti dolgotrajna naloga. Medtem nas lahko zakonodaja že povozi, ko pa so stvari enkrat zapisane v zakonih, jih je težko spremeniti. Najbrž pa je to vendarle edina mogoča pot.
Zaenkrat je naš edini pravi zaveznik dejstvo, da nas je vsak dan več. Počasi tudi prodira spoznanje, da je gorsko kolesarjenje lahko ena izmed pomembnih prednosti v turistični ponudbi Slovenije. Treba se bo povezati s tistimi, ki živijo od kolesarjev.
ZigaK napisal/-a:Kaj pa če bi se za začetek napisalo eno pisemce na KZS. Če kaj delajo v zvezi s tem zakonom in zakaj ne. Da se vsaj pozna stališče KZS do te problematike.
Zvezdica Zaspanka napisal/-a:lp!
Klical sem v parlament - Odbor za kulturo, šolstvo in šport.
Zakon o planinskih poteh je bil jan 06 na Odboru, obravnavan (kot piše na spletu - gčejte magnetograme seje), a (na srečo) je bila prekinjena obravnava. Zakon je bil poslan nazaj vladi v uklajevanje in ko bo vlada to pripravila, se bo obravnava nadaljevala. Sekretarka rekla, da pričakujejo to dokaj kmalu (to je lahko 1 teden ali pa 3 mesece).
Tko da... bi se morlal KZS (ali neko MTB društvo, sam drutvo je jebiveter proti PZS ali KZS) ozvati čimprej s pripombami, lobirati (vlado in parlament - poslance) in skušati vsaj probati to izbrisati.
Ko odbor potrdi člene, se potem tisti, ki niso bili spremenjeni ne morejo več spreminjati na 3. obravnavi in se lahko samo zakon potrdi ali zavrne (kdo si bo upal glasovati proti v naši deželi pohodnikov?)
ajde,
zz
ZigaK napisal/-a:Ministrstvo za zdravje se je do gorskega kolesarstva že opredelilo, kakor je meni znano(nevemžekolko % bolniške)
Zvezdica Zaspanka napisal/-a:Tko da... bi se morlal KZS (ali neko MTB društvo, sam drutvo je jebiveter proti PZS ali KZS) ozvati čimprej s pripombami, lobirati (vlado in parlament - poslance) in skušati vsaj probati to izbrisati.
Vrni se na Zakonodaja, legalizacija in sorodno.
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov