Joc53 napisal/-a:MatTo napisal/-a:Meni še vedno ni jasno, ali pod prepovedjo vožnje s kolesom v naravnem okolju sodi tudi nošnja le tega na rami? Skratka, imam kolo ob sebi, a ga ne vozim. Dejansko sem mehanizirani pešak.![]()
Marsikateri strm odsek poti zame ni vozen ne navzgor ne navzdol, a mi je pustolovščina v neznano pomembnejša od principa "zvoziti brez sestopa ali obrniti". Posebno to velja za vmesne prečke, ki služijo kot povezava med dvema lepo bajkabilnima in morda tudi legalnima deloma poti.
Rečeno nam je bilo, mislim da s strani g. Berginca, da to ni problem. Kako bo to izgledalo v praksi, ko nam bo nek nadzornik rekel, da smo se peljali in sestopili, ko smo ga zagledali prej kot on nas, pa je druga pesem. Mislim, da bi bilo to treba zapisati v zakon, o tem smo že govorili.
Tu nikakor ne bi smelo biti dileme. Če je še kaj pravne države potem bo držalo tisto o nedolžnosti dokler se ne dokaže krivde.
In nadzorniki so enako podrejeni taistim pravnim načelom. Imajo vse možnosti, da ti dokažejo upravičenost kazni s predhodno posneto sliko itd. Enako kot policaji z radarji izza grma.