RS Pike dual position in botomless token

Vprašanja, ocene in debate o opremi gorskih kolesarjev

RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a Gaius » 11 Nov 2015 00:31

Živjo,

pri modelnemu letu 2016 se da tudi pri dual position dodat bottomless token-e in jih dobiš zraven nove vile kot pri solo airu, ker se ko odvijačiš 24mm vijak s ključem le tega drži DPA palica, mi ni jasno kako "nataknem" ta "žeton" na to palico oz shaft.

Odpiral še nisem, videa ne najdem nobenega, v tanovem manualu je samo narisan token na dpa varianti ne kaže pa kako naj bi inštaliral oz dodal to zadevo.

Se komu približno sanja kako naj bi to naredil? :)

Hvala
Gaius
član
 
Prispevkov: 153
Pridružen: 01 Nov 2015 13:29

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a jurko991 » 13 Nov 2015 11:28

Sklepam da je podobna zadeva pri rockshox?

https://www.youtube.com/watch?v=zcHGGbF ... 2guv-A2_JT

Upam da ti pomaga.
jurko991
član
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 13 Okt 2015 15:37

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a koko82 » 13 Nov 2015 19:31

Shaft potegneš ven, natakneš token in zmontiraš nazaj.
Uporabniški avatar
koko82
član
 
Prispevkov: 2632
Pridružen: 16 Feb 2005 18:06
Kraj: Bajkmanija

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a Gaius » 01 Dec 2015 20:22

Naredil in je bilo točno tako. Totalno simpl.

Hvala
Gaius
član
 
Prispevkov: 153
Pridružen: 01 Nov 2015 13:29

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a breznkar » 01 Dec 2015 21:11

BTW kje ste kupili RS token za DPA? Oz jih ima kdo od SLO tgovin?
Uporabniški avatar
breznkar
član
 
Prispevkov: 646
Pridružen: 31 Mar 2006 14:05

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a PrimozR » 01 Dec 2015 22:36

Nekaj je bilo omenjeno, da nov token za 2016 vilo lahko namontiraš tudi v 2015 vilo, to drži?
PrimozR
član
 
Prispevkov: 5695
Pridružen: 22 Nov 2006 15:27
Kraj: Radovljica

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a Gaius » 01 Dec 2015 23:20

breznkar napisal/-a:BTW kje ste kupili RS token za DPA? Oz jih ima kdo od SLO tgovin?


povprašaj v airnshox, jaz sem jih dobil zraven novega DPA 2016 pike-a.
Gaius
član
 
Prispevkov: 153
Pridružen: 01 Nov 2015 13:29

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a Gaius » 01 Dec 2015 23:21

PrimozR napisal/-a:Nekaj je bilo omenjeno, da nov token za 2016 vilo lahko namontiraš tudi v 2015 vilo, to drži?


v kolikor se shaft enako ven potegne, ne vidim nobenega problema da ne bi šlo, se je kupovale neke aftermarket tokene za nebe bolane visoke denarje, zdej je to rešeno za nekaj eur.
Gaius
član
 
Prispevkov: 153
Pridružen: 01 Nov 2015 13:29

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a koko82 » 02 Dec 2015 00:10

Od kje vam sploh ideja da ne gre ? Kolkr vem na dpa niso nič spreminjal. Tud koda za kartušo je ista za 2014-2016.
Uporabniški avatar
koko82
član
 
Prispevkov: 2632
Pridružen: 16 Feb 2005 18:06
Kraj: Bajkmanija

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a Gaius » 02 Dec 2015 09:23

Res en štekam zakaj so potem tolk služli zdele dve leti z nekimi custom DPA "žetoni", sem videl cene tudi po 20-40eur za 2 žetona. Prevrtaš token za solo air in natakneš gor in je?
Gaius
član
 
Prispevkov: 153
Pridružen: 01 Nov 2015 13:29

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a jerry65 » 02 Dec 2015 10:57

Sam imam Pike DPA 2014. Ko sem se takrat zanimal za tokense, je bilo govora, da jih je mogoče imeti le v SA (Takrat so bili na voljo neki custom tokensi) :| . Če prav razumem bi se dalo tudi v 2014 DPA monitrati tokense ? :D :D
Uporabniški avatar
jerry65
član
 
Prispevkov: 17
Pridružen: 03 Okt 2012 13:19
Kraj: Soška dolina

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a koko82 » 02 Dec 2015 11:37

Jest ne vidim razlike med 2014 in 2016 dpa kartušo, tko da če gre v tanovo gre tud v tastaro.
Res en štekam zakaj so potem tolk služli zdele dve leti z nekimi custom DPA "žetoni", sem videl cene tudi po 20-40eur za 2 žetona. Prevrtaš token za solo air in natakneš gor in je?

Zato ker je bil folk pripravljen tolk plačat in ker so zadevo po nepotrebnem zakompliciral z vijaki... :)
Ne moreš sam prevrtat. Token mora tud nekak stat na shaftu.
Če bi vedel da je tako povpraševanje za temi tokeni bi jih dal že zdavnaj delat.

p.s.
Bi blo kej interesa za manjše dpa tokene za fine tuning ? :lol:
Uporabniški avatar
koko82
član
 
Prispevkov: 2632
Pridružen: 16 Feb 2005 18:06
Kraj: Bajkmanija

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a PrimozR » 02 Dec 2015 17:58

koko82 napisal/-a:Od kje vam sploh ideja da ne gre ? Kolkr vem na dpa niso nič spreminjal. Tud koda za kartušo je ista za 2014-2016.

Jaz te ideje nimam, so pa veselo oglaševali, da je to novost v 2016, nikjer pa nisem zasledil, da je backwards compatible. To je bolj stvar.
PrimozR
član
 
Prispevkov: 5695
Pridružen: 22 Nov 2006 15:27
Kraj: Radovljica

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a Gaius » 02 Dec 2015 19:14

Koko, verjetno bi bila tržna niša sigurno, meni osebno sta 2 knofa preveč, en pa recimo da premalo, je pa res da je to totalno na mojem zeljniku zraslo, tako da lahko da kar nekaj blodim :)

Pravijo pa da sta 2 tokena v DPA kot 4je v Solo Air
Gaius
član
 
Prispevkov: 153
Pridružen: 01 Nov 2015 13:29

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a leroy » 24 Maj 2018 09:58

Se mogoče komu valja kakšen odveč token dobljen pri npr. novemu PIKE-u?

Imam modelno leto 2016 OEM (RC) in bi rad potestiral. Hvala. ;.=9/
Uporabniški avatar
leroy
trust no one
 
Prispevkov: 13640
Pridružen: 13 Okt 2002 20:09
Kraj: k.o.p.e.r.

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a MiLi » 24 Maj 2018 17:37

v Lyrikih trenutno furam 3 tokene. razlika je očitna. sicer ne koristim celega hoda a mi več pomeni, da vila dela bolj v zgornjem območju, z manj "brejkdajva". imam pa cirka 10PSI manj, kot pa brez tokenov. zadeva deluje res smooth z obilico opore, v srednjem območju hoda. nisem pa ravno med težkimi s svojimi 80kg ;).
If you ain't Mountain Biker, you ain't shit!
Uporabniški avatar
MiLi
Razdrem vse!
 
Prispevkov: 3137
Pridružen: 15 Sep 2003 18:32

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a klo8 » 24 Maj 2018 19:41

Kolk PSI pa uporabljaš pri 80 kg?
klo8
član
 
Prispevkov: 590
Pridružen: 10 Maj 2003 22:03
Kraj: Slovenj Gradec

Re: RS Pike dual position in botomless token

OdgovorNapisal/-a MiLi » 24 Maj 2018 21:08

75 PSI. je pa merjeno z elektronskim manometrom za pnevmatike. pumpa pokaže 10 PSI manj. je pa malo več, kot 25% SAG-a.
If you ain't Mountain Biker, you ain't shit!
Uporabniški avatar
MiLi
Razdrem vse!
 
Prispevkov: 3137
Pridružen: 15 Sep 2003 18:32


Vrni se na Oprema



Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: _PRoDiGY_, romanz

cron