Matajur, Prevala in Zabreška - Tinčkova koča

Stanje na gorskokolesarskih poteh. Nasveti, opozorila, prepovedi, predlogi. Organizacija in povabila na čistilne akcije poti. Poročila s terena z namigi o priporočljivih obvozih, nevarnih odsekih, spremenjenih ali uničenih poteh...

Matajur, Prevala in Zabreška - Tinčkova koča

OdgovorNapisal/-a Nejc>40 » 28 Apr 2018 08:05

S starostjo se pisana beseda ne pojavlja več tako pogosto ampak kolesarimo pa še.

Prevala 21 aprila 2018

Do Planince standardno od tu do Prevale pa bolj žalostno. Gor me ni bilo že nekaj let in sem slišal da je pot slaba, letos pa so svoje naredili tudi plazovi. Prvi plaz je priletel skozi gozd kmalu po odcepu za Rožo, potem pa je jih je potrebno prečkati še 4x. Eden je popolnoma odtrgal cesto. Na tako imenovanem rumenem odseku je ogromno kamenja na cesti da vožnja ni možna. Generalno gledano je zadeva vozna le za dobre virtuoze in zelo kondicijsko našpičene.


Zabreška pl - Tinčkova koča


Precej podrtega drevja (nekaj sem odstranil) bo pa treba z motorko v akcijo. Pot sama je OK.

Matajur (včeraj)

Nikoli tako zgodaj na Matajurju, ki nikoli ne razočara. Pot je prektično kopna do vrha (par zaplat snega) od lese kjer se vstopi na Romell-ovo cesto. Midva sva ubrala vzpon po trasi iz iz Italije (start v Pentjagu) in nato po trasi Triatlona do Mašere od tu naprej pa po gozdni poti, ki privede direktno na leso. Super kot vedno, sem pa gledal fotografije izpred trinajst let ko se je kolesarjenje tam šele začenjalo. Pot zgoraj je danes (opaziti je kolesarsko dejavnost in vzdrževalno nedejavnost) ni več primerljiva s tisto super gladko od takrat, medtem ko je spodaj še vedno fenomenalna.

Uživajte Nejc

Slika
Včasih

Slika
Včeraj
Ni važen cilj, temveč pot!
Uporabniški avatar
Nejc>40
član
 
Prispevkov: 876
Pridružen: 08 Sep 2004 07:10
Kraj: Pod Stolom - gorenjskim

Vrni se na Stanje gorskokolesarskih potiKdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov