Sej lahko še bolj v svojo skledo pluneš, bom dal čist lastni primer.
Veliko kolesarim v zahodnih Julijcih in Karnijcih, do tja je nekako 150 km, 2 uri vožnje, poraba goriva 12 l. Se pravi v obe smeri 24 l. Ni malo a ne? Kar se izpustov tiče, je čisto vseeno ali to narediš na avtocesti ali pa sredi TNPja, oboje onesnažuje.
Sej bi se lahko vozil za bajto, pa nebi nič goriva porabil. Ampak tam ni zanimivo, jaz se bom še vedno vozil na zahod.
Kar se pa poškodbe tal tiče, vsi jo spreminjamo. Pohodniki , kolesarji, motoristi, noben ni nedolžen. Pohodniki jo najmanj, jih je pa največ. Kolesarji jo malo bolj kot pohodniki, smo po številu nekje vmes. Motoristi jo najbolj, jih je pa najmanj. Ko potegneš črto, je vpliv na podlago približno isti. Pa tudi med vsemi nami so taki ki so obzirni in taki ki se jim jebe za vse skup.
Par tednov nazaj smo šli s prijatelji na Tošč. Pri vzponu s severne strani so bile precej močne sledi na poti, jaz sem bil prepričan, da se je tam nekdo vsaj desetkrat peljal z motorjem. Pa se ni, ko sem prišel domov, sem na FB videl da so imeli gorski tekači tekmo. In kaj zdej, a tud njim prepovemo, zato ker špure delajo kot da bi se z motorjem vozil? (to je samo za primer, nimam nič proti tekačem)
Lahko sobivamo, lahko se pa tud pokolemo med sabo. Kaj bo lepše?
Tracke mojih tur lahko dobijo le tisti ki dokazano pomagajo urejat poti! Ne zanima me če ste med kolesarjenjem dol vrgli kakšno vejo ali skalco, temveč konkretno urejanje!