Guarana napisal/-a:Socializem sovražim, ker tam po načelu enakosti vsaj 30% ljudi konkretno zabušava na račun drugih, upravljanje s posestjo po USA sistemu (na moji parceli je vse moje in po moje, od pekla do nebes), pa tudi ni za nikamor. Vsaj ne v naši situaciji, kjer hobi kmetiči, niso dovolj razgledani, da bi jim dal v upravljanje 30% države.
to kar ti opišeš kot socializem, je slabo vodenje procesa dela in nič drugega. Nek folk bo VEDNO zabušaval, ne glede na politični sistem. Recimo, v podivjanem kapitalizmu v katerem se nahajamo zdaj, konkretno zabušava vsaj 10% ljudi na račun izkoriščanja drugih, ki za njih garajo.
sovražit nekaj, o čemer veš premalo, da bi sploh razumel kaj pomeni, ni ravno najboljša ideja...
Nabiralništvo bo vedno problem, ker je stvar otipljiva, pa lastnik bi lahko služil....
nabiralništvo je problem samo v glavah omejencev!
Bolj je problem naša dejavnost.
Nekje po gozdnih tleh bi se dalo speljat trail, v lokalni trgovini se zato prodajajo kolesa, nekdo nekaj zasluži s turami in tečaji...
Vendar traila ni, ker hobi kmetič ne uvidi širšega smisla, sicer za njegovo gospodarjenje, neškodljive stezice.
Problem lies in the eye of the beholder. S primernim odnosom se večinoma da doseč dogovor. Kjer se ne da, poiščeš drugo rešitev.
V naravi je problemov zelo zelo malo.
Kot zanimivost, to isto ugotavljajo tudi nemški kolegi:

Tu se pa potem pokaže, koliko je vreden župan...
župan?! ne razumem analogije?