Za kolesarje prepovedano!

Vse povezano z legalizacijo MTB.

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Buschi » 18 Dec 2014 10:08

Ni to pluvanje v lastno skledo...to je samo promocija Zmešane Kure, kar pa jasno naši vrli tatinski politiki ne razumejo tako, saj od tega, da svetovno znan športnik promovira Kuro, ne bojo imeli nič € v svojih vedno praznih žepih.
Tako to gre pri nas!

In še, Zeleni so Zeleni do trenutka, ko vidijo Zelence !
Planinec...Gorski kolesar...Enduro motorist!
Uporabniški avatar
Buschi
Vaški peciklmehanik
 
Prispevkov: 10780
Pridružen: 10 Dec 2002 14:11
Kraj: Dolina Bratov Šrot

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Jabooz » 18 Dec 2014 15:11

Ja grozno. Zaradi trajnih in nepopravljivih posledic je TNP do nadaljnega zaprt.
Svetovna banka je že namenila 7,5 milijard usd za odpravo posledic.
Uporabniški avatar
Jabooz
Bush Doctor
 
Prispevkov: 3933
Pridružen: 02 Mar 2005 15:54
Kraj: Ljubljana

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a zdravkec » 18 Dec 2014 15:16

Kaj ni en slovenski pesnik napisal lepe rime za take osle?

Vse bi pos....u sam škoda nabojev takemu plevelu!

:mrgreen:
švic in solze
Uporabniški avatar
zdravkec
član
 
Prispevkov: 1611
Pridružen: 13 Maj 2008 13:06
Kraj: e - c - i - č - a - r

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a havli » 19 Dec 2014 11:43

To da Danny MacAskill zastonj promovira Slovenijo, bi morali pozdravit z odprtimi rokami in mu kvecjemu dat honorar.

Ampak dokler je strategija slovenskega turizma na nivoju pobiranja parkirnin in postavljanja parkomatov okrog Blejskega in Bohinjskega jezera, se mi zdi, da Danny Mac ZAMAN promovira Slovenijo.

Najbolj prav je, da se drzimo birokratskih protokolov! Samo to nas bo pripeljalo v svetlo slovensko prihodnost! BRAVO BRRAAAVOOO!!!

Grem na tecaj nemscine in se ucit za USMLE...


Lpt.
Uporabniški avatar
havli
član
 
Prispevkov: 675
Pridružen: 30 Jul 2004 07:04
Kraj: Ljubljana

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Guarana » 28 Dec 2014 11:24

http://www.pinkbike.com/news/rock-and-l ... -2014.html

Malo preberte komentarje in povejte kdo je tu nor...

PS.: Sem pa opazu, da so po vsej Vipavski dolini kar na enkrat brez razloga zboleli skoraj vsi paradajzi. Po prvih raziskavah, pojav bolezni časovno sovpada s snemanjem tega filmčka, tako da predlagam da se združmo, fante tožimo v Haag, ker sta onečastila posmrtne ostanke smrekovega listja posledično pa je njihovo sorodstvo od žalosti ovenelo.
Guarana
član
 
Prispevkov: 305
Pridružen: 12 Jul 2011 21:32

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Vitto1 » 28 Dec 2014 12:23

Sure, come! Im one of the guides at Ride Slovenia. There are a lot of similar trails to ride to. From easy xc to bike parks to really technical, vert style trails.
Come and check it out!


Medtem ko se pri nas MTB scena ukvarja s prečiščevanjem svojih vrst in predalčkanjem kolesarjev po kategorijah ter ugotavljanjem katere kategorije so naravi škodljive in katere ne(ter ugotavljanjem katere kategorije se bo upoštevalo in katere preziralo), tujci lepo služijo z vodenimi turami v pravem pomenu besede in se požvižgajo na zakonodajo, ki je resnici na ljubo taki državi kot Slovenija, v veliko sramoto. tako kot tisti ki toisto zakonodajo sprejemajo da o "strokovnjakih" ki pišejo doktorske dizertacije z mnenji kako škodljivo je kolo rastlinam, terenu in psihi živali, niti ne govorim preveč...

Konec koncev če pod prvo objavo tega filmčka v sosednji temi viewtopic.php?f=60&t=162248&start=60 , "mtb.si" forum namesto odobravanja sproducira zgražanje, ni čudno da je stanje tako kot je. Pristop "kar jaz počnem je kul, kar ne pa mora bit strogo prepovedano", nas ne bo pripeljal nikamor. Ker nas ni dovolj, da bi lahko karkoli spremenili. združiti bi se morali VSI kolesarji(od trekinga do DH), z nam sorodnimi kategorijami konjenikov, padalcev, freeride smučarjev in zakaj pa ne- tudi motoristov(določitev območja kjer lahko prosto vozijo ter odprtje za vožnjo po gozdnih cestah) za odpravo nesmiselnih prepovedi ki dušijo razvoj naših dejavnosti. Ker argument škode pade vsakič ko se recimo avstrijcem s težko mehanizacijo dovoli v gozd spravit hlode. Ali lovci z terencem... da o tem da gorskoreševalni helikopter bobni in v zrak spusti emisij približno toliko kot dirka na kateri štarta 50 enduro motorjev naenkrat, sploh ne govorimo. Pa se nihče ne sprašuje, če plaši živali. Tako kot se planinskih klinov, visokogorskih koč in vklesanih potk ne šteje v "človeško" erozijo.
Vitto1
član
 
Prispevkov: 950
Pridružen: 16 Okt 2012 17:50

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Jabooz » 28 Dec 2014 20:52

Vitto1 napisal/-a: združiti bi se morali VSI kolesarji(od trekinga do DH), z nam sorodnimi kategorijami konjenikov, padalcev, freeride smučarjev in zakaj pa ne- tudi motoristov


vitto for president!

edini pravi precednik, ki zna udariti z roko po mizi oz. po tipkovnici in narediti red.predlog št:
1. motoristi vlečejo /šatlajo trekkinge bicikle
2. konji pa freeride smučarje.
3. padalci pa iz zraka snemajo Dh treningeStojimo ti ob strani, o naš prodorni precednik :D :D :D

Komanduj! zate vse
Uporabniški avatar
Jabooz
Bush Doctor
 
Prispevkov: 3933
Pridružen: 02 Mar 2005 15:54
Kraj: Ljubljana

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a problematiks » 29 Dec 2014 01:17

Guarana napisal/-a:http://www.pinkbike.com/news/rock-and-loam-ride-slovenia-video-2014.html

Malo preberte komentarje in povejte kdo je tu nor...

Kdo je nor in kdo ne, ne vem, vem pa, da taka voznja (govorim o tistem ritju na 1:30 in naprej) definitivno ne sodi na pot (pa ce je to markirana planinska ali ne), ki jo uporablja vec in razlicne skupine uporabnikov. Da ne govorim o tem, da je nespostljivo do tistih, ki pot vzdrzujejo. Pa nisem zdaj nek "crta naci", ampak to enostavno ni to.

Se pa strinjam, kar se promocije Slovenije tice, so taksni videi dobra stvar (ceprav bi bilo fajn stvar prej legalizirat. Kar zanimivo ni jasno niti raznim turisticnim organizacijam pri nas), se pa da definitivno naredit atraktiven video tudi z malo bolj odgovorno voznjo.

Marko
problematiks
KontraRevolucionar
 
Prispevkov: 5735
Pridružen: 23 Feb 2002 17:17

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a TINKO » 29 Dec 2014 08:23

Pred kakimi 5-6 leti so te na tabli za tak pravzaprav precej milejši način vožnje križali.Tako se je furalo v parkih po dh progah.
Sedaj je pa to skoraj edini način, ki kaj pomeni. Enduro stil je pač prinesel novosti, kolk so pa sprejemljive od drugih uporabnikov bomo pa še videli.
Se bojim da še prekmalu.
TINKO
član
 
Prispevkov: 813
Pridružen: 30 Dec 2009 14:30
Kraj: pod Čavnom

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a bikerx » 29 Dec 2014 10:12

Mene so na FB križali, ker sem napisal, da to spada v bikepark in ne na planinske poti.
Uporabniški avatar
bikerx
član
 
Prispevkov: 508
Pridružen: 29 Mar 2005 18:42
Kraj: Maribor

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Vitto1 » 29 Dec 2014 12:36

Jabooz, vzami rajši orodje in pejdi popravit kak trail, z delom pride v glavo tudi pamet in tebi je več kot očitno manjka... sodim zgolj po tvojem pisanju, da nisi kak bivši jebač od Alenke Goričan, razmišljata namreč zelo podobno :)
Vitto1
član
 
Prispevkov: 950
Pridružen: 16 Okt 2012 17:50

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a problematiks » 29 Dec 2014 13:32

Pusti Jabooza, zna bit, da je kaksne posebne vegi kolacke jedel okoli praznikov :wink: Ampak to ne pomeni, da govori popolne neumnosti, samo neumno jih posreduje drugim.

Kar se pa tvojega predloga o zdruzevanju z drugimi interesnimi skupinami tice, bom izpostavil samo eno: motoriste. Ce bomo kolesarji nastopali v javnosti skupaj z motoristi, nas bodo tocno tako tudi obravnavali. Kako si ti tu predstavljas, da je to dobro za odpiranje poti za kolesarje, pojma nimam.

Marko
problematiks
KontraRevolucionar
 
Prispevkov: 5735
Pridružen: 23 Feb 2002 17:17

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Guarana » 29 Dec 2014 14:47

Ja, lahko se na zadevo gleda kot zlorabo planinske poti po znanem receptu.

Lahko pa rečemo, da ta pot verjetno sploh ni izvirno planinska ampak mogoče pastirska, in je s propadom te gospodarske panoge postala planinska. Jasno se je pot po tem ko po njej ne hodi več 1000 krav na sezono nekoliko spremenila, postala je ožja, mogoče se je kje podrl kak objekt, ki za planince ni bil nujen in je tam sedaj pot za krave neprehodna... Ena gospodarska funkcija okolja je zamenjala drugo.

In če v tem kontekstu pomislimo, da sta prišla dva modela 1000 km daleč, plačala karto za žičnico, verjetno pa še prenočišče, pivo in ljubljanski. Posledica prisotnosti teh dveh modelov je spet nekoliko spremenjena pot. Če bi bilo takih modelov 3000, bi bila pot konkretno drugačna. Trasa bi se ji malenkost spremenila, na nekaterih delihbi nastali kanali ali samorasle mini bandice, na nekaterih delih bi nastali brakebumpi in pot bi zahtevala nekoliko drugačno vzdrževanje, mogoče bi bil potreben kak nov objekt... Ob sprejemu ustreznih pravil obnašanja, bi to pot še vedno lahko brez težav koristili planinci.

Lahko torej rečemo: Ej kaki bedaki smo, da nam morajo piriti iz tujine pokarat kaj bi lahko naredili, se zbrihtamo in naredimo kar je potrebno da o drugo leto takih modelov 3000.
Lahko pa se kregamo s katero roko ga je treba držat ko ščiješ in jamramo kako nam je gorje, kako krivičen je svet in kako nas vsi izkoriščajo...

In ta ista situacija se v naši ljubi Sloveniji dogaja skoraj na vseh področjih. Ne, niso krivi ne komunisti ne tajkuni in ne cerkev, kriva je zarukana raja ki se prepira kdo bo šel prvi na vlak, medtem pa jim vlak uide.
Guarana
član
 
Prispevkov: 305
Pridružen: 12 Jul 2011 21:32

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a problematiks » 29 Dec 2014 15:43

Guarana napisal/-a:Če bi bilo takih modelov 3000, bi bila pot konkretno drugačna. Trasa bi se ji malenkost spremenila, na nekaterih delihbi nastali kanali ali samorasle mini bandice, na nekaterih delih bi nastali brakebumpi in pot bi zahtevala nekoliko drugačno vzdrževanje, mogoče bi bil potreben kak nov objekt...

Če bi po tisti poti šlo 3000 (ali pa par 100) kolesarjev na tak način, kot sta šla tale dva, bi bil tisti del od 1:30 naprej sesut vsaj do te mere, da ga ne bi bil več užitek vozit. Saj razumem, kaj hočeš povedat, ampak tvoja zgodba je malo preveč optimistična. Pa npr, kdo bo tisti, ki bo tako ali pa malo drugače vzdrževal to pot? Ker ponavadi je to par zanesenjakov, večina pa ima itak čas samo za hodit/vozit. Kar se mene tiče, ni to stvar "delaj tako kot jaz, sicer te pa ne maram", ampak "delaj tako, da boste to lahko ti in ostali uporabniki to delali še dolgo časa".

Lej, čisto sem za rast turizma v Sloveniji, tudi gorskokolesarskega in tudi meni je fajn pritisnit v kakšen ovinek. Vsekakor pa nisem za promoviranje stila vožnje (in po pravici povedano to zadnje čase eskalira iz filma v film), ki enostavno ne sodi na večuporabniške poti in v določena okolja. Ker treba je razumet, da daje ta poplava takih in drugačnih filmov tudi zgled ostalim kolesarjem, kako naj bi se vozilo. In super dokaz tega je to, kar je TINKO napisal spodaj: "Pred kakimi 5-6 leti so te na tabli za tak pravzaprav precej milejši način vožnje križali." Zdaj je pa to kar naenkrat ok.

Marko
problematiks
KontraRevolucionar
 
Prispevkov: 5735
Pridružen: 23 Feb 2002 17:17

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a TINKO » 29 Dec 2014 15:54

Vitto1 napisal/-a:Jabooz, vzami rajši orodje in pejdi popravit kak trail, z delom pride v glavo tudi pamet in tebi je več kot očitno manjka... sodim zgolj po tvojem pisanju, da nisi kak bivši jebač od Alenke Goričan, razmišljata namreč zelo podobno :)

Ti Vito pa si referenca da tukaj zdaj kakaš :oops:
Sam spomni se predbožične--Ops po poti od mojga znanca se pa ja ne boste vozili, ker bo policaje in ne vem še koga poklical. Si naredu celo štalo, kaj bi šele bilo, če bi se 20 mandelcev na kroskah tja pripeljalo. Če že delaš piščal iz dreka se nauči tudi piskat nanjo. :mrgreen:
TINKO
član
 
Prispevkov: 813
Pridružen: 30 Dec 2009 14:30
Kraj: pod Čavnom

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Chevagi » 29 Dec 2014 16:17

Vitto1, neumnosti pišeš. Kolesarji, freeride smučarji in motoristi še zdaleč nismo v enakem položaju. Freeride ali turno smučanje ni zakonsko prepovedano. Kolesarjenje je, po mnenju mnogih krivično prepovedano, ker predstavlja le posebno obliko gibanja po poteh na lastni pogon. Motoristi imajo pač motor. V prizadevanjih za odpravo krivične prepovedi se moramo še posebej distancirati od motoristov. V neki drugi temi si videl, da večina podpira to razlikovanje. Če že, naj se motoristi za legalizacijo borijo po svoje, ne na škodo gorskega kolesarstva.
Kar se tiče dolca se pa lahko oglasim kot lokalec.
Pri prizadevanju za legalizacijo je ključno sobivanje, tolerantnost do drugih uporabnikov poti (skrbnikov, lastnikov zemljišč, pohodnikov in kolesarjev). Sobivanje in souporaba se ne konča pri bontonu, da se ustaviš pohodniku, vključuje tudi izogibanje uničevanju poti. Ne gre le za skrb za naravo, pohodne poti so kulturna krajina, delo človeka. Kot rezultat hoje in vzdrževanja imajo bolj stopničasto kot spolirano gladko strukturo in z obzirnim kolesarjenjem tega ne uničiš. Z neobzirnim kolesarjenjem pa pot spremeniš do te mere, da postane neprijetna ali celo neuporabna za pohodnike. Spremeniš jo v trail. Dolc je dober primer, kar pojdi v slabem vremeni peš po njem. Gor ali dol. Po osrednjem delu se boš bolj drsal kot hodil. Traili naj bodo v bike parku ali naj bodo lokalne poti, ki jih naredijo kolesarji za kolesarje.
Guarana, nič nimam proti turizmu v povezavi z mtb, nasprotno. Verjetno pa bodo lokalni vodniki raje vodili ture na način, ki ne uničuje poti in mtb dodatno spravlja na slab glas.
Uporabniški avatar
Chevagi
član
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 13 Dec 2003 15:57
Kraj: Kamnik

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Vitto1 » 29 Dec 2014 17:15

problematiks: Skupine katere sem naštel so najbolj zatirane z zakonodajo. za motokrosiste vem, da bi bili zelo srečni s tem da se jim določi eno od degradiranih območij(katere je mogoče najti v mislim da prav vsaki malo večji občini) in tam naj rijejo, gradijo skoke, trenirajo in uživajo po svoje. In iz stališča ZON je vzpostavitev takega območja (pre)velik problem. V eni okoliških vasi vem da so mimo zakonodaje na tak način v dogovoru z ostalimi vaščani, imeli svoje igrišče z določenimi dnevi furanja in ne-furanja, kar nikogar ni bistveno motilo. Je pa to bila zadeva 5 lokalcev.. če bi se začeli vozit številčni obiskovalci, bi to s časom verjetno postal problem.

Tinko in ostali ki niste dojeli ali nočete dojet mojega pisanja v temi predbožične:
-namen moje objave je bil ta, da se vzpostavi kontakt med organizatorji ture in lastnikom zemljišča, kar se je tudi zgodilo. Zame se je končalo pri tem. Lahko samo pohvalim uporabnika "žabar" za izkazan odnos in razlago.
-Tisti ki mi je posredoval kontakt, je član lokalnega 4x4 kluba. Tudi oni imajo ture, tudi oni rijejo po brezpotjih. ampak jih ljudje- domačini sprejmejo, ker se držijo pravila da se po tujem dvorišču ne vozi brez dovoljenja. In znajo imet nek odnos, to je tudi izpostavil... in če lastnik dovoli, je skrb pred ostalimi organi pregona povsem odveč.
-meni osebno je popolnoma vseeno če bi prišlo do konflikta ali ne. Je pa res to, da imamo tam okoli speljane traile in nas tej ljudje poznajo in avtomatsko povežejo s tem.. zato sem se zavzel vzpostavit ta kontakt, da se organizator in lastnik zmenita. Ker je človek bil jezen da se mu na privat posesti riše puščice in vozi s kolesom ne da bi ga kdo kaj vprašal, in kot tak sposoben tudi poklicat policijo, kdo bi bil tukaj na slabšem, presodi sam. Namesto da bi se mi kdo zahvalil, me že odkar sem to napisal vlačiste po zobeh... dejstvo pa je da bi policija prej prisluhnila jeznemu lokalcu kot vam stotim turistom ki bi radi brez dovoljenja šli prek parcele s kolesom. Policija nas ne preganja, dokler nas kdo ne prijavi. in takega odnosa si želimo tudi v prihodnje. In če vam je to tako težko razumet, se dajte držat svojih hribov in tam furajte tako kot vam paše... sicer pa vožnja po nobeni planinski poti ni tako sporna kot vožnja po privat kmetijski površini brez dovoljenja lastnika.
Vitto1
član
 
Prispevkov: 950
Pridružen: 16 Okt 2012 17:50

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a comag » 29 Dec 2014 17:39

Tak način vožnje kot ga vidimo v videu okrog 1:30 ne spada na planinske in druge naravne traile, ki nimajo vzdrževanja s strani komercialnih ponudnikov, kot je naprimer RIde slovenia. Fantički se bodo morali naučiti da se zadeve ne samo trži, ampak jih je treba tudi vzdrževati in nameniti del zaslužka od pridobitne dejavnosti za vzdrževanje takih poti. Komercialni bajkerski ponudniki morajo obvezno stopiti v stik s planinskimi društvi, ki vzdržujejo poti po katerih vozijo svoje goste in jim ponuditi finančno ali drugačno obliko pomoči pri vzdrževanju poti. NUJNO!
comag
član
 
Prispevkov: 45
Pridružen: 28 Okt 2011 13:29

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Guarana » 29 Dec 2014 17:48

Kot sem napisal, kolesarjenje trail spremeni, enako kot se je spremenil ko ni bilo več krav. Če je treba nekje narediti stopnice, se pač poišče ustrezno tehnično rešitev... če je treba narediti bandico se jo naredi. Sem malo zraven pri urejanju Javornika, živim pa v Ajdovščini kjer se pozimi ogromno šatla, in nekaj malega vem o mtb eroziji. Določene stvari je potrebno pravilno narediti in stvar dela, je pa kot vedno rezultat odvisen od vložka.

Mislim da tu kulturna krajina nima veze. Kulturna krajina je odvisna od kulture v nekem času na nekem kraju in mtb je del naše kulture, torej logični del kulturne krajine. To pa, da bi vsako stvar ohranjali v neki obliki zaradi spomina na karkoli že je neumno, ker postane okolje nefunkcionalno v sedanjem času.

Bajkpark, saj to hočem povedati. Na filmčku je vse, gondola, trail in Anglež, ki dela reklamo, manjka le še logo bajkparka. Saj ne pravim, da naj se nažiga kjerkoli, vendar da se v taki situaciji kot je ta ne poišče ustreznih rešitev je pa neumno. Trail pa logično ureja tisti ki ima interes, ali je to furanje ali ekonomija je pač stvar situacije. Upravitelj gondole, ki logično o gradnji trailov nima pojma, dobi 5 tapravih, jim da zastonj letno karto in stvar špila.

Pišem pač forumu primerno poenostavljeno, vendar če se hoče se da, razen v Slovenski glavi, ki sanja o tem kako lepo je bilo, ko smo vsi vozili stoenke in delali generalke na 25000km.
Guarana
član
 
Prispevkov: 305
Pridružen: 12 Jul 2011 21:32

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a jery » 29 Dec 2014 20:01

Najbolj zanimivo ob vsej jezi je, da je Velika planina pred kakšnimi tremi leti promovirala kdo bo opravil več spustov čez Dolski graben. Na okencu kjer prodajajo karte si se pa čekiral.
jery
član
 
Prispevkov: 226
Pridružen: 28 Feb 2006 23:10

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Chevagi » 29 Dec 2014 21:39

Guarana, pa kje sem napisal, da je treba nekaj ohranjati zaradi spomina? Alpe kot kulturna kulturna krajina pomeni, da niso le divja narava, ampak tudi delo človeških rok (in nog). V tem okolju in zlasti na poteh kolesarji nismo edini uporabniki. Težave z legalizacijo nimamo zaradi uničevanja, ampak zaradi potencialnega konflikta z drugimi skupinami. Če bomo planinske poti še uničevali, bo konflikt le večji.
Jery, žal imaš prav. Pa ne gre za dolc, res je tam posebna zgodba zaradi gondole. Zaradi njega imamo zdaj težave na drugih bližnjih poteh.
Uporabniški avatar
Chevagi
član
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 13 Dec 2003 15:57
Kraj: Kamnik

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a mtfk » 29 Dec 2014 23:50

Vidim, da se na video, ki sem si ga ogledal, pritozujejo največ kolesarji. In ti Comag, vidim, da se vozis v gorah. Mar ti mislis , da prav nič ne uničuješ poti? btw:me ne zanima kaksno tehniko imaš, ker verjamem, da nisi eden brezmadežnih kolesarjev, za katerim ni sledi…
Problem je žal skupen in ga ne vidim v tem, da je anglež kao "uničil" progo s petimi drifti z zadnjo bremzo. (..je pa zato na strmem delu samo spustil bremze, kjer jih drugi na smrt držijo). Ena velika ujma in spremeni vsako planinsko pot, torej v večji meri so "uničevali" planinci (planinci bodo rekli zase, da so jo uporabljali, kljub dodatnemu preštihavanju zemlje s palcami), danes jo dodatno še mi kolesarji. Kot kolesar planincev ne krivim za uničevanje, kajti če gremo tu do konca, je najboljse, da ne hodimo več v gore, da bodo do konca naših življenj ostala taka kot prej, nedotaknjena. To javno zgrazanje o posnetku okoli 1:30 samo podpihuje neko fantazmo "groznega unicevanja", primarnega strahu, da ne bo nikoli več kot je bilo in s tem ne naredi nič v smeri konstruktivne debate. Konstruktivno bi bilo, kaj narediti iz planinske in kolesarske strani, da se proga utrdi in zmanjsa dodatno erozijo ob močnem deževju. Razdeljevanje na nas "uničevalce" in vas "neuničevalce" spregleda bistvo tega problema in samo oddaljuje slovensko mtb skupnost od resničnih pravih ciljev. (..in kako vemo, da mogoče ta anglež ni urejeval poti in ga moramo le takoj obtoževati, da ni spoštljiv?)
Angleže vidimo spet s temi hlapčevskimi mislimi, da nam odžirajo in uničujejo, namesto, da bi se marsikaj naučili od njih, v konkretnem primeru tudi glede gradnje trailov. Nekdo , ki tako obvlada kolo kot tale anglež ima tudi kaj smisla o gradnji trailov..
mtfk
član
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 16 Okt 2006 12:59

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Buschi » 30 Dec 2014 10:55

Vidim...in opažam, da so vsem gorskim kolesarjem nekako ''zrasla jajca''. Tiščati gas do daske navzdol, pa če zvoziš ovink al pa ne.
Kolesarjem danes manjka Bušijevega sindroma: PIČKABILNOSTI !!!
Buši ta trail prevozi, ampak počas. Tam, ko taprvi na eni serpetini naredi front pivota, tadrugi pa ga oddrifta, bi Buši stopil dol. Tam, ko ''smučata'' pa trailu, bi Buši šel z polovično brzino.
Traila nebi uničil, adrenalin in pulz bi mi vseeno nabilo do nebes, bil bi pa tazaden. In ta tazaden dandanes mulariji ne diši preveč. Vsepovsod biti prvi, loviti sekunde, tako na trailu kot v resničnem lajfu.
In se potem hvaliti prijateljem s temi sekundami. Fuj in fej.

V resničnem življenju je takšnih tipov ogromno.
Eden takšnih z avtom:
https://www.youtube.com/watch?v=gpAzXqIcWzc

In eden takšnih z mopedom:
https://www.youtube.com/watch?v=B4KqJYDwxsk
Planinec...Gorski kolesar...Enduro motorist!
Uporabniški avatar
Buschi
Vaški peciklmehanik
 
Prispevkov: 10780
Pridružen: 10 Dec 2002 14:11
Kraj: Dolina Bratov Šrot

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a randomslack » 30 Dec 2014 11:11

mtfk = MZ Pix
randomslack
član
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 18 Okt 2012 07:50

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a bikerx » 30 Dec 2014 11:50

http://vimeo.com/103037121

Pazi Bushi toti so profesionalni orači. Jebe se jim za PP in vse, kar so tukaj nekateri naredili za vsaj delno legalizacijo!
Uporabniški avatar
bikerx
član
 
Prispevkov: 508
Pridružen: 29 Mar 2005 18:42
Kraj: Maribor

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a NDeeBiker » 30 Dec 2014 15:42

Ali ne razumem več sarkazma, ali pa si zdajle napadel čisto napačnega človeka (ker je snemal z MZ Pix?).

Buschi, spregledal si to, kar v mtb pritegne veliko ljudi, ki so ob tem lahko prav tako socializirani kot ... hm, turni kolesarji. Ne moremo bit vsi turni :)

bikerx napisal/-a:http://vimeo.com/103037121

Pazi Bushi toti so profesionalni orači. Jebe se jim za PP in vse, kar so tukaj nekateri naredili za vsaj delno legalizacijo!
http://www.mtb.si
mountainbikeslovenija
že od leta 2005
Uporabniški avatar
NDeeBiker
mtb.si crew
 
Prispevkov: 1500
Pridružen: 16 Nov 2000 00:08
Kraj: Lj

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a TINKO » 30 Dec 2014 18:02

Ma pustite vi gozdarje naj opravljajo svoje delo kot najbolje znajo in lovce naj imajo svoj način. Proti njim je borba kot glava skozi zid.
Pa tudi planinci imajo svoj prav in, ko jim predstavimo ta način uporabe planinske poti, kar Dolski graben trenutno je in potem da jim še kdo omeni dvojno rabo? :mrgreen:
Ja ne bodimo smešni no.
In kdor je stvar sproduciral,zdi se mi da očitno z namenom reklame, se po mojem ne zaveda daljnoročnih posledic na odprtje vseh poti za katere se tukaj vsi zavzememo. Vsaj upam da se??
TINKO
član
 
Prispevkov: 813
Pridružen: 30 Dec 2009 14:30
Kraj: pod Čavnom

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a tol » 30 Dec 2014 18:20

mtfk napisal/-a:Vidim, da se na video, ki sem si ga ogledal, pritozujejo največ kolesarji.Hribi.net > http://www.hribi.net/trenutnerazmere.as ... 01&id=6362

Facebook:
Slika


Pač tako kot pri vožnji se gleda samo iz MTB perspektive, kjer vse zgleda lepo in neškodljivo.
tol
nadpovprečno sitn
 
Prispevkov: 1568
Pridružen: 24 Avg 2008 08:47
Kraj: Ljubljana

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a cebe » 30 Dec 2014 22:59

Osebno nisem ne proti niti za takšen stil vožnje... Mi je pa najbolj zanimivo, kako so komentarji veliko manj nastrojeni, ker očitno se vse več tistih najbolj zagretih zaveda, da se največje upostošenje naredi, ko morajo gozdarji v gozd, da le tega rešijo, kolikor se da.

Kolesarji smo mala kaplja v morje v primerjavi z gozdarji in vsemi motoriziranimi "uporabniki" gozdov, smo kljub občasni takšni vožnji primerljivi le pohodnikom...
Mi je pa tudi zanimivo, kako markacista na tem istem trailu sploh ni zanimalo, da so pred tem zadnjim žledom ogromno dela na poti naredili prav kolesarji, in to niti ni osamljem primer.

Kot je bilo že večkrat omenjeno, moramo izhajati iz tega, da smo pohodnikom enaki. Ko to bomo, se bomo pa ukvarjali s tem, ali je taka vožnja sprejemljiva kje, ali nikjer!
Večji problem kot kolesarji, konjeniki, padalci, turni smučarji, pa tudi motoristi (ampak le tisti, s kančkom pameti in znanja), so že skoraj glavne ceste na vsako najmanjšo kočo, da se lahko potem mestni pohosniki vozijo z avtomobili do koče in gor jejo, pijejo in seveda pametujejo, kako je kolesarjenje po poteh le naravi in vsem škodljivo... :roll:
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
cebe
član
 
Prispevkov: 3240
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: Pragwald

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Turno kolesarstvo » 30 Dec 2014 23:24

NDeeBiker napisal/-a:...
Buschi, spregledal si to, kar v mtb pritegne veliko ljudi, ki so ob tem lahko prav tako socializirani kot ... hm, turni kolesarji. Ne moremo bit vsi turni :)
...]


Lahko, lahko ... :-)

http://ktk.pzs.si/vsebina.php?pid=116
Kolesari brez puščanja sledi. Kolesari podlagi primerno. Razmočena podlaga se hitreje poškoduje. Ne zaviraj z blokiranim zadnjim kolesom. Uporabljaj obstoječe poti, ne delaj novih in ne delaj bližnjic. Kar si prinesel v naravo, odnesi tudi domov.
Komisija za turno kolesarstvo - http://ktk.pzs.si/
Turno kolesarstvo
član
 
Prispevkov: 102
Pridružen: 27 Feb 2008 19:20
Kraj: Slovenija, gorata področja

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a NDeeBiker » 31 Dec 2014 00:12

Berem zadnji Planinski vestnik. Jaz sem gorski kolesar, kot nadpomenka.

Turno kolesarstvo napisal/-a:
NDeeBiker napisal/-a:...
Buschi, spregledal si to, kar v mtb pritegne veliko ljudi, ki so ob tem lahko prav tako socializirani kot ... hm, turni kolesarji. Ne moremo bit vsi turni :)
...]


Lahko, lahko ... :-)

http://ktk.pzs.si/vsebina.php?pid=116
Kolesari brez puščanja sledi. Kolesari podlagi primerno. Razmočena podlaga se hitreje poškoduje. Ne zaviraj z blokiranim zadnjim kolesom. Uporabljaj obstoječe poti, ne delaj novih in ne delaj bližnjic. Kar si prinesel v naravo, odnesi tudi domov.
http://www.mtb.si
mountainbikeslovenija
že od leta 2005
Uporabniški avatar
NDeeBiker
mtb.si crew
 
Prispevkov: 1500
Pridružen: 16 Nov 2000 00:08
Kraj: Lj

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a havli » 31 Dec 2014 08:22

Mi se kregamo, kdo je kdo, stojimo vsak v svoji skupini - xc, lycra, trail, enduro, allmountain, trail, vertriders, fatbike, singlespeed, hardtail, dh, gravity, freeride... Gledamo in kazemo s prstom na druge, da oni pa niso cisto tapravi in da oni bolj to in manj tisto in da tisti pa sploh niso in ne spadajo...
Tacas pa tujci, ki ocitno dobro vejo, da pri nas samo govorimo in nic naredimo, lepo sluzijo z mtb turizmom. A se ni ze na Soci nekaj podobnega dogajalo s Cehi in njihovimi vodici? Nasi so se kregali, kdo ima licenco in kdo ne in ali jo sploh rabi, blablabla, Cehi se pa lepo v napol sesedenih raftih s svojimi, ceskimi, vodici po Soci vozili.

Tak nacin voznje, ko zemlja frci po zraku, mi ni vsec in se z njim ne strinjam. Ampak ocitno je to modni trend, vsaj na Pinkbiku so samo se taksni videi in vsi tako vozijo. In zato bo pac ocitno treba to sprejet.

Ce hocemo, da so drugi tolerantni do gorskega kolesarjenja z vsemi podtipi, moramo ocitno za zacetek sami v nasih (?) vrstah sprejemati razlike.

Mogoce bi lahko agencije, ki se ukvarjajo z mtb turizmom, namenile dolocen del od prometa ali pa fiksen letni znesek za vzdrzevanje poti.


Lpt.
Uporabniški avatar
havli
član
 
Prispevkov: 675
Pridružen: 30 Jul 2004 07:04
Kraj: Ljubljana

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a problematiks » 31 Dec 2014 09:10

havli napisal/-a:Ce hocemo, da so drugi tolerantni do gorskega kolesarjenja z vsemi podtipi, moramo ocitno za zacetek sami v nasih (?) vrstah sprejemati razlike.

Kar se mene tice, to ni stvar tolerantnosti, ampak umestnosti nekega pocetja v dolocenem okolju. Osebno so mi vsec in zanimivi vsi segmenti gorskega kolesarjenja, ampak vse pac ne sodi povsod, npr:
- "ritje" po poteh, ki so vecnamenske/niso vzdrzevane in delane namensko za tak stil voznje
- vzpenjanje po progah, ki so delane namensko za spust
- trial na pokopaliscu :wink:
...

havli napisal/-a:Mogoce bi lahko agencije, ki se ukvarjajo z mtb turizmom, namenile dolocen del od prometa ali pa fiksen letni znesek za vzdrzevanje poti.

To bi bilo sicer super, ampak formalno gledano tezko uveljavis tak "davek", ce je celotna dejavnost pravzaprav nezakonita. Pa si upam stavit, da bi na koncu kasirali samo od slovenskih ponudnikov, tujci bi pa bili "izven dosega" nasih inspektorjev, prav tako kot pri raftanju.

Marko
problematiks
KontraRevolucionar
 
Prispevkov: 5735
Pridružen: 23 Feb 2002 17:17

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a MiLi » 31 Dec 2014 13:28

havli napisal/-a:Cehi se pa lepo v napol sesedenih raftih s svojimi, ceskimi, vodici po Soci vozili.


so pa zato pridno filali strani črne kronike :roll:
If you ain't Mountain Biker, you ain't shit!
Uporabniški avatar
MiLi
Razdrem vse!
 
Prispevkov: 3159
Pridružen: 15 Sep 2003 18:32

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a problematiks » 31 Dec 2014 14:57

Hja, saj... ocitno je tako, da ce zakonsko ne znajo porihtat, poskrbi Darwin za to.

Marko
problematiks
KontraRevolucionar
 
Prispevkov: 5735
Pridružen: 23 Feb 2002 17:17

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Tzuli » 02 Jan 2015 18:54

Tzuli napisal/-a:
PJ napisal/-a:Tocno to kar je napisal Vitto... zivi in pusti ziveti. Ker vse drugo izgleda do pike isto, kot tisto nad cimer se tako pritozujete... Za tistega, ki ne razume. Zamenjaj tale forum s kaksnim planinskim forumom in zamenjaj MX z MTB pa dobis do pike isto stvar. Ampak ja seveda mi v svojih oceh ne delamo nobene skode in se cudimo bebastim planincem, ki na ne marajo. V isti sapi bi pa vse na motorjih najraje pobili, ker ves kaksno skodo delajo oni!!
Brigajte se zase in pustite ostale pri miru, ali pa se vsaj ne jezite prevec, ko bi vas nekdo drug, ki ima o vas enako mnenje kot ga imate vi o motoristih, najraje zbrisal s sveta.
PS: Ne nimam motorja, ga nikoli nisem imel in ga tudi nikoli ne bom imel, sem pa verjetno sposoben pogledat malo dlje kot zgolj do konca svoje gume.


Toleranten do vseh, razen do Fatbike... :)

SlikaČe bi PJ vedel kaj sem danes delal. :twisted:
On the internet you can be anything you want.

It's strange that so many people choose to be stupid.
Uporabniški avatar
Tzuli
What, me worry?
 
Prispevkov: 2774
Pridružen: 18 Apr 2003 22:12

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a cebe » 02 Jan 2015 20:01

:mrgreen: :mrgreen:
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
cebe
član
 
Prispevkov: 3240
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: Pragwald

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Tzuli » 05 Jan 2015 09:46

On the internet you can be anything you want.

It's strange that so many people choose to be stupid.
Uporabniški avatar
Tzuli
What, me worry?
 
Prispevkov: 2774
Pridružen: 18 Apr 2003 22:12

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a vr » 05 Jan 2015 14:50

Uporabniški avatar
vr
član
 
Prispevkov: 629
Pridružen: 01 Jun 2009 08:35

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a cebe » 05 Jan 2015 14:56

Verjetno se do vsakogar pripelje z besedami, da se je zgubil. Ampak včasih naleti na tazaresne primitivce! :)
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
cebe
član
 
Prispevkov: 3240
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: Pragwald

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a NDeeBiker » 05 Jan 2015 17:48

Me spomni na dogodek izpred let v Ospu, ko me je starejši gospod na ulici (drugič tisti dan smo se spustili iz Kastelca) napadel s pravo pravcato helebardo. Ni bilo druge, kot da mu jo vzamem.
http://www.mtb.si
mountainbikeslovenija
že od leta 2005
Uporabniški avatar
NDeeBiker
mtb.si crew
 
Prispevkov: 1500
Pridružen: 16 Nov 2000 00:08
Kraj: Lj

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a _aljaz_ » 05 Jan 2015 18:56

Enduraš je še malo naredil tistemu izrodku s sekiro... Upam da je vsaj 3 dni sedel tam ob tistem drevesu :mrgreen:

Sem imel podoben primer le da sem sam na srečo bolj mirne krvi... Kulturno se s kolesi s prijateljem peljeva po stezici (ki, mimogrede, ni nikamor vrisana in ni v privatni lasti, poleg tega pa je spust mogoče 3%), ko srečamo starčka. Se ustaviva, dvignem roko v pozdrav, rečeva živijo. Starček naju napade da je on lovec in da mu strašiva živali, da bo poklical ''tiste z izkaznico, ki jo samo pokažejo in naložijo kolesa na kamion'' :lol: .
Ko se nama je lotil groziti in žugati sem ga umirjeno vprašal, kaj meni o tem, koliko škode on naredi, ko se pelje na prežo s svojim terencem - trenutek tišine za razmislek - ponovno preklinjanje, grozenje in kričanje...
Ker tudi s prijateljem ne požreva ravno vsega sva mu rekla, koliko razmišlja, da se pri svojih konkretnih sedemdesetih na samoti skuša spraviti na dva mlada kolesarja, zaradi mraza primerno zamaskirana in neprepoznavna. Očitno tokrat besede le niso naletele na gluha ušesa in se je v spremstvu nadaljnega godrnjanja in preklinjanja odpravil naprej... Očitno in na žalost je spore v SLO potrebno reševati tako... :?
Stari pa je imel srečen dan, da je naletel na dva kolesarja mirne krvi... :wink:

P.s. Preden me napadete da sva uničevala pot naj poudarim, da se je zgodba odvijala na Krasu na 97,9863% kamniti podlagi ;.=9/
Feet in the pedals, head in the clouds :)
Uporabniški avatar
_aljaz_
član
 
Prispevkov: 481
Pridružen: 14 Sep 2007 13:58
Kraj: Bilje pri Novi Gorici

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a _aljaz_ » 05 Jan 2015 19:10

+ še ena lovska iz časov, ko sem še imel supermoto

Pred leti sva z istim prijateljem iz prejšnje zgodbe šla kolesarit in na vzponu PO POŽARNI PRESEKI, KI JO UPORABLJAJO GASILCI, se mi je predrla guma. Med menjavo so mi iz nahrbtnika padle slušalke in ker sem to ugotovil šele po turi, malo pred mrakom, sem se od doma na to mesto odpravil kar z motorjem.
Ker je cesta makadamska, gume pa sem imel tekmovalne slickerce (popolnoma brez vrezanega profila), sem po makadamu vozil primerno počasi, v 1. in 2. prestavi. Ko sem na poti začel dohitevati nekega starčka sem še izdatno upočasnil, saj vem, kako neprijetno je, če kdo zdrvi mimo tebe in te zapraši ali celo ofrca s kamenjem. Čez nekaj 100m sem ustavil, parkiral motor in se peš odpravil iskat slušalke. Slednje so očitno komu že prišle prav, zato sem se razočaran vrnil do motorja, ki sem ga iz vidnega polja izgubil za ovinkom. Tam me pričaka 30cm zareza v prednji gumi, starega divjaka pa nikjer več. Čudno, glede na to, da je požarna preseka edina pot ki vodi na vrh od tam v radiju vsaj 500m. Kam se je ta bušman skril ne vem, vem pa, da bi tisti mesec s penzijo jedel samo zelje in krompir, saj je guma bila vredna nekaj čez 200€ (in seveda tubeless). :evil:

Toliko o penzijonistih v naših krajih... :roll:
Feet in the pedals, head in the clouds :)
Uporabniški avatar
_aljaz_
član
 
Prispevkov: 481
Pridružen: 14 Sep 2007 13:58
Kraj: Bilje pri Novi Gorici

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a goldhorn » 06 Jan 2015 12:36

Da ni bil to kakšen vzdrževalec tistega napisa na hribu :lol:
Baje so precej napadalni, če pride blizu kdo izmed neposvečenih :mrgreen:
goldhorn
član
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 02 Okt 2013 07:44
Kraj: Okolica NG

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a _aljaz_ » 06 Jan 2015 14:48

Ne ne, ni bilo niti blizu napisa, prva zgodba se je odvila pod spomenikom na Cerju, druga zgodba pa na požarni preseki ki se vzpne iz Mirna na vrh Krasa. :)
Mi je pa tvoja informacija nova, zdej vem kje se moram še izdatno pazit ko peljem mimo :mrgreen:
Feet in the pedals, head in the clouds :)
Uporabniški avatar
_aljaz_
član
 
Prispevkov: 481
Pridružen: 14 Sep 2007 13:58
Kraj: Bilje pri Novi Gorici

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a vr » 07 Jan 2015 20:16

Uporabniški avatar
vr
član
 
Prispevkov: 629
Pridružen: 01 Jun 2009 08:35

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a cebe » 07 Jan 2015 20:38

Eee, lih bral na PB-u... sej se bo počas kej prestavl, ampak do naše kure je še dolga pot. :)
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
cebe
član
 
Prispevkov: 3240
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: Pragwald

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Snakes » 07 Jan 2015 21:09

Pri nas bi verjetno tebe poslal pred sodnika ker si snemal...
Uporabniški avatar
Snakes
član
 
Prispevkov: 2701
Pridružen: 26 Nov 2003 20:47
Kraj: tu pa tam

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a cebe » 07 Jan 2015 21:46

Jop. Je podnajemnik travnikov istega lastnika, v, od katerega gozdu, so se letos pojavljale pasti, izrazil željo, da bi nastavili kamere.
No, obravnavani bi bili lastnik, postavitelj kamer in tisti, ki bi nastavljalca prijavil, veliko huje kot pa sam nastavljalec.

Žal, banana republika ol d vej!
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
cebe
član
 
Prispevkov: 3240
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: Pragwald

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a jery » 07 Jan 2015 22:06

Tudi, če ga posnameš ne, da bi ga predhodno obvestil, da ga boš snemal, dokaz ne bo veljaven. Če ga boš vseeno uporabil pri prijavi ga bodo na sodišču umaknili in bodo izjavili: dogodek se je zgodil na neznanem kraju ob neznanem času :D :D
jery
član
 
Prispevkov: 226
Pridružen: 28 Feb 2006 23:10

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a havli » 08 Jan 2015 14:50

These are serious charges – these are public trails and one should not interfere with the lawful enjoyment of the trails and set up traps or obstacles to potentially endanger the lives of people using them, said Cpl. Richard De Jong, spokesperson for the North Vancouver RCMP.


Tole je verjetno bistvena razlika...


Lpt.
Uporabniški avatar
havli
član
 
Prispevkov: 675
Pridružen: 30 Jul 2004 07:04
Kraj: Ljubljana

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a MiLi » 13 Jan 2015 12:05

If you ain't Mountain Biker, you ain't shit!
Uporabniški avatar
MiLi
Razdrem vse!
 
Prispevkov: 3159
Pridružen: 15 Sep 2003 18:32

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a cazma » 14 Jan 2015 18:38

problematiks napisal/-a:
Guarana napisal/-a:http://www.pinkbike.com/news/rock-and-loam-ride-slovenia-video-2014.html

Malo preberte komentarje in povejte kdo je tu nor...

Kdo je nor in kdo ne, ne vem, vem pa, da taka voznja (govorim o tistem ritju na 1:30 in naprej) definitivno ne sodi na pot (pa ce je to markirana planinska ali ne), ki jo uporablja vec in razlicne skupine uporabnikov. Da ne govorim o tem, da je nespostljivo do tistih, ki pot vzdrzujejo. Pa nisem zdaj nek "crta naci", ampak to enostavno ni to.

Se pa strinjam, kar se promocije Slovenije tice, so taksni videi dobra stvar (ceprav bi bilo fajn stvar prej legalizirat. Kar zanimivo ni jasno niti raznim turisticnim organizacijam pri nas), se pa da definitivno naredit atraktiven video tudi z malo bolj odgovorno voznjo.

Marko


Durgače tisto pot vzdržujemo SAMO še kolesarji...med njimi tudi fantje iz Ride Slovenia. Tako, da vse skupaj le ni tako brezbrižno, kakor morda izgleda na prvi pogled...
cazma
član
 
Prispevkov: 145
Pridružen: 08 Okt 2008 02:09

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a cebe » 14 Jan 2015 18:49

Ker nisem ne domačin, niti redno ne furam "dolskega" (sem ga samo enkrat do zdaj), nisem upal napisati tega...

Velikokrat mi je že prišlo na ušesa, da to pot rihtajo dobesedno še samo kolesarji že kar lep čas!

Ampak ko srečaš markacista, je pripravljen umret tam zato, da bi ti dopovedal da si nelegalno na poti, ki jo on ureja, ti pa le uničuješ. Sama žalost...
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
cebe
član
 
Prispevkov: 3240
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: Pragwald

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a mrd » 14 Jan 2015 20:12

Počasi cebe. Vsaka zgodba ima dve plati.
Cazma ima svojo različico. Kakšen Kamnčan ali kdo drug pa lahko pove tudi drugačno.
Jaz poznam bolj rekla-kazala zato počakajmo...
Uporabniški avatar
mrd
član
 
Prispevkov: 1573
Pridružen: 23 Maj 2010 14:33
Kraj: Notranjsko-kraška regija

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a cebe » 14 Jan 2015 21:12

Dejansko sem slišal velikokrat to o urejanju... Tisto z markacistom se je pa nam zgodilo, in poleg je bil eden od urejevalcev, on se je pa samo drl.
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
cebe
član
 
Prispevkov: 3240
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: Pragwald

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a Mojo Jojo » 15 Jan 2015 00:57

Monkey Control
Uporabniški avatar
Mojo Jojo
član
 
Prispevkov: 4703
Pridružen: 31 Jul 2008 09:20
Kraj: bliz obvoznice

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a cebe » 15 Jan 2015 08:28

Se opravičujem, če je bil kdo prizadet.
Naš dogodek je bil pred tem žledom, tako da je verjetno situacija po žledolomu malo drugačna glede urejanja.

Vseeno ne spremeni dejstva, da si markacisti pridržujejo pravico do odločanja o čemerkoli na poteh, zato ker (kao) samo oni urejajo... sobivanje, sobivanje. :)
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
cebe
član
 
Prispevkov: 3240
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: Pragwald

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a cazma » 15 Jan 2015 21:17

mrd napisal/-a:Počasi cebe. Vsaka zgodba ima dve plati.
Cazma ima svojo različico. Kakšen Kamnčan ali kdo drug pa lahko pove tudi drugačno.
Jaz poznam bolj rekla-kazala zato počakajmo...


Cazma je Kamničan, ki je na Veliki Planini pustil precejšen del svojega življenja... Tak je bil dogovor z markacisti par let nazaj... Ves ta čas smo pot čez Dolski graben pridno vzdrževali (predvsem zapirali bljižnice, ki jih pohodniki seveda pridno uporabljajo), zdaj (v letu 2014) pa smo, predvsem zaradi pomanjkanja volje (predvsem zaradi raznoraznih tablaških izjav), z urejanjem zaključili... Pa naj prosim kdo pove, če je opaziti kakšno razliko v urejenosti poti, prej in zdaj...
Drugače pa tudi pohodniki uničujejo(mo) poti... Sploh razni clif hangerji, z derezami, palcami in podobno...
Ne pljuvat po ekipi Ride Slovenia (katere član sem tudi sam), nismo največji skrunitelji narave, temveč nasprotno.
Razlog, da sem se oglasil tako pozno je, da vozimo kolesa, uživamo v naravi in skrbimo za poti, namesto da sedimo doma, jamramo kako nam je hudo in pametujemo po raznih forumih in omrežjih...

LP
cazma
član
 
Prispevkov: 145
Pridružen: 08 Okt 2008 02:09

Re: Za kolesarje prepovedano!

OdgovorNapisal/-a MiLi » 17 Jan 2015 16:03

If you ain't Mountain Biker, you ain't shit!
Uporabniški avatar
MiLi
Razdrem vse!
 
Prispevkov: 3159
Pridružen: 15 Sep 2003 18:32

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zakonodaja, legalizacija in sorodno.Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron