MarE napisal/-a:CAT S40 je kar zanimiv. Moti me pa edino "non removable battery". A to pomeni, da čez 2 leti vržeš cel telefon v smeti, ali se da zamenjat, samo za to rabiš pač malo orodja?
MarE napisal/-a:CAT S40 je kar zanimiv. Moti me pa edino "non removable battery". A to pomeni, da čez 2 leti vržeš cel telefon v smeti, ali se da zamenjat, samo za to rabiš pač malo orodja?
Lojzepopndekl napisal/-a:MarE napisal/-a:CAT S40 je kar zanimiv. Moti me pa edino "non removable battery". A to pomeni, da čez 2 leti vržeš cel telefon v smeti, ali se da zamenjat, samo za to rabiš pač malo orodja?
"Non removable battery" je cenejši za proizvodnjo, pa še poraba telefonov je večja ker se ponavadi vrže stran ko baterija crkne.
Baje še vedno obstajajo z odstranljivo baterijo: https://www.productchart.com/smartphones/sets/3
Sam sem ravno prešaltal z Z5compact na samsung S7 pa se mi že kolca po sonyjevi bateriji ki v primerjavi s samsungovo drži večno. Oba imata IP68 ohišje, tako da lahko telefoniraš do par metrov globine
Moja najdražja je jabolko samo za pol sekunde namočila v vodi pa je šel mesec star telefon rakom žvižgat, če bi se dalo baterijo takoj ven vzet bi pa verjetno preživel - še en razlog zakaj so baterije neodstranljive - večja prodaja telefonov.
PrimozR napisal/-a:Zakaj pa bi z odstranljivo baterijo preživel? Pa kater iPhone? 6S je neuradno water resistant, sedmica ima uraden IP67 rating.
El Tomzo napisal/-a:iCegu.![]()
Je preživel prve teste? (hitro spiranje z vodo,pomočitev v umivalniku ....)
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: kacu, Matiček, Nemis, P_Nut, problematiks, Trance4Bike