Servis Smole NM

Kako uspešno šariti po vijakih, zobnikih, nastavitvah in sploh vse o vzdrževanju in popravilih
Odgovori
Uporabniški avatar
MarE
Obuti MarE
Kraj: ... . ....- -- - -...
Kontakt:

Servis Smole NM

Odgovor Napisal/-a MarE »

Dam centrirat en kotač. Po dveh turah je pol šprikel odvitih, guma pleše kot pijana. Prinesem nazaj, pa je izgovor, da sem s kolesom bremzal. Hm? Ja in?

Rabim ležaj za zadnje pesto, ker je "crknil". Zmerim s šublerjem, grem vprašat, če imajo 30/17/8mm ležaj. Pa je spet en kup mutenja "ja, to se ne da kar tako na pamet, to bi morali videt, daj prinesi pokazat, kaj to sploh je ...". Ja, mislim... kroglični industrijski ležaj znanih dimenzij, čisto standardna zadeva, ok, če že hočete pa naj bo: dvoredno 6803 EZZ 2RS. "Ja, to pa bi res moral videt..." Ok, hvala. Pa grem v tehimpex in kupim ležaj za 7 eur. :lol:

Da ne omenjam ostalih cvetk, npr.:
- feltna scentrirana na sredino pesta, kjer so vpete šprikle (brez upoštevanja nosilca diska), tako da guma ni na sredi vilic, ampak 15mm vstran
- disk po centriranju pritrjen v napačno smer (še dobro, da sem videl)

Ampak cestarji pa menda obožujejo ta servis :)

Ima kdo podobne izkušnje, ali imam samo jaz take "smole"?
Uporabniški avatar
Shifty
član
Kraj: Ljubljana

Re: Servis Smole NM

Odgovor Napisal/-a Shifty »

Katerikoli servis je lahko eno od tega: servis za cestake - servis za mestna kolesa - servis za gorce
Ne mešaj :D
Uporabniški avatar
MarE
Obuti MarE
Kraj: ... . ....- -- - -...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarE »

Huh, vsak dan se kaj novega naučim. Ampak včasih, pred kakimi 16 leti so še nekako znali tudi MTB poštimat :roll:
Uporabniški avatar
b4d
član
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a b4d »

Glede servisa ne vem, lahko pa pohvalim da sem iskal en specificen bicikel na zalogi in mi ga je gratis pripeljal v Lj, tudi odnos super.
Odgovori