Prevoz koles
Re: Prevoz koles
Ni čisto taka rešitev, so pa kolesa potem enako postavljena v avtu. Vilico z osjo vpneš v takle nosilec. Tega lahko potem pričvrstiš v prečni nosilec - leseno ali Alu ploščo, lahko pa tudi v Bosch profil, kar je nekoliko dražje, je pa bolj fleksibilno, saj moraš kolesa zamakniti ali pa poševno montirati sprednje vilice... Vse pričvrstilne vijake dobiš na zgornji poveyavi. Kolesa so med vožnjo dobro fiksirana, je pa potrebno vse skupaj še nekako fiksirati za primer nenadnega bremzanja ali .... S tem sem nadomestil nosilec Bikeinside, ki sem ga imel ca 10 let. Prrehod na boost vilice je bil prekompliciran, sistem je zastarel.
Malo natačneje sem prebral tvoj post Jabooz. Verjetno imaš dovolj dolg avto, da ne bi snemal prednjih wheelsetov. No potem je zate moj predlog neuporaben.... 

Predvidevam, da en prečni nosilec ni dovolj, če bi šel na thule proride.
Želja je, da imam nosilec (oz več njih), ki primejo kolo samo za sprednje ali zadnje kolo.
pač odvisno kako je optimalno, da jih več zložim.
Želja je, da imam nosilec (oz več njih), ki primejo kolo samo za sprednje ali zadnje kolo.
pač odvisno kako je optimalno, da jih več zložim.
Če pogooglaš bike floor stand dobiš cel kup različnih rešitev, mogoče je katera primerna, Npr. tole imajo v Extremevitalu...
Ne bo dost fiksen po mojem tale od Topeaka...
...live for something or you'll die for nothing!
Ja sej jih je kar nekaj, npr https://www.amazon.com/Bikehand-Floor-P ... B07D64KTRH. Seveda je pa treba vse skupaj na eno prečno plato vpet in kolo z enim paščkom pričvrstit
Če imaš res preveč placa potem mogoče kej tazga:
https://www.bikestow.com
https://www.bikestow.com
Enduro boys crew.
dve prečki potrebuješ, isto, kot za na streho
Medsebojni razmik je odvisen od tipa koles, ki jih boš vozil.
Če nočeš sneti prednjega kolesa, moraš ustrezno zamikati po dolžini
Sposodi si proride, dve strešni prečki in malo na suho poskušaj. Najprej zunaj vozila.

Mene pa zanima ali kolesa pri prevozu zadaj na avto nosilcu(kljuki),kaj zaščitite s ponjavo/folijo? Mal me zanima za E-mtb
Nosilec,ko se greste peljati pustite na kljuki ali spravite v avto? Nosilec ima zaklep proti kraji ampak vseeno...me je strah da bi kdo s kljuko zraven dol vzel
Hvala

Nosilec,ko se greste peljati pustite na kljuki ali spravite v avto? Nosilec ima zaklep proti kraji ampak vseeno...me je strah da bi kdo s kljuko zraven dol vzel

Hvala
Jaz snamem samo ročke ,ki držijo kolo in jih spravim v avto,žal bi nekdo res lahko snel nosilec s kljuko vred ,ker kljuka ni zaklenjena.
Drugace pa jaz doma snamem nosilec s kluko vred tako da ne nosilec ves cas pritrjen na kljuko,ker je montaza hitrejša kot ce bi montiral najprej kljuko in potem se pritrjeval nosilec na kljuko.Kljuko itak rabim samo za nosilec koles.
Drugace pa jaz doma snamem nosilec s kluko vred tako da ne nosilec ves cas pritrjen na kljuko,ker je montaza hitrejša kot ce bi montiral najprej kljuko in potem se pritrjeval nosilec na kljuko.Kljuko itak rabim samo za nosilec koles.
Pa lepo pozdravljeni
TOTI
TOTI