Kramp turca 07. in 08.03.2014
Kramp turca 07. in 08.03.2014
Vabilo na Kramp turco
V petek 7. in soboto 8. marca vas vabim da kolesarji v sodelovanju s polhograjskimi markacisti pomagamo pri urejanju markiranih planinskih poti.
S seboj prinesite kakšno žagico in rokavice, z motorno žago bodo delali markacisti, mi jim bomo pa pomagali pri odstranjevanju vej.
Ne pozabite tudi na hrano in pijačo, ki jo boste potrebovali med delom.
Prosim če mi lahko potrdite udeležbo, do srede do 14:00, sporočite na mail bomat2@gmail.com, na ZS, ali na tel. 031 742 718. To je potrebno ker moram sporočiti okvirno število koliko nas pride in kateri dan. Lahko pridete samo en ali pa oba dneva.
Kdaj in kje se dobimo objavim v sredo zvečer.
Lp, Boris
V petek 7. in soboto 8. marca vas vabim da kolesarji v sodelovanju s polhograjskimi markacisti pomagamo pri urejanju markiranih planinskih poti.
S seboj prinesite kakšno žagico in rokavice, z motorno žago bodo delali markacisti, mi jim bomo pa pomagali pri odstranjevanju vej.
Ne pozabite tudi na hrano in pijačo, ki jo boste potrebovali med delom.
Prosim če mi lahko potrdite udeležbo, do srede do 14:00, sporočite na mail bomat2@gmail.com, na ZS, ali na tel. 031 742 718. To je potrebno ker moram sporočiti okvirno število koliko nas pride in kateri dan. Lahko pridete samo en ali pa oba dneva.
Kdaj in kje se dobimo objavim v sredo zvečer.
Lp, Boris
Tracke mojih tur lahko dobijo le tisti ki dokazano pomagajo urejat poti! Ne zanima me če ste med kolesarjenjem dol vrgli kakšno vejo ali skalco, temveč konkretno urejanje!
- thunderbolt
- član
- Kraj: LJ
Re: Kramp turca 07. in 08.03.2014
To bo pa konkretna gužva, glede na to koliko tablašev se sicer preganja po polhograjcih!
Zanima me, kdaj je delo planirano za petek - že dopoldne? V soboto pa pridem!

Zanima me, kdaj je delo planirano za petek - že dopoldne? V soboto pa pridem!
Sicer še ne vem natančnih ur, vendar mislim da bo obakrat celodnevna! V sredo zvečer sporočim natančen urnik.
Tebi pa hvala, si na seznamu.
Tebi pa hvala, si na seznamu.

Tracke mojih tur lahko dobijo le tisti ki dokazano pomagajo urejat poti! Ne zanima me če ste med kolesarjenjem dol vrgli kakšno vejo ali skalco, temveč konkretno urejanje!
evo še ene roke več 

Tudi jaz pridem. [WHITE SMILING FACE]
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Pridem v soboto.
-
- član
- Kraj: Lj
kdaj bi se štartal v soboto?
Nobody can be exactly like me. Sometimes even I have trouble doing it.-- Tallulah Bankhead
Jutri popoldan zvem natančne urnike, pomoje pa tam okrog 9h. Povem jutri takoj ko zvem.
Smo uskladili urnike in kraj čiščenja.
V petek in soboto se dobimo ob 8:00, v Dvoru na parkirišču pri bifeju Andrejc.

S seboj prinesite kakšno žagico in rokavice. Pijačo so obljubili oni, za hrano med delom pa poskrbite sami, na koncu nam pa dajo tudi kaj za jest.
Če koga še kaj zanima pa kar vprašajte.
V petek in soboto se dobimo ob 8:00, v Dvoru na parkirišču pri bifeju Andrejc.

S seboj prinesite kakšno žagico in rokavice. Pijačo so obljubili oni, za hrano med delom pa poskrbite sami, na koncu nam pa dajo tudi kaj za jest.

Če koga še kaj zanima pa kar vprašajte.
Danes smo uspešno izpeljali prvi čistilni dan z markacisti. Prišlo je osem kolesarjev in dva markacista. Lepa hvala kolesarjem, ker so se odzvali in prišli pomagat.
Prisotni na petkovi akciji:
BOR-M
Obelix
Siven
Žabar
Mojo Jojo
Stak
Miha555
Tunderbolt
Če ima kdo željo, namesto da bi se po soncu preganjal s koleso, nam lahko jutri zopet priskočite na pomoč. Informacije so en post višje.

Kaj več pa napišem po zaključku urejanja.
Prisotni na petkovi akciji:
BOR-M
Obelix
Siven
Žabar
Mojo Jojo
Stak
Miha555
Tunderbolt
Če ima kdo željo, namesto da bi se po soncu preganjal s koleso, nam lahko jutri zopet priskočite na pomoč. Informacije so en post višje.

Kaj več pa napišem po zaključku urejanja.
Tele zgornje slikce pa ne zastopim !
Mu je motorko zagrabl pa je mogu z navadno žago do nje pridet?
Mu je motorko zagrabl pa je mogu z navadno žago do nje pridet?
Planinec...Gorski kolesar...Enduro motorist!
Vrjetno je meč stiskalo in je to "orodje" ki ga zgoraj drži pomagalo kot klin 

Buschi, prav imaš, tudi to se zgodi. 

Še drugi dan urejanja poti s polhograjskimi planinci. Tokrat se je nabralo deset planincev in šest kolesarjev. Še enkrat hvala vsem ki ste prišli na kramp turco.
Prisotni kolesarji na sobotni akciji:
BOR-M
Tunderbolt
Bosstja
Koko82
Diver
Jureman

Klik do ostalih slik
Prisotni kolesarji na sobotni akciji:
BOR-M
Tunderbolt
Bosstja
Koko82
Diver
Jureman
Klik do ostalih slik
Zadnjič spremenil BOR-M, dne 08 Mar 2014 21:42, skupaj popravljeno 1 krat.
se pridruzim ce bo se kdaj kaka akcija!
Pa je ja videl, da deblo visi čez štor in se v takšnem primeru odlomi samo navzgor...torej bi moral žagati od gor proti dol...in stati stran, ker deluje tole kot vzmet in si lahko hitro brez zob...BOR-M napisal/-a:Buschi, prav imaš, tudi to se zgodi.
Koko, vsekakor, da bo bolj manekenska postava.
Alee, bo v kratkem, te obvestim.

Alee, bo v kratkem, te obvestim.
Bushi, če se ne motim, zadnjič ko sem gledal filmček ki ga je nekdo nalepil, mislim da je najprej zažagal nenapeto stran potem pa napeto. Moraš pa seveda pravi čas nehati, drugače ti zagrabi list. Ne trdim, lahko da sem se kaj zmotil, zato imam v roki samo tamalo žagico. 

-
- KontraRevolucionar
Jep, najprej je fajn malo zazagat na spodnji strani v takem primeru, ker se sicer po okoli polovici do dveh tretjinah zazaganega debla rado zgodi, da nasponani del poci po dolzini in rukne gor.
Marko
Marko
Ja, razkolje se deblo. Za takšno, ki gre v drve je vseeno, smreko za v deske pa jasno najprej malenkostno zažagal spodaj in nadaljeval zgoraj.
Kakorkoli, pohvale za lepo speljano delovno turo.
Kakorkoli, pohvale za lepo speljano delovno turo.
KRAMP TURCA, POLHOV GRADEC

Na mojo pobudo smo kolesarji skupaj z markacisti in planinci, pomagali pri pospravljanju drevja in vej z markiranih poti. Odločili smo se za dvodnevno akcijo, petek 07.03.2014 in soboto 08.03.2014.
V petek se je akcije udeležilo osem kolesarjev in dva markacista PD Blagajana. Zbrali smo se ob osmi uri v Dvoru pri bifeju Andrejc, planinci so poskrbeli za pijačo. Čistili smo pot iz Belice do prečke pod Grmado in nato še pot do kmetije odprtih vrat Pr Mehačk. Markacista sta z motorno žago razrezala drevje in veje, mi pa smo le te odmetali s poti in spotoma z ročnimi žagicami še popravili kar je bilo potrebno. Vmes smo še na štirih koncih kjer je izruvano drevje poškodovalo pot, to tudi sanirali. Akcijo smo zaključili ob 14h Pr Mehačk, planinci so nam uredili prevoz do avtomobilov, nato pa so nas povabili še na kosilo v Pograjski Dom.
V soboto se ravno tako dobimo ob 8h v Dvoru pri Andrejcu, tokrat deset planincev in šest kolesarjev. Odpravimo se čistit markirano pot Dolenja vas (Kosmulj)-Ključ-Prošca(prelaz med Dolenjo vasjo in Zaklancem). Za pijačo zopet poskrbijo planinci. Tokrat je šlo naprej pet fantov z motornimi žagami, ostali pa smo zadaj čistili in pospravljali hlodovino in veje s poti. Sem bil prav presenečen, kako smo se lepo ujeli, kot da bi že večkrat skupaj sodelovali . Do 14h nam je uspelo očistiti 6 km poti, na parih mestih močno zametane z vejevjem in drevjem. Zaključimo tako kot je bilo planirano na prelazu Prošca. Planinci zopet poskrbijo za prevoz do avtomobilov in za kosilo v Pograjskem Domu.
Najlepša hvala Stanetu Dvanajščaku iz PD Blagajana, z njim sva se dogovorila in izpeljala to urejanje poti. In pa seveda vsem kolesarjem in planincem ki so prišli in pomagali, saj brez njih nebi bilo nič oz. bolj malo.
Za v bodoče se pa dogovarjamo, da vsaj enkrat na leto izpeljemo eno tako delovno akcijo, kolesarji in planinci skupaj.
Sodelujoči:
Planinci iz PD Blagajana
Kolesarji iz KGK Volja, MTB Tabla, MTB scena
BOR-M
Obelix
Siven
Žabar
Mojo Jojo
Stak
Miha555
Tunderbolt
Bosstja
Koko82
Diver
Jureman
Na mojo pobudo smo kolesarji skupaj z markacisti in planinci, pomagali pri pospravljanju drevja in vej z markiranih poti. Odločili smo se za dvodnevno akcijo, petek 07.03.2014 in soboto 08.03.2014.
V petek se je akcije udeležilo osem kolesarjev in dva markacista PD Blagajana. Zbrali smo se ob osmi uri v Dvoru pri bifeju Andrejc, planinci so poskrbeli za pijačo. Čistili smo pot iz Belice do prečke pod Grmado in nato še pot do kmetije odprtih vrat Pr Mehačk. Markacista sta z motorno žago razrezala drevje in veje, mi pa smo le te odmetali s poti in spotoma z ročnimi žagicami še popravili kar je bilo potrebno. Vmes smo še na štirih koncih kjer je izruvano drevje poškodovalo pot, to tudi sanirali. Akcijo smo zaključili ob 14h Pr Mehačk, planinci so nam uredili prevoz do avtomobilov, nato pa so nas povabili še na kosilo v Pograjski Dom.
V soboto se ravno tako dobimo ob 8h v Dvoru pri Andrejcu, tokrat deset planincev in šest kolesarjev. Odpravimo se čistit markirano pot Dolenja vas (Kosmulj)-Ključ-Prošca(prelaz med Dolenjo vasjo in Zaklancem). Za pijačo zopet poskrbijo planinci. Tokrat je šlo naprej pet fantov z motornimi žagami, ostali pa smo zadaj čistili in pospravljali hlodovino in veje s poti. Sem bil prav presenečen, kako smo se lepo ujeli, kot da bi že večkrat skupaj sodelovali . Do 14h nam je uspelo očistiti 6 km poti, na parih mestih močno zametane z vejevjem in drevjem. Zaključimo tako kot je bilo planirano na prelazu Prošca. Planinci zopet poskrbijo za prevoz do avtomobilov in za kosilo v Pograjskem Domu.
Najlepša hvala Stanetu Dvanajščaku iz PD Blagajana, z njim sva se dogovorila in izpeljala to urejanje poti. In pa seveda vsem kolesarjem in planincem ki so prišli in pomagali, saj brez njih nebi bilo nič oz. bolj malo.
Za v bodoče se pa dogovarjamo, da vsaj enkrat na leto izpeljemo eno tako delovno akcijo, kolesarji in planinci skupaj.
Sodelujoči:
Planinci iz PD Blagajana
Kolesarji iz KGK Volja, MTB Tabla, MTB scena
BOR-M
Obelix
Siven
Žabar
Mojo Jojo
Stak
Miha555
Tunderbolt
Bosstja
Koko82
Diver
Jureman