Pozdravljeni,
DOlgo branje pardon:
Nimam še namena v kratkem kupiti kolesa, a bi rad bil pripravljen ko bo to finančno mogoče, medtem časom pa lahko nardim malo "risrča", ker je fajn... Jeseni pa mogoče bo že šlo.
Trenutno imam 26 col trdaka s 150 hoda velikosti M, ki mi je premali (180cm) ampak se goni, najraje po cesti navzgor in po trejlu navzdol. Nima(m) rad dropov, kak manjši skokec pa z veseljem naredi.
Rad bi novo FS kolo.
DOlgo časa sem gledal trail kolesa, ker je praktično gledano vrh glave zame ampak po tehtnem premisleku hočem overkill Enduro.
Mi bo žal?
Naslednja dilema je 27.5 ali 29, nevem zakaj sploh obstaja oboje. Nebi bilo lažje in cenejše delat samo 27.5 pa da 29 sploh ne obstaja. No odločil sem za 29 ker je pač trenutno trend.
Zdaj pa kaj? Tekmoval nebom nikoli, strave in ostalih programov za k.... merit nimam, rad bi šel po cesti gor (po sili tudi po poti) in užival navzdol.
Za osnovo sem si vzel tale članek:
https://enduro-mtb.com/en/best-budget-t ... ke-review/
Kjer je en kup podatkov o nekih dimenzijah kolesa, ki meni pol k niso jasna ampak sem razbral da je danes moderno da je kot podsedežne čim bolj strm in kot vilice čim bolj položen. Mešanca xc in downhilla jel?
Veliko teh koles niti probat ne morem (privater propain yt), canyon je grd, meride nočem ker ni kul ime, zato mi ostane bolj kot ne nukeproof in pa trek. Še tu se bolj nagibam k nukeproof ker ga lahko kupim v bajkmaniji kjer sem že trdaka kupil in so mi vedno brez problema račne menjaval, upam da bodo še dolgo obstajali. Sleš mi pa geometrijsko bolj diši ampak me motijo ti bontrager deli pa OK to še prebavim, Gume, zakaj bi moral na novem kolesu takoj gume zamenjat?
Uf, pardon sem se razpisal pa niti nevem kaj bi vprašaal znalce... ali se nagibam v pravo smer? je še kaj drugega kar sem zgrešil v buđetu treh jurjev in mojim kapricam? Na kaj moram pazit še pri teh geom. številkah? Ker sam nebom vedel kaj mi paše pri vožnji čez robnik pred trgovino...
Hvala za prijaznost in potrpljenje

LP