Molini di Triora Freeride, Italija

Predstavi se in povej kaj iščeš ali pa kontaktiraj koga izmed tistih, ki so to že naredili. Tu ne vabiš na konkretno turo, ampak pustiš nekakšno odprto povabilo za dogovor za turo. Tu se predstavijo tudi vsi novi člani table.
Odgovori
tinefiliplic
član
Prispevkov: 59
Pridružen: 25 Okt 2010 13:20

Molini di Triora Freeride, Italija

Odgovor Napisal/-a tinefiliplic »

Zivjo!

Pomlad je tuki, cas za novo sluzbo, oziroma staro sluzbo na novi lokaciji!

Tokrat vodim freeride in DH v blizini San Rema, natancno 30km severno, v vasici Molini di Triora. Vas ima priblizno 100 prebivalcev, nekajkrat vec poleti, in dve freeride shuttle agenciji- Molini Freeride( moja) in Riviera UK. Vecina freerajderjev pozna Finale Ligure, DHjevci pa bivso world cup progo San Romolo nad San Remom. Molini je "secret spot", z odlicnimi progami, majhnimi skupinami, kvalitetnim vodenjem in druzinskim ambientom!

Dost nakladanja, par koristnih informacij za iste ki vas zanima, oziroma boste kje v blizini:

Idealni bicikel za vecino prog je 180mm, 160mm je minimum, 200mm pa za tiste ki hocejo letet cez vse rock gardne...
Skupni lastnosti vecine prog sta ozkost in delna izpostavljenost- to so res ta prave singlce in na levi ali desni je ponavadi precej strm breg, na sreco porascen z drevesi... Ni za tiste ki majo probleme z vrtoglavico ali ravnotezjem... Podlaga je v vecini zemlja rahlo prepredena s koreninami, v visjih obmocjih skale, pesek. Vecina prog ima bajk flow, hitrost in G-ji v ovinkih. Sevede se najde tud kaksna za tehnicarje, ampak so v manjsini... 10 dni nazaj smo gostil angleski Rockstar Riders Developmnet Team, Diamondback importerja za Italijo, celo Danny Hart je naredil par krogov.

Shuttla se v kombijih s prikolicami, cas v avtu je enakovreden casu na kolesu- pol ure voznje z avtom pomeni pol ure gasa navzdol. Pedalirat skoraj ni treba, proge so enostavne za sledit, izgubit se je precej tezko. Za vikende se shuttla tudi po 20 rajderjev, ampak ker jih ponavadi vsaj polovica pozna proge iz prejsnjih dni (oziroma so lokalci), je skupina ki vozi z vodicem precej majhna. Tako da vsak fura po svojih sposobnostih, v primeru da ste res pocasni izpustite en krog:-)!

Itak ne pricakujem strasnega navala slovencev, ampak v primeru da ste v blizini al pa iscete novo lokacijo dejte sprobat, res vam ne bo zal. Proge majo avtomaticni flow in "stoke", kar se menda najde sam v Whistlerju in pa Celesnku ( ce skocis Riverja, Bambija in Roada:-))!!

Zelim vam fajn sezono kjerkol boste fural!!
Uporabniški avatar
LOVRO81
član
Prispevkov: 1266
Pridružen: 09 Apr 2007 18:40
Kraj: O-bala

Re: Molini di Triora Freeride, Italija

Odgovor Napisal/-a LOVRO81 »

tam imajo tudi super enduro tekmo za ita pokal!
tinefiliplic
član
Prispevkov: 59
Pridružen: 25 Okt 2010 13:20

Re: Molini di Triora Freeride, Italija

Odgovor Napisal/-a tinefiliplic »

Se par dodatnih informacij:

Molini Freeride ima Bed&Breakfast- 25 eur po osebi na dan
Shuttle stane 40eur po osebi na dan
Max. stevilo za eno in drugo je 18 oseb. V sili se kaksna vec.

Trejli so dolzine 10-40minut, in 500-1200 visincev na trejl.

Ja, enduro tekme so v blizini, 2 leti nazaj pa so jo mel kar tuki, pred enim tednom sem se peljal po enmu odseku.

Lp
Tine
syed20
član
Prispevkov: 1
Pridružen: 11 Okt 2014 12:39

Re: Molini di Triora Freeride, Italija

Odgovor Napisal/-a syed20 »

kdo pozna to pot ki gre iz sabotina proti plavam. Ne mislim asvaltne poti ki gre mimo Vrhovlja do Plav anpak ta ki je na sliki. Zgleda zelo zanimiva ni mi pa jasno kje se v plavah konča. Edina možna je da se priključi takoj cesti ko se gre pod železnico če se gre iz solkana proti plavam po strani ob železnici.
Odgovori