Bike Park Pohorje 2016

Vse objave domačih bajk parkov, poročila z obiskov domačih ali tujih parkov, ideje in mnenja, povabila za skupen obisk parkov.
Uporabniški avatar
andrejt
član
Prispevkov: 192
Pridružen: 04 Dec 2009 00:00
Kraj: Maribor
Kontakt:

Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a andrejt »

Otvoritev 16. aprila 2016

Slika
Nikolaj
član
Prispevkov: 253
Pridružen: 09 Mar 2013 08:55

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Nikolaj »

Gondola bo delala?

LP

Nikolaj
Uporabniški avatar
andrejt
član
Prispevkov: 192
Pridružen: 04 Dec 2009 00:00
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a andrejt »

Gondola bo delala?
Nope, samo sedežnici Radvanje in Poštela. Sedežnica Sleme NE bo obratovala.
Zadnjič spremenil andrejt, dne 14 Apr 2016 20:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Nikolaj
član
Prispevkov: 253
Pridružen: 09 Mar 2013 08:55

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Nikolaj »

Pa ne bi bilo normalno, da se to napiše, sploh ko se reklamira otvoritev pa obratovanje pa te fore!

Vedno neko napol obveščanje, pa ko je bil ŠC Pohorje, pa zdaj ko je Marprom, ... Prav idiotski odnos do gostov. Ne vem, mogoče bi Krabonjo prosili, da naredi nabirko, pa ene tri komade pošlje malo drugam pogledat, kako se obnaša do gostov.

LP

Nikolaj
Uporabniški avatar
whatever
član
Prispevkov: 10914
Pridružen: 03 Sep 2005 23:36
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a whatever »

Nikolaj napisal/-a:Pa ne bi bilo normalno, da se to napiše, sploh ko se reklamira otvoritev pa obratovanje pa te fore!
Tocno to! Povsod neka reklama, a nikjer ne pise, da gondola SPLOH NE DELA! Kaj pol na vrh se vozis pol ure? Me prav zanima koliko casa ti bo vzel en krog.
bzenko
član
Prispevkov: 481
Pridružen: 01 Sep 2006 12:00
Kraj: Getovlje

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a bzenko »

Kickerji zgledajo fajn, grem sprobat v soboto da vidim kok bo laufu sistem vlečnic.
ride now work later
Vitto1
član
Prispevkov: 950
Pridružen: 16 Okt 2012 17:50

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Vitto1 »

whatever napisal/-a:Kaj pol na vrh se vozis pol ure?
Nič drugače kot Kranjska gora :) s tem da imaš tam tolko uphila za pol- če ne še krajši spust. Ali pa rogla kjer človek v dobri kondiciji prigoni na vrh hitreje kot sedežnica katero je treba po njihovi logiki ustavljat zaradi pešakov...
cityrocker
član
Prispevkov: 58
Pridružen: 15 Sep 2006 23:52

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a cityrocker »

|DSI|
član
Prispevkov: 219
Pridružen: 15 Dec 2005 22:24
Kraj: Ljubljana

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a |DSI| »

Moralo bi. Tudi na mtb.si piše tole:
Pozor! Bike park Pohorje so povabili v druščino vseslovenske vozovnice Bike Slovenia Summer Pass. Kdor bo kupil njihovo “lokalno” sezonsko vozovnico, preden jo uspejo ponuditi, bo lahko doplačal 20 € za vseslovensko.
Uporabniški avatar
andrejt
član
Prispevkov: 192
Pridružen: 04 Dec 2009 00:00
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a andrejt »

Drži.
Vitto1
član
Prispevkov: 950
Pridružen: 16 Okt 2012 17:50

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Vitto1 »

A noben tablaš ni fural na prvi vikend slovenskih bajkparkov?

Bom reportažo napisal jaz. Začel bom s pričakovanji:

Kolkr se spomnem se je na otvoritveni vikend oglaševalo nižjo ceno vozovnic, lahko se motim in je zadeva veljala zgolj v soboto.
Lani je bilo kar nekaj besed na to, da so park super porihtali tisti mesec, glede na stanje v sezoni 2014. Slike na FB so bile kar obetavne.
Glede na to, da je gondola v nedelujočem stanju(torej je zgornja tretjina višincev izvzeta) in da dejansko od parka obstaja zgolj ena proga, bi pričakoval dodatno znižanje, cena vozovnice bi glede na to morala bit nižja kot kjerkoli drugje pri nas.
Ko se na veliko oglašuje otvoritev, bi človk pričakoval da bo fural po sveže speglanih trailih, glede na to da je trail samo en, še tolko bolj.

Dejansko je bilo tako:
Cena dnevne karte v nedeljo 21€, že na blagajni šok. Če to nebi bil edini park v trenutnem obratovanju in se nebi 3 ure vozil do gor, bi enostavno spakiral in odšel drugam. OK, plačam, podpišem izjavo in naslednji šok: trail speljan na en konc hriba, nobene preusmeritve, počiščene potke al karkoli da mi kljub 21€ nebi bilo treba dodatno gonit v klanec z dh kravo. OK... prvo sedežnico si delimo z uporabniki PohorJet-a. pridem na vrsto, pred mano 5 al 6 bajkerjev, gledam neverjetno počasno sedežnico na kateri je kavelj za bajk zgolj na vsakem drugem sedežu. OK, pogoltnem cmok, naložim bajk, po slabih 20 minutah pridem do trikotne jase. Gremo dalje, valjda na vrh in evo naslednji šok. 4sedežnica, še počasnejša od tiste dol, še bolj poredko postavljeni kavlji za bajke, dodatnih 20 minut.. ok... še vedno v pričakovanju novosti na progi.. pridem do izstopne postaje spet šok, velik del zgornjega dela neuporaben ker sedežnica ne pride do vrha. OK....
...začnemo furat, prvih par metrov tablov ok, nov ogromen objekt tudi OK, nato nespremenjen tečen del parka speljan po cesti, pridem do odcepa za DH, grem mimo, skočim tisti drop pred najbolj brezveznim odsekom bikeparka EVER.... in naslednji šok. Streama ni popravil nihče, tista lušna preusmeritev v desni bandi zaprta, v večini band iste luknje kot v sezoni 2014... kljub temu da so ta del prekleli vsi bajkerji za katere vem da so kdaj bili na pohorju, nepopravljeno, nobenih malih objektov vmes. Je res tako težko z bagerjem zagrist v zemljo in na vsaki ravnici nardit tisti en kiker? groza.
Od trikotne jase naprej nekako po pričakovanjih, razen neumne preusmeritve po koreninskem odseku na chiken way, kjer je trak stal točno tam kjer je bila meni ljuba najbolj razfukana linija pred tisto bando v levo. zakaj ne pustit da si ljudje sami izberem linijo? Malo niže spet s trakom zaprta(a se je nekdo kasneje opogumil in ga pretrgal) leva- bolj zanimiva linija do začetka zaključnega dela. tam lepo popravljeno do vključno S-dropa, HVALABOGU da se je umaknilo tiste blesave dve stopnice za njim!!! ok, Stepup-stepdown zaprt ker je bilo treba menjat eno desko, zaključek pa tak da bo všeč šovinistom ki se radi pokažejo gostom v lokalu pod gondolo, meni osebno se zdi da bi tam bolj pasal kak tejbl, katerega dejansko skočijo vsi obiskovalci parka, ne zgolj tekmovalci. ampak to je stvar osebne presoje.

Pohvalit moram čevape, čeprav zaradi njih nisem šel iz obale v Maribor. DH je v takem stanju za se zjokat, do freeride proge se mi ni dalo gonit, ilegalka mi je zgledala kar ok. Nemorem razumet da se vsaj neuradno nihče ne loti urejat DH in še kake druge proge. ČE sem v preteklih letih lahko fural ilegalno, me zdej ne zanima če imate papirje za progo ali ne, ampak bi se za svoj denar rad nafural. Glede na to da se z skoraj vsakega hriba vije vsaj en (ilegalen) trail, nevem čemu ne vsaj neuradno porihtat ostalih trailov. Če bi kdo pograbil listje na DHju, bi bilo že dosti. kombinacija 40min uphila za dve tretjine ene proge, pa še ta ni porihtana kot se zagre, ni vredno imena bikepark, še posebej to velja za del ki ga pokriva zgornja sedežnica.

Overall, razočaranje. upam da to vzamete kot kritiko dejanskega stanja in ne kot pljuvanje prek vas, ker sem na vašem hribu reden gost in se bom v sezoni zagotovo še vrnil. Predpogoj je to, da ali postavite realno ceno za to kar ponujate(za to kar sem videl v nedeljo bi bilo to okoli 10€), ali da porihtate tako da se bo človek lahko nafural. torej kavlje na vsako sedežnico, dvignit hitrost, pregrabit in vsaj delno pošejpat DH, uredit tisti tečen del pred trikotno jaso da bo zanimiv saj stroje in znanje za to imate, v kolikor gondola ne bo obratovala pa speljat neko preusmeritev proge do hotel Arene.

P.S. če vidiš da ne boš uspel porihtat, raje zamaknit otvoritev ali nudit gostom kako dodatno ugodnost v obliki popusta ob naslednjem obisku... za nedelovanje gondole vam nimam kaj svetovat, le zanimivo, da se take stvari zgodijo ravno v naši sezoni. Stavim glavo da so osovine koles bile vsaj približno obraljene že pred začetkom zimske sezone, pa se nihče ni lotil vzdrževanja, čeprav bi to lahko rešili pozimi vsaj do začetka poletne sezone.Vsekakor upam da se to porihta in da se ali vi kot upravljalci- ali vsaj lokalni trailbilderji lotijo neuradnih trailov z DH linijo na čelu.

Evo, moj roman. kar je narejeno na novo, je super. in upam da bo naslednjič boljše. Za prvi obisk parka v sezoni ravno prav, se vidimo kasneje v sezoni :)
TomažT
član
Prispevkov: 1552
Pridružen: 12 Sep 2007 14:24

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a TomažT »

V prvem delu romana si povedal, da si škrt.
V drugem delu romana si povedal, da so zaprte proge neurejene. :?:

To, da so stare sedežnice počasne, smo vedli že leta 2009, ko se je porušla stara gondola. Bi lahko pričakoval dolgo vožnjo.
Kaj pričakuješ od modre linije (flow oz family line)? Je kot je, namenjena je širokemu spektru uporabnikov.
Vsak, ki bi rad fural neodprte proge, si jih naj malo očisti, pa je. A misliš da bomo/bodo lokalci zastonj pucali zaprte proge, da bo potem nekdo zastonj fural tam? Kaj imamo od tega? Greš eno furo, sproti malo spucaš, pa je. Vedno se je delalo tak, vedno se bo. Če je nekomu že en kamen težko premaknit, pm.. Vsak nekaj malega naredi, pa se hitro porihta.

Trenutno nihče v MB ne potrebuje jamranja, ga imamo povsod dovolj. Dela se s tem kar je na voljo. Ni dosti, ampak začetki niso lahki. Vrjamem, da bo mala ekipa še naredla kaj iz bikeparka.

Mimogrede, upravitelj gondole je postavil pogoj, da obdrži svoj delež od prodane karte. Če je bila predlani dnevna karta 29€, letos pa 21€, Marprom pa zakasira enako - kdo je na izgubi v primerjavi s prejšnjimi leti?

Vabljen v Mb še kdaj, ampak z malo bolj na easy odnosom. Bike park se postavlja na noge, malo prizanesljivosti fantom ne škodi.
Vitto1
član
Prispevkov: 950
Pridružen: 16 Okt 2012 17:50

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Vitto1 »

Jaz na svojem obmocju z najvecjim veseljem rihtam traile in izolski pumptrack katere poleg nas lokalcev fura cela slovenija in so vedno v dobrem stanju... in od tega nimam nic, razen kake pohvale in zadovoljstva sebe in ostalih uporabnikov, zato bi mi blo logicno da na hribu kjer obstaja sedeznica lokalci nardijo kej zase in za sebi podobne... In zato sem skrt. Ker napisem da nekateri za manj denarja in manj prodanih kart nudijo neprimerno vec? In ja, 2leti nazaj je bla karta 27, ne 29 eur.
TomažT
član
Prispevkov: 1552
Pridružen: 12 Sep 2007 14:24

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a TomažT »

Saj rihtamo in rihtajo marsikatero progo. Potem pa pride folk, ki misli, da je za jebenih 20€ hrib njegov in lahko dela kaj hoče. Tebi bi bilo najbrž vseeno?

No, da ti drugače razložim škrtizem. Upravljalec gondole in žičnic (Marprom) dobi od vsake karte 18€ (vir članek v Delu). Če je karta 21€, pomeni da dobijo fantje, ki rihtajo bikepark (in plačujejo najemnino Marpromu oz občini - isto sr) od vsake karte 3€. Timater, to pa je dnar.. Za ta dnar bi pa še jaz šel rihtat proge, a ne? Pa da ne bom rihtal samo to edino, ki ima dovoljenje, dajmo zrihtat še vse brez dovoljenj. Pa še kako planinsko zraven. Tak, iz dolgčasa...
27, 29€, 21€ - upam, da vidiš kaj je bistvo.

Z vsakim dnem delajo nekaj zraven. V teh dneh je recimo zrasel prav fin pumptrack ob spodnji postaji gondole.

LpT
m66
član
Prispevkov: 376
Pridružen: 18 Apr 2014 18:31

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a m66 »

Uporabniku je povsem vseeno kako si razdelite njegov denar, dejstvo je da je zadeva bistveno predraga za tisto kar nudi.....
Uporabniški avatar
cebe
član
Prispevkov: 3652
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: ZaBajto, Prebold
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a cebe »

TomažT, prvo kot prvo, izbral si povsem napačnega za pametovanje o opravljanju prostovoljnega dela - Vitto1 je en od fantov, ki verjetno le tega naredi največ, na trailih (in pumpu), za katere nihče ne računa nič! Toliko poznam njega, zgodbo... Edit: je že sam napisal.

Drugo kot drugo je pa to, koliko kdo dobi, in vsa štorija okoli MB parka njihov problem, ne problem uporanikov. Ko so bile stvari kao porihtane, sem bil gor in je bil vsaj zame pogreb. Polovica parka je polno nekega dolgočasnega furanja od enega dela do drugega, stvari so se zapirale, ker niso imeli volje rihtati, se gradile nove, ko se je (verjetno?) dobil neki denar, itd. Kdo je to popokal v žep, se po večini ve.
Zakaj je bilo tako, si naj vsak misli svoje..

Kar je pa Vitto1 napisal, pa vem, da je napisal iskreno in realno!

Kot sem že nekje napisal:
Rešitev za MB BP (in našo "kuro" je enaka) - kdorkoli je kadarkoli karkoli imel opraviti z BP-om, nebi smel Pohorja niti pogledati več, kaj šele karkoli odločati ali delati v BP-u!
Imeli so enega največjih diamantov v tem delu evrope, garant, naredili so eno podrtijo. Žal...

Nova ekipa mogoče ima znanje, dobre namene, voljo, in še kaj, ampak je problem ta, da vseeno so v zgodbo vpleteni ljudje, ki želijo predvsem čimveč za svoj žep!
Mene niso videli velikokrat, ker sem bil npr. v KG-i bolj zadovoljen (je bilo slabše, vendar so vsaj traili tako speljani, da se skoz nekaj dogaja, ne pa razvlečeni po celotnem bregu iz enega konca na drugega, in meni to veliko pomeni - govorim striktno zase!), pa po opisanem od Vitto1 me letos verjetno spet ne bodo... čeprav upam, da se motim!

Edit2: Osebno sem vložil že krepko preko 1000 delovnih ur - resnih, ne onih, ko en dela, 4 pa gledajo, pa razen velikih stroškov in kakšne pohvale koga, ki pride na traile, nisem dobil niti za pošteno malco. Pa se ne bunim, le dobronamerno pokritiziram, kadar se mi zdi...
...live for something or you'll die for nothing!
Uporabniški avatar
Spikster
član
Prispevkov: 493
Pridružen: 17 Avg 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Spikster »

TomažT napisal/-a:Trenutno nihče v MB ne potrebuje jamranja, ga imamo povsod dovolj.
Such defence^^


Ne vem od kje ljudem ideja, da se potrošniki bunimo, ker nam je samo malo dolgčas in hočemo težit :D

Nisem še bil na Pohorju, ne poznam ozadja dramatike poletnih sezon na tem hribu, letos me bo v sklopu sezonske karte večih parkov upam da zaneslo tudi "k vam".

Ampak recimo da bi bil priča razmeram ki jih je opisal Vitto. Enako bi se mi odpelo. Moje nepoznavanje situacije bi pač prispevalo h kritičnosti. To je pač dejstvo. Povprečni Janez doesn't give a shit. Za moje pojme naj se pač ponuja kvalitetne storitve.
Vitto1
član
Prispevkov: 950
Pridružen: 16 Okt 2012 17:50

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Vitto1 »

Naj bo jasno da moj interes ni blatenje ali odvracanje ljudi od obiska. Ravno nasprotno.. zelel bi se cimprej posipat s pepelom s pozitivnim zapisom, zato pravim rajsi porihtat in potem odpret. Pri vodenju takih zadev pac ce ni entuziazma in velikega brezplacnega casovnega vlozka ni nic.. in to dat vedet tudi tistemu ki vrti prazne gondole zastonj za tistih nekaj pohodnikov in ne razume da ga vsak dodatni bajker nic ne stane..s samo financno motivacijo se bo spalo na lovorikah do te faze ko gre vse v 3pm, kar se je ze enkrat zgodilo. Mene ne zanima kdo od tega sluzi, zanima me kaj kot gost dobim za tisti denar, tam so pogoji glege gondole in gradnji prijaznega terena ki jih v domacem okolju lahko samo sanjam...prav tako upravljalci parkov na javorniku,cerknem ali krvavcu in se marsikje drugje. In hvala cebetu da je dopolnil mojo misel. Verjamem da ni edini ki razume o cem govorim...


Sent from my SM-G388F using Tapatalk
TomažT
član
Prispevkov: 1552
Pridružen: 12 Sep 2007 14:24

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a TomažT »

Razumem o čem govoriš, se strinjam z vsakim po malem. Po drugi strani zdi se mi pa res za malo, da se je začelo jamrat, da so uničene in neurejene tiste proge, ki uradno sploh niso odprte, ne v najemu bikeparka. Dokler se to ne uredi, se treba sprijaznit s situacijo. Dovolj se je o tem govorilo, da se ni treba delat presenečenega čemu je tako. Poleg vse tehnologije in objav na FB pa je res čisto enostavno spremljat vsakodnevni napredek v BPP.
Glede cene vozovnic sem pa tudi razložil, da je situacija taka, da nižja ne more bit. Tu je samo to, da ali kupiš karti in prispevaš nekaj k bodočemu razvoju BP, ali pa ne. Nisem eden izmed ekipe, ki rihta bikepark, jih pa z veseljem podprem. Ker vem, da ti ki to delajo, delajo s srcem.
Vsak se pač sam odloči.
Nikolaj
član
Prispevkov: 253
Pridružen: 09 Mar 2013 08:55

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Nikolaj »

Neurejeni so deli proge, ki je uradno odprta.

To, da se ekipa trudi je jasno, ampak ekipa, ki se trudi, je premalo. Da posel laufa mora štimat vodenje, prodaja in izvedba. V tem primeru štima samo izvedba, pa še ta šepa (zaradi premalo financ po moje, Petrol pač ne da nafte za dober namen ampak za €€€)

Glede deljenja pogače je po moje tako, da Marprom upravlja, Tomšič pa Stapič pa sta podizvajalca, ki za svoje delo dobita plačilo. Tako, da je jamranje glede cen po moje popolnoma brezzveze. Glede na kapacitete gondole bi lahko konkretno zaslužili na masi obiskovalcev (ki pa jih ob takem idiotskem in samoupravniškem upravljanju žal ne bo veliko).

Še enkrat, letos sem za dva dni smučanja na ski amade odštel za karte toliko kot za sezonsko na Pohorju, o občutkih, kje sem kaj dobil za svoj denar pa rajši ne bi.

Za Pohorje je edina rešitev, da se ga odvleče iz Maribora.

V glavnem rezime, park se nekaj rihta, slikice po FB so, vsi, ki pa pridemo "pogledat", pa odidemo s slabim občutkom. In to je težava uprave (občina izbira upravitelja, torej zamenjati najprej občino, ki ni v stanju urediti upravljanja - verjetno je enako ali še hujše na mnogo bolj pomembnih področjih).

LP

Nikolaj
Uporabniški avatar
mrd
član
Prispevkov: 1612
Pridružen: 23 Maj 2010 14:33
Kraj: Notranjsko-kraška regija

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a mrd »

Nikolaj je povedal bistvo.. ali še krajše povedano:
Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni

Dokler bo nekdo želel vleči dnarčke na račun prostovoljcev bo enako. Ko vsi sami sebi dajo klofuto in se spustijo na enak nivo se pa kaj začne dogajat.
Vitto1
član
Prispevkov: 950
Pridružen: 16 Okt 2012 17:50

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Vitto1 »

Predvsem manjka nekdo, ki bi marpromu in občini dopovedal, koliko dodatnega stroška glede na samoumevno obratovanje gondole/sedežnice v namen sprehajalcev na dnevni bazi prinese 10, 50 ali 200 bajkerjev. Drobiž, nikakor niti blizu tistim 18€ na osebo. ob tem pa še poročilo o dodatnih zapolnjenih kapacitetah v hotelih(npr. bike paket v hotel areni je bil za moje pojme zmaga za vseh), kočah, lokalih in restavracijah okoli pohorja. koliko se promet dvigne servisu in prodajalni koles? to je treba razumet, kdor tega ne razume ne sodi v neko javno podjetje, javna podjetja ne obstajajo zato da se kuje dobiček ampak da s svojim delovanjem omogočijo oz. izboljšajo delovanje drugih, ki so odvisni od prometa. Pa pustimo kakšni ljudje ponavadi pri nas vodijo javna podjetja, če bi se lokalna skupnost podvizala, bi jim hitro pokazali vrata...
Uporabniški avatar
andrejt
član
Prispevkov: 192
Pridružen: 04 Dec 2009 00:00
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a andrejt »

Folk, glavni problem BPP je trenutno ta, da se zadeve od novembra 2014 še vedno niso rešile DOLGOROČNO. In dokler ne bo nekdo, ki ima finance in je le-te pripravljen vložiti v park, dobil BPP za 10+ let, bo več ali manj vsaka sezona "flikanje" :(

Letošnja situacija je vsekakor neprimerno boljša od lanske, ampak dokler bo Mestna Občina Maribor tako medla, neodzivna, brez vizije in konkretnih ciljev se bo žal vedno vse delalo "adhoc" in na pol :mad:

Ravno včeraj smo sprejemali proračun in vedno znova se je poudarjalo kako smo brez financ in da moramo najemati kredite, da bomo sploh lahko "sanirali" mesto - a po drugi strani pa imajo preko BPP en super vir prihodkov pa ne naredijo NIČ, da bi ta vir izkoristli. Samo eno besedo imam za to logiko : B-U-T-A-L-E

Baje bi naj v maju dobili na mizo neko dolgoročno "rešitev" celotnega Pohorja, a po zadnjih neformalnih pogovorih močno dvomim, da bo kaj iz tega :roll:
Uporabniški avatar
andrejt
član
Prispevkov: 192
Pridružen: 04 Dec 2009 00:00
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a andrejt »

...
Zadnjič spremenil andrejt, dne 22 Apr 2016 19:31, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
andrejt
član
Prispevkov: 192
Pridružen: 04 Dec 2009 00:00
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a andrejt »

Vitto1 napisal/-a:Predvsem manjka nekdo, ki bi marpromu in občini dopovedal, koliko dodatnega stroška glede na samoumevno obratovanje gondole/sedežnice v namen sprehajalcev na dnevni bazi prinese 10, 50 ali 200 bajkerjev. Drobiž, nikakor niti blizu tistim 18€ na osebo. ob tem pa še poročilo o dodatnih zapolnjenih kapacitetah v hotelih(npr. bike paket v hotel areni je bil za moje pojme zmaga za vseh), kočah, lokalih in restavracijah okoli pohorja. koliko se promet dvigne servisu in prodajalni koles? to je treba razumet, kdor tega ne razume ne sodi v neko javno podjetje, javna podjetja ne obstajajo zato da se kuje dobiček ampak da s svojim delovanjem omogočijo oz. izboljšajo delovanje drugih, ki so odvisni od prometa. Pa pustimo kakšni ljudje ponavadi pri nas vodijo javna podjetja, če bi se lokalna skupnost podvizala, bi jim hitro pokazali vrata...
Neštetokrat smo jim to že povedali, trobimo jim to od novembra 2014, zorganizirali smo sejo MS na to temo, to problematiko reševali v DVEH skupinah (imeli smo 3 sestanke in potem je vse zamrlo), "pritiskali" preko medijev na njih, a župan in ekipa še vedno razmišlja, elaborira, preučuje, zavlačuje in se izgovarja....
bzenko
član
Prispevkov: 481
Pridružen: 01 Sep 2006 12:00
Kraj: Getovlje

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a bzenko »

Upam da porihtajo gondolo in lahko začnemo vozit wc in ilegalke. Situacija že ker nekaj let enaka pa se je zamenjal kr dost "upraviteljev". Kot je napisal Tomaž si bomo ilegalke in WC progo spucal da bo vse v voznem stanju in furali še eno sezono.
ride now work later
zorko
član
Prispevkov: 14
Pridružen: 22 Jun 2013 11:26

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a zorko »

Je kakšen predviden datum, kdaj naj bi gondola spet obratovala, teden, 14 dni, 2 meseca, vsaj približno?
TomažT
član
Prispevkov: 1552
Pridružen: 12 Sep 2007 14:24

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a TomažT »

Nekaj se je govorilo o koncu maja. Ni točnega datuma. Odvisno od Leitnerja itd.. Če bo do takrat, bo hitro.
Uporabniški avatar
Thema
član
Prispevkov: 854
Pridružen: 03 Mar 2011 12:36

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Thema »

A je že znano če je leitner priznal reklamacijo? Nekako se bojim da mariborski veljaki niso finančno pripravljeni za primer da ne bo.
Uporabniški avatar
andrejt
član
Prispevkov: 192
Pridružen: 04 Dec 2009 00:00
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a andrejt »

Thema napisal/-a:A je že znano če je leitner priznal reklamacijo? Nekako se bojim da mariborski veljaki niso finančno pripravljeni za primer da ne bo.
V proračunu je 300k rezervirano za to situacijo in proračun je bil v četrtek potrjen. Če pa bo uprava kaj zavlačevala pa žal ni več v pristojnostnih mestnega sveta :x

Glede krivde, pa kolikor mi je znano, še ni razjasnjeno na kateri strani je...
Nikolaj
član
Prispevkov: 253
Pridružen: 09 Mar 2013 08:55

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Nikolaj »

Nikolaj
član
Prispevkov: 253
Pridružen: 09 Mar 2013 08:55

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Nikolaj »

Sem videl danes.

V glavnem komunikacija s strankami jim ne gre. Preveva me občutek, da so s to gondolo nekaj zamučkali (in ta nekaj se vleče že od gradnje).

LP

Nikolaj
Uporabniški avatar
Izi
član
Prispevkov: 1336
Pridružen: 09 Jun 2003 10:24
Kraj: Ljubljana

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Izi »

ammm,.... a gondola že dela,....
bzenko
član
Prispevkov: 481
Pridružen: 01 Sep 2006 12:00
Kraj: Getovlje

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a bzenko »

Gondola dela, park še morjo zrihtat.
ride now work later
Uporabniški avatar
whatever
član
Prispevkov: 10914
Pridružen: 03 Sep 2005 23:36
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a whatever »

@bzenko a tisti table, kjer je prej bil lesen mosticek (pri slope style-u), je dejansko vozen? Sem enkrat sel mimo malo pogledat, stopil sem na "kicker" pa se je vse malo ugrezalo :D Potem nisem niti hotel riskirat :D

To:
Slika
bzenko
član
Prispevkov: 481
Pridružen: 01 Sep 2006 12:00
Kraj: Getovlje

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a bzenko »

Normalno se ga da skakat, sam ne bit prekratek ;)
ride now work later
Uporabniški avatar
whatever
član
Prispevkov: 10914
Pridružen: 03 Sep 2005 23:36
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a whatever »

Ok :mrgreen: Bolj me je skrbelo, da se ne bi udrl kicker :D Thanks.
Uporabniški avatar
andrejt
član
Prispevkov: 192
Pridružen: 04 Dec 2009 00:00
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a andrejt »

Žal je treutna situacija v parku naslednja -> https://www.facebook.com/marija.hobotni ... 3104120036

7. septembra se čaka na izredno sejo, na kateri bi naj končno po 2. letih zamude (!!!) predstavili koncept upravljanja Pohorja in s tem tudi Bike Parka Pohorje. Gradivo najdete na :

- http://www.maribor.si/dokument.aspx?id=29005
- http://www.maribor.si/dokument.aspx?id=29006

Ena vlka žalost :|
Uporabniški avatar
ICP
član
Prispevkov: 48
Pridružen: 13 Jul 2015 20:46

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a ICP »

Jaz se bom oblekel v polno kolesarsko opremo in pridem v podporo!

Upam da nas bo čim več in bodo veljaki sprevidli, da nas v čeladah in z špegli ne prepoznajo :mrgreen:

Biser bo propado, ker politik vse bo vkrado!!!

Urban
Šus ni mus, je pa fajn!
Uporabniški avatar
lukasmuka
član
Prispevkov: 856
Pridružen: 17 Apr 2007 17:35
Kraj: slov. b.

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a lukasmuka »

neicheq
član
Prispevkov: 71
Pridružen: 27 Mar 2010 09:17
Kraj: Braslovče

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a neicheq »

Mogoče kdo ve kje je možna izsposoja treh DH koles za Pohorje? Klical trgovino spodaj in naj bi bilo za nedeljo vse rezervirano.
Everything that has a beginning has an end.
cresh
član
Prispevkov: 40
Pridružen: 22 Sep 2016 20:23

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a cresh »

Sej mende veš kaj je ta vikend gor, ne?
Uporabniški avatar
cebelar123
član
Prispevkov: 835
Pridružen: 31 Jul 2007 08:41
Kraj: maribor

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a cebelar123 »

Mogoče rabi za tekmo :D
He who laughs last didn't get it
neicheq
član
Prispevkov: 71
Pridružen: 27 Mar 2010 09:17
Kraj: Braslovče

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a neicheq »

Pardon, nisem spremljal. Trem se nam je zaluštalo it DH, iz prve poklical in povprašal za kolesa. Bil presenečen zakaj bi bilo v nedeljo na ne najlepši dan vse rentano :D Gremo danes na krvavec.
Everything that has a beginning has an end.
Uporabniški avatar
andrejt
član
Prispevkov: 192
Pridružen: 04 Dec 2009 00:00
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a andrejt »

Končno je tudi razpis za DOLGOROČNI najem Bike Parka Pohorje zunaj. Najdete ga pa TUKAJ.
Uporabniški avatar
R4NDOM
član
Prispevkov: 691
Pridružen: 24 Okt 2012 13:31

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a R4NDOM »

150.000€ letnega nadomestila in 75.000 garancije, že organiziral mednarodne dh tekme .... Če se ne Tzuli izprsi pridejo tujci ali pa nihče oz. verjetno boljš da nihče, drgač se bodo samo po sodišču vlekli po prvem letu glede izterjave :D rip park
Uporabniški avatar
andrejt
član
Prispevkov: 192
Pridružen: 04 Dec 2009 00:00
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a andrejt »

R4NDOM napisal/-a:150.000€ letnega nadomestila in 75.000 garancije, že organiziral mednarodne dh tekme .... Če se ne Tzuli izprsi pridejo tujci ali pa nihče oz. verjetno boljš da nihče, drgač se bodo samo po sodišču vlekli po prvem letu glede izterjave :D rip park
Sem iz različnh virov dobil informacijo, da se že točno ve kdo bo upravitelj (T.M.). Osebno mi je čisto vseeno, samo da bo park legalen, maksimalno razvit in eden izmed najboljših v Evropi ;.=9/ Vseeno good luck vsem, ki se bote prijavli!
Uporabniški avatar
Izi
član
Prispevkov: 1336
Pridružen: 09 Jun 2003 10:24
Kraj: Ljubljana

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Izi »

andrejt napisal/-a:Osebno mi je čisto vseeno, samo da bo park legalen, maksimalno razvit in eden izmed najboljših v Evropi

sej osebno res nisem veliko parkov vozil sam če se pa Pohorje uvršča med enega izmed najboljših v evropi,... pol me parki dejansko sploh ne rabijo videt,...
Uporabniški avatar
mrd
član
Prispevkov: 1612
Pridružen: 23 Maj 2010 14:33
Kraj: Notranjsko-kraška regija

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a mrd »

andrejt napisal/-a:
R4NDOM napisal/-a:150.000€ letnega nadomestila in 75.000 garancije, že organiziral mednarodne dh tekme .... Če se ne Tzuli izprsi pridejo tujci ali pa nihče oz. verjetno boljš da nihče, drgač se bodo samo po sodišču vlekli po prvem letu glede izterjave :D rip park
Sem iz različnh virov dobil informacijo, da se že točno ve kdo bo upravitelj (T.M.). Osebno mi je čisto vseeno, samo da bo park legalen, maksimalno razvit in eden izmed najboljših v Evropi ;.=9/ Vseeno good luck vsem, ki se bote prijavli!
In kdo je T.M. Priosim, če lahko napišeš v celoti... in prosim ne zdaj z razlago "tisti, ki mora že ve" ker potem lahko objavo tudi obrišeš ker takšni vedo tudi, če se ne napiše na forumu...
bzenko
član
Prispevkov: 481
Pridružen: 01 Sep 2006 12:00
Kraj: Getovlje

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a bzenko »

A ni upravljanja parka v krajnski gori prevzel en tip z polno keša pa so proge glih tak zjebane kot na pohorju?
ride now work later
Uporabniški avatar
andrejt
član
Prispevkov: 192
Pridružen: 04 Dec 2009 00:00
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a andrejt »

Izi napisal/-a:
sej osebno res nisem veliko parkov vozil sam če se pa Pohorje uvršča med enega izmed najboljših v evropi,... pol me parki dejansko sploh ne rabijo videt,...
Trenutno stanje v parku je takšno, da se ne more uvrstiti niti na konec lestvice. Osebno si želim, da bi ga NOVI investitor (v nekem doglednem času seveda) uvrstil v sam vrh, ker infrastrukturno to vsekakor omogoča.
Uporabniški avatar
Mojo Jojo
član
Prispevkov: 4972
Pridružen: 31 Jul 2008 09:20
Kraj: bliz obvoznice

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Mojo Jojo »

mrd napisal/-a:
andrejt napisal/-a:
R4NDOM napisal/-a:150.000€ letnega nadomestila in 75.000 garancije, že organiziral mednarodne dh tekme .... Če se ne Tzuli izprsi pridejo tujci ali pa nihče oz. verjetno boljš da nihče, drgač se bodo samo po sodišču vlekli po prvem letu glede izterjave :D rip park
Sem iz različnh virov dobil informacijo, da se že točno ve kdo bo upravitelj (T.M.). Osebno mi je čisto vseeno, samo da bo park legalen, maksimalno razvit in eden izmed najboljših v Evropi ;.=9/ Vseeno good luck vsem, ki se bote prijavli!
In kdo je T.M. Priosim, če lahko napišeš v celoti... in prosim ne zdaj z razlago "tisti, ki mora že ve" ker potem lahko objavo tudi obrišeš ker takšni vedo tudi, če se ne napiše na forumu...
Trump Melania
Monkey Control
Uporabniški avatar
cebe
član
Prispevkov: 3652
Pridružen: 23 Sep 2010 19:28
Kraj: ZaBajto, Prebold
Kontakt:

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a cebe »

Mojo Jojo napisal/-a: Trump Melania
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
...live for something or you'll die for nothing!
Vitto1
član
Prispevkov: 950
Pridružen: 16 Okt 2012 17:50

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Vitto1 »

Če se še pred koncem razpisa neuradno že ve kdo bo upravljalec, to pove dosti o poštenosti javnih razpisov, predvsem pa njihovih organizatorjev...

Škoda da lokalna skupnost nima jajc da bi sama ali prek kakega društva prevzela upravljanje(logično brez najemnine ampak kot nek lokalni interes), papirje in dovoljenja pa naj bodo v domeni občine. Ampak velik problem parka je javni avtobusni prevoznik in njegovo vrednotenje prevoza z gondolo... upravljalec mora pač bit nekdo ki razume da ima "javna" gondola kot je na pohorju ki dela vsak dan cel dan, več al manj samo fiksne stroške in to naj se upošteva tudi pri ceni. Če javornik lahko obratuje za 19€ samo od kolesarjev, pohorje ob vseh ponudnikih storitev, turizma, hrane in pijače ki bi morali prispevat za vzdrževanje infrastrukture, moral obratovat za uporabnika primerljivo ceno.
pa upam da se bo delalo kaj tudi na vikend paketih z hotel Areno ali Bolfenkom...
Uporabniški avatar
mrd
član
Prispevkov: 1612
Pridružen: 23 Maj 2010 14:33
Kraj: Notranjsko-kraška regija

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a mrd »

Točno to. Zanimiva je vloga Marproma v celi zgodbi. Pokasirat 150K EUR ne glede na delovanje parka od enega, ki se trudi in vlaga delo in denar v izdelavo, vzdrževanje in marketing in bo imel v celotni verigi Občina-Marprom-hoteli+turistični obrati najmanj od vseh... čisto popolnoma jasno in logično :) Kaj pa še?????. Edino kar je logično je to, da gre za podjetje, ki lahko investira velike zneske vzdrževanja in popravil gondole s čimer se MO Maribor kao ne ljubi ukvarjat oz. mora kdo pri koritu pokasirat. Pozabili so edino enega svetovalca najet za izdelavo elaborata v vrednosti 1 Mio EUR o tem kdo bi bil primeren za upravljanje z gondolo.
Uporabniški avatar
ICP
član
Prispevkov: 48
Pridružen: 13 Jul 2015 20:46

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a ICP »

točno to!!!

In marprom je kao JAVNO PODJETJE D.O.O. :))

tu nobenega ne briga napredek maribora, le izčrpavanje.
Šus ni mus, je pa fajn!
Uporabniški avatar
dumr666
član
Prispevkov: 389
Pridružen: 29 Feb 2016 12:24
Kraj: Ljubljana

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a dumr666 »

andrejt napisal/-a:
R4NDOM napisal/-a:150.000€ letnega nadomestila in 75.000 garancije, že organiziral mednarodne dh tekme .... Če se ne Tzuli izprsi pridejo tujci ali pa nihče oz. verjetno boljš da nihče, drgač se bodo samo po sodišču vlekli po prvem letu glede izterjave :D rip park
Sem iz različnh virov dobil informacijo, da se že točno ve kdo bo upravitelj (T.M.). Osebno mi je čisto vseeno, samo da bo park legalen, maksimalno razvit in eden izmed najboljših v Evropi ;.=9/ Vseeno good luck vsem, ki se bote prijavli!
se pravi je razpis že vnaprej pripravljen in nobenemu se tudi dvigne ne da bi podal kakršnokoli ovadbo dalje, a vsi bi imeli "najbolši park" za male pare kljub zavestnemu vedenju da je bil razpis že vnaprej odločen in da nekdo hoče nekaj pokasirati na škodo širše lokalne skupnosti.
Res vas ne štekam štajercev, stalno se nekaj vžigate in vse narobe, štrajkate zaradi radarjev, nastavite še večjega "kmetavza" na oblast ki dela enako kot njegov predhodnik vendar ker je bil "naš" se ne bomo vžigali na ulicah, raje jokamo po forumih kot pa da bi šli v akcijo in pritisnili na ustrezne organe/agencije/itd...
Robots will steal your jobs. But that's OK
m66
član
Prispevkov: 376
Pridružen: 18 Apr 2014 18:31

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a m66 »

Pa navadno jokajo da je Ljubljana za vse kriva
Uporabniški avatar
Izi
član
Prispevkov: 1336
Pridružen: 09 Jun 2003 10:24
Kraj: Ljubljana

Re: Bike Park Pohorje 2016

Odgovor Napisal/-a Izi »

in ker se bodo čredni nagon nadaljeval in se bodo "ovce" pa nikogar ne mislim žalit, sprijaznile in še naprej vozile po sfukani progi, se jim gladko jebe, kasirajo in se smejijo še na mnoga leta,...

no jaz sem izstopil iz te črede in me ne vidijo, dokler se kaj konkretno ne spremeni,...
Odgovori