Zdržijo že ampak kričijo pa tudi, če le mal vode vidijoAndraž napisal/-a:Najbolj obstojne so Aligator:
http://www.bajkmanija.si/zavorni-skop/z ... -alligator
Oznaka je napisana na ročki.
Andraž

Zdržijo že ampak kričijo pa tudi, če le mal vode vidijoAndraž napisal/-a:Najbolj obstojne so Aligator:
http://www.bajkmanija.si/zavorni-skop/z ... -alligator
Oznaka je napisana na ročki.
Andraž
Se mi je zdl, tnxkacu napisal/-a:Dražje imajo alu ploščico, cenejše pa železno.
Zakaj pa?MiLi napisal/-a:morda kdo prakticira miks Shimano metalnih ter organskih ploščic, v isti čeljusti? kako se zadeva obnese?
Sam imam Uberbike - Race Matrix. Primejo bolje od Shimano sintranih, obraba je enaka, ce ne celo manjsa, tudi v dezju imajo zelo dober bite.MiLi napisal/-a:Predlaga kdo kakšne ploščice za Zee-je.
1,5 mm? OptimistPrimozR napisal/-a:...ni placa za preteravanje, kot pri klasiki, kjer se marsikdo vozi na 1,5 mm rotorju
1,5 mm je lahko vmesni stadijproblematiks napisal/-a:1,5 mm? OptimistPrimozR napisal/-a:...ni placa za preteravanje, kot pri klasiki, kjer se marsikdo vozi na 1,5 mm rotorjuSem videl tudi že pod milimeter debeline
![]()
Marko
Baje Minnaar hahaMiLi napisal/-a:morda kdo prakticira miks Shimano metalnih ter organskih ploščic, v isti čeljusti? kako se zadeva obnese?
The Jungle Bites Back: Pits and Practice - Cairns DH World Cup 2016 napisal/-a:To achieve the best of both worlds on the brakes, Greg Minnaar is running one metal pad and one resin pad together. The metal pad sits on the side that receives the best airflow for improved cooling (inside for front and outside for rear).
MiLi napisal/-a:montaža je pač poglavje za sebe.
Lahko poskusiš tudi pritisnit zavoro in jo držat stisnjeno med tem ko z imbusom rahlo odtisneš čeljust in jo med tem ko še vedno držiš zavoro nazaj zatisneš, da se čeljust poravna z diskom.and napisal/-a:Newbie vprašanje - kaj pomeni, če se po menjavi zavornih ploščic sliši nek zvok med vrtenjem kolesa? Pred menjavo tega ni bilo. Sicer dokaj potiho, ampak se pa sliši... kot bi se v določeni točki obrata nekaj "pobrusilo". Rečeno mi je bilo, da se bo po par vožnjah to nehalo. Drži?
Noben rotor ni 100% raven, če zavrtiš kolo in pozorno pogledaš boš to tudi videl. Zaradi tega se med vrtenjem rotor narahlo dotika ploščic kar povzroča omenjen zvok. Če bo izginil super, drugače pa se ne preveč sekirat, veliko več jih "brusi" kot ne, sploh pa tega ne slišiš med vožnjo.and napisal/-a:Newbie vprašanje - kaj pomeni, če se po menjavi zavornih ploščic sliši nek zvok med vrtenjem kolesa? Pred menjavo tega ni bilo. Sicer dokaj potiho, ampak se pa sliši... kot bi se v določeni točki obrata nekaj "pobrusilo". Rečeno mi je bilo, da se bo po par vožnjah to nehalo. Drži?
Sliši se med vožnjo, ravno zato me motiflefo napisal/-a:and napisal/-a: sploh pa tega ne slišiš med vožnjo.
to ti pa skor ne vrjamemDepresija napisal/-a:Tudi s slednjimi sem bil sam kar zadovoljen ... sem pa manj zahteven uporabnik, priznam.
Depresija je dobro povedal.MiLi napisal/-a:zanima me, katero alternativo priporočate za Sram Code? Original metalne ali kakšna druga firma? v originalu so organske, ki so pa katastrofalne glede obrabe.
Po mojih izkušnjah na Guide (in Centerline rotorjih) tulijo na začetku spusta (mrzel sistem) ter predvsem na začetku spuščanja po pavzi (ko se rotor in ploščice nekoliko ohladijo). Ko je enkrat rotor s ploščicami nazaj na delovni temperaturi, ni več nekih težav.MiLi napisal/-a:to ti pa skor ne vrjamemDepresija napisal/-a:Tudi s slednjimi sem bil sam kar zadovoljen ... sem pa manj zahteven uporabnik, priznam.![]()
bom spobal najprej z original sintered pa da vidimo. me pa skrbi glede tuljenja v mokrem. že organske tulijo, kaj bo pa šele z metalnimi
Organske, ta oranžne.Depresija napisal/-a:
Mislim da sintrane?? (nisem ziher) Aligatorke sem pa na pobudo znancev endurašev poskusil na sekundarnem bajku (800g plašči)... Kar nisem mogel verjet ... 140Kvm... mi je pa res kar fajn požrlo rotor.
Pri sebi nikoli nisem tega opazil.Jabooz napisal/-a:Sintrane super držijo, samo ko so hladne primejo a ma nič.
@Mojo: Ja, oranžne ... se opravičujem ... torej so bile organske.Mojo Jojo napisal/-a:Organske, ta oranžne.Depresija napisal/-a: Mislim da sintrane?? (nisem ziher) Aligatorke sem pa na pobudo znancev endurašev poskusil na sekundarnem bajku (800g plašči)... Kar nisem mogel verjet ... 140Kvm... mi je pa res kar fajn požrlo rotor.
Rotorje maš pa najbrž Shimano?