Jepca

Stanje na gorskokolesarskih poteh. Nasveti, opozorila, prepovedi, predlogi. Organizacija in povabila na čistilne akcije poti. Poročila s terena z namigi o priporočljivih obvozih, nevarnih odsekih, spremenjenih ali uničenih poteh...
Odgovori
zelenec1
član
Prispevkov: 132
Pridružen: 08 Sep 2003 17:33

Jepca

Odgovor Napisal/-a zelenec1 »

Ali je steza iz Sedla Jepca v Belco (tista, kjer brez pivota ne gre) vozna?. Odkar je cesta zaprta, ne zasledim nobenega poročila več?
skirca
član
Prispevkov: 20
Pridružen: 05 Sep 2013 20:33

Re: Jepca

Odgovor Napisal/-a skirca »

Lansko leto so se Avstrijci kar dobro vozili čez. Pred spodnjim tunelom pa lepo na JNA pot in dol. Preko plaza je prenevarno, material se posipa. Kako je sedaj ne vem, jesensko deževje je verjetno pustilo posledice.
Ob takem tempu za popravilo ceste, kot ga imajo sedaj, bo trajalo...ufff...dolgo.
zelenec1
član
Prispevkov: 132
Pridružen: 08 Sep 2003 17:33

Re: Jepca

Odgovor Napisal/-a zelenec1 »

to ker sem spraševal pred letom, pa konkretno na vprašanje ni odgovorim nihče, odgovarjam sam. Upam, da ne samemu sebi in da še obstaja kakšen pogumnež, ki ima jajca odpeljat spust iz Jepce:)

Vzpona iz Belce po makadamu več ni, cesta je uničena in postaja primera za AM. Zato smo štartali v Avstriji in se preko sedla Jepca spustili do steze. Na začetku so stezo z vlako malo povozili gozdarji, uničili so mogoče dve serpentini, nižje pa je ostala še taka kot v preteklosti. Vozil sem jo trikrat, prvič mi je uspelo v celoti.
grgos
Mako Fan Club
Prispevkov: 429
Pridružen: 16 Nov 2006 20:15

Re: Jepca

Odgovor Napisal/-a grgos »

Jepco ali na Kresišče oz komplet varianta je prehodna skozi vas Belco, kjer se mora zrint kolo po markirki do zgornje ceste in se pride za tunelom ven , cesta je na vsake 200m sesuta ampak se da vse peš prečit , pred križiščem nekje na polovici vspona je v enih 100 dolžinskih metrih total razsuta od vode in se je treba peš mal sprehodit .Od tam naprej je cesta brez posebnosti , malo travnata in občutek kot da bi bil sam na svetu :lol: ..Jepco je znanec spucal poleti in požagal z motorko zaraščene dele , ker če se jo ne bo fural bo šla počasi v pozabo ...tako da se da komot pribrcat do gor samo je treba večkrat sestopit kjer je voda odnesla cesto ...
Odgovori