kamnik.info
Nesreče kolesarjev
Re: Nesreče kolesarjev
Pomembna je dolžina, ne tehnika!
V ameriški zvezni državi Washington je puma napadla gorska kolesarja. Enega je ubila, drugega ranila — klik

Samo v vednost, ko prebirate tele nebuloze o tem kako viden je kolesar in da ga je nemogoče spregledat...
Poglejte skozi okular puške in vam bo jasno. Meni je čist jasno kako ga lahko šicneš in sam lovec načeloma niti ni kriv. Gre za splet nesrečnih naključij za katere posledice bi morale
prevzeti odgovornost višje inštance in ne lovec sam.
PS
Vsaj srna je preživela.
Poglejte skozi okular puške in vam bo jasno. Meni je čist jasno kako ga lahko šicneš in sam lovec načeloma niti ni kriv. Gre za splet nesrečnih naključij za katere posledice bi morale
prevzeti odgovornost višje inštance in ne lovec sam.
PS
Vsaj srna je preživela.
Monkey Control
Mojo sorry ampak tole je bullshit. Se strinjam da skozi okular (daljnogled gor ali dol) ne vidis kaj dosti okolice, ampak to se vedno ne pomeni da pritisnes petelina takoj ko se nekaj premakne v tvojem vidnem polju, ne da ves kaj zares se ti je premaknilo tam pred pusko. Tako da kar se mene tice je lovec cisto lepo kriv, ker trigger happy je bil on in ne nekaj "visja instanca".
?? Katere črne višje inštance? Te lahko samo prepovejo lov ali pa gorsko kolesarjenje. Kaj bi ti rad?
Sorry, ni opravičila. Kakšen splet nesrečnih naključij!?! Menda morš najprej videt da je srna preden ustreliš! Ne morš kar sprožit, nekaj bo že umrlo ... Če skozi okular daljnogleda na puški ne vidiš kaj streljaš potem moraš zamenjat puško ali pa zamenjat "hobi".
@Mojo tole kar si zapisal je en hud BS...
-
- član
Lovci so pijanci ki hodijo od gostilne v gostilno skozi gozd... Kdo sploh tem pijanduram izda dovoljenje za nošnjo orožja? Zakaj ni alkotestov?
Tole postaja čedalje bolj zanimivo..
KLIK
KLIK
Crosswind upam da ti je jasno da so v primerjavi z Daily Mail tudi Slovenske novice ali Lady visoko znanstvena publikacija. 

Ja, to mi je kristalno jasno
Ampak vsaj neko minimalno podlago verjetno imajo za takšno pisanje..ne glede na bombastične naslove itd 

Pri nas smo imeli pred leti nekaj podobnega (klik) — »na srečo« je bila lovčeva žrtev druga žival, kot je bil prepričan.
Lovec je tisti, ki sproži strel, ne neka »višja inštanca«
Lovec je tisti, ki sproži strel, ne neka »višja inštanca«

Kolesar na AC - pa mi je prodajalc rekel, da je e-bajk "unlocked" in da leti ko sneta skira .... 

Nikoli nisem toliko hodil po hribih kot odkar sem pričel kolesarit.
@El Tomzo: Če je »unlocked«, a gre vsaj 60 na uro, kolikor naj bi bila najnižja hitrost na AC?

Smrtna nesreča na Rašici:
V sredo zvečer so pogrešali 36-letnika, ki se ni vrnil domov s kolesarjenja v kolici Ljubljane. Našli so ga v četrtek zjutraj.
https://www.mtb.si/novice/smrtna-nesreca-na-rasici/
V sredo zvečer so pogrešali 36-letnika, ki se ni vrnil domov s kolesarjenja v kolici Ljubljane. Našli so ga v četrtek zjutraj.
https://www.mtb.si/novice/smrtna-nesreca-na-rasici/
Kolesarim, torej sem...
Moj sodelavec, ki ga sicer osebno nisem poznal.
Včeraj zjutraj so nam poslali email, da je umrl. Nič pa niso povedali zakaj. Nato sem od ostalih kolegov izvedel, da je šel kolesarit in se ni vrnil domov. Zjutraj so ga pa našli...
V glavnem tragedija in katastrofa.
Sožalje vsem njegovim bližnjim.
Fantje pamet v glavo in mislite na svoje tamale, ko ga pičite dol. Prej nikoli nisem pomislil na to, zadnje cajte pa veliko bolj umirjeno vozim (hopefully), saj ne privoščim ženi in otrokom, da so brez moža in očeta.
Včeraj zjutraj so nam poslali email, da je umrl. Nič pa niso povedali zakaj. Nato sem od ostalih kolegov izvedel, da je šel kolesarit in se ni vrnil domov. Zjutraj so ga pa našli...
V glavnem tragedija in katastrofa.
Sožalje vsem njegovim bližnjim.
Fantje pamet v glavo in mislite na svoje tamale, ko ga pičite dol. Prej nikoli nisem pomislil na to, zadnje cajte pa veliko bolj umirjeno vozim (hopefully), saj ne privoščim ženi in otrokom, da so brez moža in očeta.
Vsaj en ti manjka, ko se je kolesar iz Kobarida s helikopterjem odpeljal v Ljubljano
Monkey Control
- Racman Jaka
- član