Živijo
Iščem pedalo Wellgo m149. Oziroma iščem drobne 2mm ležaje (Cr-Mo materjal), ki so notri. Gre za poceni 20 EUR alu pedala katera sem dobil na svojem e-kolesu in sem med razstavljanjem in podmazovanjem uspel izgubiti štiri ležaje. Nova pedala niso naprodaj v črni barvi (tudi kolo je črno), ena rabljena pa sem videl le na ebayu v Nemčiji, kjer je poštnina dražja od pedal. Na servisih mi nihče ni potrdil, da imajo ležaje na voljo, eden mi je rekel, da bo pedalo delovalo tudi z manjkajočimi ležaji. Vseeno me moti misel, da mi manjkajo ležaji.
Torej kaj naj naredim, je kje možno kupiti majhne ležaje? Ima kakšen drug model ali proizvajalec cenenih pedal notri identične ležaje? Si kdo tukaj lasti m149 pedalo, ki mu je odveč? Naj iz enega pedala dam dva ležaja v drugega, tako da bosta v vsakem manjkali dve kroglici?
pedalo Wellgo m149
-
- KontraRevolucionar
Re: pedalo Wellgo m149
V kaksnem malo bolj spodobnem servisu bi morali imeti tudi take kroglice. Mimogrede, s katerega konca Slovenije pa si?
Sicer pa imas najverjetneje pedala ulezajena na zunanji in na notranji strani (torej po dvakrat na pedal). Ce ne dobis kroglic, potem lahko skombiniras tako, da ti v vsakem manjka po ena kroglica.
Marko
Sicer pa imas najverjetneje pedala ulezajena na zunanji in na notranji strani (torej po dvakrat na pedal). Ce ne dobis kroglic, potem lahko skombiniras tako, da ti v vsakem manjka po ena kroglica.
Marko
Vprašal sem servis v Extreme vitalu in v Freestylu. Občutek imam, da ravno ti fancy servisi nimajo tako osnovnih/obskurnih gradnikov ker raje menjajo celotne komponente, sploh te drage znamke katere njihove trgovine uradno zastopajo. Mogoče bi imel več sreče pri bolj privat servisih, ki šraufajo cenejša kolesa in imajo polne predale raznorane šare. Sem iz Ljubljane, z Viča.
Da, ležaji so na obeh straneh v pedalu. Lahko bi naredil tudi tako kot si rekel. Ne predstavljam si kako sile vplivajo na pedalo in kakšna razporeditev ležajev je najboljša.
Bom še v Hervisu vprašal.
Da, ležaji so na obeh straneh v pedalu. Lahko bi naredil tudi tako kot si rekel. Ne predstavljam si kako sile vplivajo na pedalo in kakšna razporeditev ležajev je najboljša.
Bom še v Hervisu vprašal.
-
- KontraRevolucionar
Vprasaj se v SVAD. Mogoce imajo tam kaj.
Marko
Marko
Če se ti da, bo to sigurno najbolje.
Samo kroglice lahko kupiš v trgovinah z ležaji (M&M intercom Letališka, Tinex...), samo moraš potem kupit komplet število kroglic za en ležaj, da bojo vse iste v ležaju.
Po mojih izkušnjah so te kroglice preslabe kvalitete in se hitro uničijo...tako da prva varianta je najboljš
Monkey Control