Sigma ROX 2, 4, 11.1 EVO

Navigacija, orientacija, karte, pripomočki, skratka vse, kar nam pomaga najti pravo pot
Odgovori
Uporabniški avatar
cupax
član
Kraj: Ljubljana

Sigma ROX 2, 4, 11.1 EVO

Odgovor Napisal/-a cupax »

Pozdravljeni,

A je kak lastnik kolesarskih števcev Sigma ROX 2, 4, 11.1 EVO?
Rad bi slišal vaše mnenje kako se zadeva obnese. Zdijo se mi atraktivni GPS števci/navigacije za zelo mamljivo ceno, pa me zanimajo izkušnje iz prve roke. Malce me moti to, da je treba te naprave non-stop polnit.

Alternativa bi lahko bila klasičen ne-GPS števec (kateremu zamenjaš baterijo 1x na leto) v kombinaciji s telefonom na balanci za navigacijo.

Izkušnje ali mnenja?
zelenec1
član

Re: Sigma ROX 2, 4, 11.1 EVO

Odgovor Napisal/-a zelenec1 »

Upam, da še nisi kupil.

Moja Sigma 2 leži v predalu, saj je za namen navigacije popolnoma neuporabna, saj je nismo nikakor mogli povezat s telefonom. Ko iščeš pomoč le te seveda ni, trgovec nič ne ve in te usmeri na uradnega zastopnika, ki tudi nima pojma. Uradna pomoč na strani Sigme je v resnici navadna telefonska tajnica in po dveh mesecih sem obupal. Hvala bogu je poceni.
TTOCS
član
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a TTOCS »

Odvisno kaj potrebuješ.
Sam je sicer nimam, sem pa malo preletel splet in na kratko je takole:
- cenejši in dober števec, predvsem za namene kolesarjenja in treninga,
- v smislu navigacije pa je sevada slabši kot garmini ipd.

Citat testa:
While Sigma may not be as well known as the likes of Wahoo and Garmin when it comes to the best bike computers, the ROX 11.1 Evo is an excellent unit for cyclists who want to combine a user-friendly interface with riding and training data.

While there are better options out there for mapping, for this computer’s intended use, the limited navigational functionality isn’t a deal breaker. That one negative is easily outweighed by the ROX 11.1 Evo’s small size, wide range of data and simplicity to use.
test: https://www.bikeradar.com/reviews/train ... vo-review/
https://www.navigation-professionell.de ... vo-review/

Meni se zdi bolj glavno vprašanje naslednje: ali želiš pri navigaciji le črto s puščico, ali pa hočeš videti zemljevid? Ker tega lahko vidiš le na smartphonu (povezan ves čas), ne pa tudi na sigmi.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
BeerBauh
član

Odgovor Napisal/-a BeerBauh »

Uporabljam Sigma 11.0. Za to da beleži hitrost, profil trase (višina in pot) je odličen. Kaj več ne potrebujem. Ko zaključim s furo, zadevo povežem na PC prek kabla. Za te zadeve ne uporabljam oblačnih storitev.

Nisem pa še probal furat po kakem uvoženem gpx-u, tak da tu ne morem komentirat. Tudi nima možnosti prikaza zemljevida.
Uporabniški avatar
cupax
član
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a cupax »

Po 3 mesecih se je končno razvnela tema :wink:

No od takrat sem si kupil Sigma BC 14.0 WL, ki je klasičen števec, a ima vgrajen tudi barometer, torej beleži vzpone.
Uporabljam ga pa predvsem za merjenje prevožene razdalje in višinskih razlik, baterija pa traje leto do dve.
Namreč za navigacijo sem se raje odločil za telefon in aplikacijo Komoot. Ni mi žal! Namreč ugotovil sem, da med vožnjo dosti raje raziskujem po svoje, kot pa, da bi le slepo sledil neki uvoženi poti. In zato je telefon nepogrešljiv. Pa ne samo Komoot, tudi navaden Google maps je zakon.
Pred kratkim sem si omislil tudi Samsung Galaxy Watch 5 PRO, na katerega sem si naložil aplikacijo Komoot za ure. Odlična zadeva za navigacijo, sicer bolj uporabna samo za sledenje predpripravljenih poti, je pa telefon lahko v žepu.
La mano destra del Diavolo
Odgovori