off season trening

Prva pomoč: ko se kaj z(a)lomi - s pridihom za gorske kolesarje. Prehrana kolesarjev. Kolesarske nesreče: Če se ti je zgodilo kaj pretresljivega, v naravi, v mestu ali na urejeni progi in to želiš deliti z ostalimi ali želiš da te samo potolažimo...
Odgovori
Uporabniški avatar
mufogufo
član
Prispevkov: 25
Pridružen: 13 Maj 2011 16:31

off season trening

Odgovor Napisal/-a mufogufo »

Pozdravljeni,

ker se bliža zima in posledično preživetih manj ur na kolesu sem razmišljal, da bi prosti čas posvetil pripravam za naslednjo sezono. Zanima me ali se je možno v Ljubljani pridružiti komu, ki izvaja vaje (moč, ravnotežje itd.), katere pomagajo na gorskem kolesu ter pripravijo telo na neizbežne padce. Kolikor sem zasledil so v tujini trenerji, ki nudijo programe prilagojene gorskim kolesarjem, pri nas pa ne najdem nobene opcije razen fitnesa ali crossfit.

Hvala in lep pozdrav, Miha.
Uporabniški avatar
El Tomzo
član
Prispevkov: 1521
Pridružen: 20 Avg 2005 12:29
Kraj: Emona-Savus fluvius

Re: off season trening

Odgovor Napisal/-a El Tomzo »

http://www.judoklubsokol.si
Povprašaj za rekreativni program. Morda imajo kakšno idejo ... Padci so del juda.
Nikoli nisem toliko hodil po hribih kot odkar sem pričel kolesarit.
m789
član
Prispevkov: 149
Pridružen: 19 Jul 2011 09:21
Kraj: ElĐej

Re: off season trening

Odgovor Napisal/-a m789 »

Mihc, ce te judo ne preprica da postanes najbol fajterski bajker/ najbol bajkerski fajter ;))
...je varjanta vaj doma +fitnesa + plavanja na vsake kvatre prav huda, ampak je pa dost pomembno da vsaj priblizno ves kaj bi rad in kaj/kako delas...ti poslem eno varianto
Uporabniški avatar
El Tomzo
član
Prispevkov: 1521
Pridružen: 20 Avg 2005 12:29
Kraj: Emona-Savus fluvius

Re: off season trening

Odgovor Napisal/-a El Tomzo »

Na, sem sedaj slučajno našel video, ki ga takrat nisem našel.
Pa natreniraj te padce še se da ... :mrgreen:

A Bigger Slice of British Pie - the crash reel
https://www.youtube.com/watch?v=ceM9jiH5h5A
Nikoli nisem toliko hodil po hribih kot odkar sem pričel kolesarit.
Neža22
član
Prispevkov: 5
Pridružen: 13 Mar 2023 17:13

Re: off season trening

Odgovor Napisal/-a Neža22 »

mufogufo napisal/-a: 14 Nov 2018 20:43 Pozdravljeni,

ker se bliža zima in posledično preživetih manj ur na kolesu sem razmišljal, da bi prosti vodene vadbe čas posvetil pripravam za naslednjo sezono. Zanima me ali se je možno v Ljubljani pridružiti komu, ki izvaja vaje (moč, ravnotežje itd.), katere pomagajo na gorskem kolesu ter pripravijo telo na neizbežne padce. Kolikor sem https://vajanadan.si/promocija-zdravja-v-podjetju/ zasledil so v tujini trenerji, ki nudijo programe prilagojene gorskim kolesarjem, pri nas pa ne najdem nobene opcije razen fitnesa ali crossfit.

Hvala in lep pozdrav, Miha.
Priprave na naslednjo sezono gorskega kolesarjenja pozimi so odlična ideja! Z izboljšanjem moči, ravnotežja in gibljivosti lahko bistveno izboljšate svojo zmogljivost in zmanjšate tveganje za poškodbe. Čeprav je morda težko najti specializirane programe usposabljanja za gorsko kolesarjenje v vašem kraju, lahko uporabite več pristopov:

1. Spletni programi za gorsko kolesarjenje: Poiščite spletno trenerstvo ali programe usposabljanja, ki so posebej zasnovani za gorske kolesarje. Številni trenerji in vaditelji ponujajo virtualne treninge, ki so lahko prilagojeni vašim potrebam in sposobnostim. Z njimi lahko komunicirate na daljavo, prejemate prilagojene treninge in spremljate svoj napredek.

2. Pridružite se skupnostim gorskih kolesarjev: Preverite, ali v Ljubljani obstajajo lokalni gorskokolesarski klubi, forumi ali skupine na družbenih omrežjih. Pogosto so te skupnosti polne strastnih gorskih kolesarjev, ki so morda pripravljeni deliti svoje nasvete za trening ali celo organizirati skupinske treninge zunaj sezone.

3. Kontaktirajte lokalne fitnes centre ali trenerje: Čeprav ste omenili, da so možnosti omejene na splošni fitnes ali crossfit, razmislite o tem, da bi se obrnili na te lokalne fitnes centre ali osebne trenerje. Čeprav morda niso specializirani za gorsko kolesarjenje, imajo nekateri trenerji izkušnje s športno specifičnim treningom in bodo morda pripravljeni prilagoditi program vašim potrebam.

4. Usposabljanje "naredi sam": Če ne najdete posebnega programa usposabljanja za gorsko kolesarjenje, lahko ustvarite svoj lasten program usposabljanja. Osredotočite se na vaje, ki izboljšujejo moč jedra, ravnotežje, stabilnost in gibljivost. Vključite vaje, kot so počepi, izpadni koraki, mrtvi dvigi, deske ter joga ali pilates, da izboljšate osnove svojega telesa. Poleg tega razmislite o dodajanju pliometričnih vaj za izboljšanje eksplozivne moči in okretnosti.

5. Udeležite se delavnic ali dogodkov: Udeležite se delavnic, dogodkov ali seminarjev za gorsko kolesarjenje v bližnjih regijah ali celo v drugih državah. Včasih trenerji in vaditelji potujejo na različne lokacije, kjer izvajajo specializirane treninge za gorske kolesarje.

6. Poiščite nasvete pri izkušenih kolesarjih: Obrnite se na izkušene gorske kolesarje v svoji okolici ali na spletu. Morda vam bodo lahko ponudili dragocene nasvete, vaje in vpogled v to, kako se pripravljajo zunaj sezone.

Ne pozabite, da bi bilo sicer idealno imeti specializirano vadbo za gorsko kolesarjenje, vendar bo vključitev kakršne koli oblike vaj za moč, ravnotežje in gibljivost pozimi še vedno koristna za vašo zmogljivost na kolesu. Ostanite dosledni pri treningu in verjetno boste ob začetku naslednje sezone opazili izboljšave. Srečno vožnjo!
Odgovori