Delno sem jo prečkal lani jeseni (kombinirano: Kneške Ravne - Pl. Temna brda) in letos spomladi (s kolesom: Stržišče - Pl. Temna brda). Obakrat sem obrnil po najbolj izpostavljenem delu celotne poti med Konjskim brdom in vrhom Ploča. Ja, preveril sem prehodnost ključnega, varovanega dela poti.
Sklep: celotno prečenje je teoretično zame kvečjemu dvodnevna kolesarska tura. A, ker se izogibam nevarne in asfaltirane ceste v dolini, vzamem raje polovičko in jo mahnem še na Rodico, če ostane višek časa.
@Andrej75: Svetujem ti, da storiš podobno, previdno in po korakih. Ali pa se jo v celoti lotiš najprej peš. Čeravno slednje lahko pomeni zapleten logistični zalogaj.
Mimogrede, naslednjič vzamem s seboj komplet za osebno varovanje. Stanje na ključnem delu, sploh zgodaj pomladi, zahteva resen pristop.
S.k. 97 : Nad Baško grapo
Re: S.k. 97 : Nad Baško grapo
Hvala za odgovor. Verjetno bom šel res peš najprej v izvidnico.
Je kdo lani oz. predali turo odpeljal? Zanima me, v kakšnem stanju je bila pot? Hvala za informacije!
Bojim se, da je stanje prečnice nespremenjeno. Celotna prečnica je postala bolj adrenalisko popotovanje, brez kolesarskega užitka, žal.
top MTB SLO:
http://damjan-tajn.blogspot.com/
http://damjan-tajn.blogspot.com/
Med lansko "vožnjo" na Rodico sem se pogovarjal z domačinom, ki mi je zatrdil, da je celoten odsek (Slovenska geološka pot) med Stržiščem in Vrhom nad Sopotom (1247) urejen in zavarovan, kjer je potrebno ter mi prečenje s kolesom nadvse priporočil.
Še vedno pa mi je neznanka del do planine Temna Brda... Sprašujem, če je morda prehodno brez alpinistične opreme.

Lani sem prevozil del od Pl. v Prodih do Razorja, zgodaj spomladi, je bilo pa res veliko listja na poti, je bilo kar več kot polovica pešačenja. Del od Ruta do Konjskega brda, pa sem prepešačil poleti in zadeva je izgledala bolje. Je pa vseeno videti, da pot ni kaj dosti prehojena/prevožena in je na njej veliko listja/kamenja.
Zadevo se da odpeljati pomoje, vendar dvomim da nudi nek velik užitek.
Zadevo se da odpeljati pomoje, vendar dvomim da nudi nek velik užitek.